От х:

Днес в x:

7 пожарникари с грамоти и медали за професионалния празник

  7 пожарникари от Районната служба в Хасково получиха грамоти за добре свършена през годината работа. Писмените похвали са от началника на областната противопожарна служба комисар Николай Вълчев. Те са за ст. инпектор Мирослав Сариев, инсп. Веселин Бекяров, Шанер Байрям, Станимир Начев, Станимир Бинев, Добри Димитров Добрев и Георги Петров Георгиев.

  Днес, на професионалния си празник – 14 септември, някои от пожарникарите бяха на смяна и заявиха, че наградата им носи удовлетворение. „Благодарен съм на ръководството, че са доволни от мен и моята работа. Също и на колегите, без които това нямаше да се случи.“, заяви инсп. Веселин Бекяров. Той определи професията на пожарникаря като много енергична, динамична и вълнуваща. „Всеки един ден е много различен, идвам на работа и не знам какво ще се случи днес, тъй като ние участваме в различни дейности“, поясни Бекяров.

  На празника си днес до около обяд огнеборците имаха само един сигнал за пожар в 2000 бали слама. Заради това, че тя е трудно гасима, огнеборците часове наред опитваха да се справят с пламъците и дима. Иначе от службата отчетоха, че това лято преминало сравнително по-леко, отколкото миналото. До момента огнеборците от хасковската служба са участвали в потушаването на 545 пожара, а в областта са близо 2000.

  Оставяйки празника встрани, обаче пожарникарите имат не малко проблеми в службата и искания за промени. Дори днес имаше протести в София и Варна с искания за увеличаване на заплатите с 15 процента. Хасковските огнеборци също подкрепят исканията на колегите си и дори обмислят протест в Хасково. „Ние не искаме да работим в лукс, а настояваме за малко по-нормални условия на труд.“, каза председателят на синдикалната организация на пожарникарите в Хасково Деян Тодев.

  Оказа се, че съставът на хасковската служба е намалял драстично от началото на септември – от 75 огнеборци в службата в областния град са останали едва 24. Другите пожарникари са изпратени в помощ на други районни служби, за да са в пълен комплект, съгласно Наредбата за пожарогасене, според която в екип трябва да има най-малко трима души, разясни инсп. Веселин Бекяров. „Това не ни пречи в момента да си изпълняваме задълженията.“, каза той. Но междувременно заяви, че се надяват на увеличение на служителите в Хасково, за което има планувана среща на ръководители в столицата.

  Според някои огнеборци обаче това преразпределение на служителите ще създаде затруднения при потушаване на големи стихии, за които са необходими няколко екипа. Сега на смяна дежурят по два екипа служители и един е в резерв, който при необходимост трябва да се отзове. Освен това пожарникарите ще трябва да се бъркат в личния си джоб за пътуване до други общини, тъй като няма предвидени средства за транспорт и разходи за квартири.

  Празникът на пожарникарите ще завърши с тържествена вечеря в ресторант в „Кенана“ с част от състава на службата и бивши служители.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ан
   Анет
   0 0
   08:53, 15 сеп 2017
   Нема да търкаш истината ането

  Хороскоп за 04.06.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Възможно е днес да се разочаровате от развитието на събитията на работното място, но за щастие ще ви се отдаде възможност да постъпите по начин, който в крайна сметка да ви удовлетвори. Подновявате стара връзка което настина ви въодушевява. Бъдете внимателни обаче, за да не останат излъгани очакванията ви. Ще бъдете заинтригувани от нещо.
  04 юни 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С желание ще погледнете на предложение за повече развлечения днес, макар, че имате достатъчно свои ангажименти. При добра организация можете да имате всичко, което пожелаете. От вас зависи. Отношенията ви с някой, когото харесвате ще се задълбочат, бъдете търпеливи и по-малко своенравни.
  04 юни 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Физическият ви тонус е отличен и това ще ви позволи да предприемете действия в много посоки. Ще се ангажирате с много задачи, а това предполага повече отговорност и концентрация. Не пренебрегвайте непосредствените си задължения. Съсредоточете се и определете приоритетите си. Намерете време и за разтоварване. На някои от вас предстои дълго пътуване.
  04 юни 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Налага се да свършите доста неща днес. Някои от вас са си поставили доста амбициозни цели и нямате никакво време ако сте решили да успеете на време. Притежавате необходимите качества и ви е нужна малко повече концентрация, за да се справите. Все по-близо сте до сърцето на желания човек и просто трябва да проявите търпение и да не насилвате събитията.
  04 юни 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Няма съмнения, че с труда и упорството си създавате предпоставки за положителни развития в живота си. Сътрудничеството с влиятелен човек ще ускори придвижването на конкретна задача от сферата на професионалните интереси, образованието, бизнеса или в социален аспект. Всичко започнато днес обещава да свърши навреме и успешно.
  04 юни 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес сте изключително работоспособни и смятате, че с всичко което ви очаква можете да се справите сами. Наистина имате реални шансове за успех, но не пренебрегвайте мнението и помощта на околните. Със сигурност могат да са ви от полза. Случайно ще разберете нещо много важно за вас и това ще ви зарадва. Съхране-те част от енергията си и зарадвайте приятно семейството си.
  04 юни 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Духовната ви принадлежност към общочовешките ценности ви кара да търсите и да общувате с хора, близки по дух и култура. Ще дадете изява на претенциите си към някого, но това няма да го отдалечи от вас, напротив. Щастливи ще бъдете да откриете, че имате сродни интереси и се вълнувате от общи преживявания.
  04 юни 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Имате доста проблеми на работното място днес, но желанието ви за успех е по-силно от всичко, затова няма да е чудно че бързо успявате да се справите с тях. Мил жест от страна на близък приятел ще ви накара да се чувствате особено значими. Силните чувства, които изпитвате към определен човек могат да станат причина за нещо, което съвсем не очаквате.
  04 юни 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С работата си през последните дни сте създали условия за по-ускорено развитие на събитията. Няма да останете безучастни и днес, ще продължите активно да следвате логиката им, приобщавайки към идеите си и други съмишленици. За всички от знака е в сила прогнозата, че скоро ще получат това, към което се стремят.
  04 юни 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С цената на повече труд и нерви ще свършите предвиденото за днес. Не бъркайте интуицията с желанията си, за да не объркате и посоката. Ако ви измъчват съмнения, потърсете подходящия човек, с когото можете да споделите вълненията си. Освен, че ще получите добър съвет, ще ви стане и по-леко на душата. Финансова подкрепа.
  04 юни 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Радвате се на добро настроение днес, което до голяма степен е обусловено от положителното развитие на делата ви в личен план. Успявате да стабилизирате отношенията си с човек на когото особено държите и това повдига духа ви. За предпочитане е да не предприемате нищо грандиозно днес, тъй като едва ли ще бъдат изпълнени всичките ви очаквания.
  04 юни 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
  04 юни 2020
  Последни новини