От х:

Днес в x:

0 °C

7 пожарникари с грамоти и медали за професионалния празник

  7 пожарникари от Районната служба в Хасково получиха грамоти за добре свършена през годината работа. Писмените похвали са от началника на областната противопожарна служба комисар Николай Вълчев. Те са за ст. инпектор Мирослав Сариев, инсп. Веселин Бекяров, Шанер Байрям, Станимир Начев, Станимир Бинев, Добри Димитров Добрев и Георги Петров Георгиев.

  Днес, на професионалния си празник – 14 септември, някои от пожарникарите бяха на смяна и заявиха, че наградата им носи удовлетворение. „Благодарен съм на ръководството, че са доволни от мен и моята работа. Също и на колегите, без които това нямаше да се случи.“, заяви инсп. Веселин Бекяров. Той определи професията на пожарникаря като много енергична, динамична и вълнуваща. „Всеки един ден е много различен, идвам на работа и не знам какво ще се случи днес, тъй като ние участваме в различни дейности“, поясни Бекяров.

  На празника си днес до около обяд огнеборците имаха само един сигнал за пожар в 2000 бали слама. Заради това, че тя е трудно гасима, огнеборците часове наред опитваха да се справят с пламъците и дима. Иначе от службата отчетоха, че това лято преминало сравнително по-леко, отколкото миналото. До момента огнеборците от хасковската служба са участвали в потушаването на 545 пожара, а в областта са близо 2000.

  Оставяйки празника встрани, обаче пожарникарите имат не малко проблеми в службата и искания за промени. Дори днес имаше протести в София и Варна с искания за увеличаване на заплатите с 15 процента. Хасковските огнеборци също подкрепят исканията на колегите си и дори обмислят протест в Хасково. „Ние не искаме да работим в лукс, а настояваме за малко по-нормални условия на труд.“, каза председателят на синдикалната организация на пожарникарите в Хасково Деян Тодев.

  Оказа се, че съставът на хасковската служба е намалял драстично от началото на септември – от 75 огнеборци в службата в областния град са останали едва 24. Другите пожарникари са изпратени в помощ на други районни служби, за да са в пълен комплект, съгласно Наредбата за пожарогасене, според която в екип трябва да има най-малко трима души, разясни инсп. Веселин Бекяров. „Това не ни пречи в момента да си изпълняваме задълженията.“, каза той. Но междувременно заяви, че се надяват на увеличение на служителите в Хасково, за което има планувана среща на ръководители в столицата.

  Според някои огнеборци обаче това преразпределение на служителите ще създаде затруднения при потушаване на големи стихии, за които са необходими няколко екипа. Сега на смяна дежурят по два екипа служители и един е в резерв, който при необходимост трябва да се отзове. Освен това пожарникарите ще трябва да се бъркат в личния си джоб за пътуване до други общини, тъй като няма предвидени средства за транспорт и разходи за квартири.

  Празникът на пожарникарите ще завърши с тържествена вечеря в ресторант в „Кенана“ с част от състава на службата и бивши служители.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ан
   Анет
   0 0
   08:53, 15 сеп 2017
   Нема да търкаш истината ането

  Хороскоп за 28.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Професионалните ви ангажименти да ви занимават и през почивните дни. Това едва ли ви изненадва и още по-малко разочарова. Работата ви носи удовлетворение, пък и не е толкова натоварена, колкото интересна. Посветете й се и днес, заслужава си. Благоприятен период за нови начинания и планиране на дългосрочни проекти.
  28 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Сега енергията ви е в изобилие, затова отрано се замислете как най-добре да използвате тази благодат. Придобивате нови познания и умения. Любовта ви се усмихва, затова е твърде вероятно да пренебрегнете част от професионалните си задължения, за да прекарате времето си с любимия човек.
  28 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще станете съпричастни на чуждите проблеми и ще им посветите голяма част от времето си днес. Не пренебрегвайте задачите си, особено онези, които са със срок днес. Неотложни решения ще ви подтикнат към адекватни и бързи реакции. За много от вас денят се свързва и със спонсорство и реализирани финансови сделки.
  28 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Умението да предизвиквате ентусиазъм у хората е едно от най-големите ви богатства. Начинът да развиеш най-доброто у един човек е, като го цениш и насърчаваш. Не критикувайте, а вярвайте в стимулите. Ако нещо ви хареса,одобрете го от сърце и бъдете щедър в похвалите си. Денят е подходящ за сделки с недвижими имоти. Бъдете внимателни, ако шофирате.
  28 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Умората ще ви подтикне да потърсите тихо място за отмора. Уважавайте желанието и на другите да се чувстват спокойни, отнесете се с разбиране към проблемите им. Новини, свързани с финансите ви ще подобрят настроението ви, но и ще ви направят по-активни в уреждане на срещи и други делови задачи.
  28 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Грижейки се за интересите си, ще проявите разбиране към работата и проблемите на околните, с което ще ги приобщите към работата си. Без да се оставяте на случайността, ще действате съобразно новите условия, както на работното място, така и в обществено-политически план. Предложение за работа или обучение в чужбина за други.
  28 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Здравето ви ще ви застави да потърсите нетрадиционни методи на лечение. Любим човек също би ви помогнал да се разтоварите от напрежението и да се заредите с позитивни мисли. Дайте си сметка, че умората засилва притесненията ви, като ви прави нервни и раздразнителни. По-леко ще ви стане и от новината, която ще ви поднесат вечерта.
  28 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С лекота ще осъществявате идеите си днес. Ще очаровате с присъствието си и ще срещате разбиране и съпричастност. Няма да се затрудните и в общуването с деловите си партньори. С основание очаквате повишение на материалното си състояние. За здравето трябва да се погрижите, съществува опасност от настинки и хронични страдания.
  28 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не се противопоставяйте сляпо на нововъведенията около вас. Изслушайте застъпниците им, може би наистина имат право. Насочете енергията си в позитивна насока. Изявете потенциала си. Възможности за това не липсват, просто трябва да вдигнете поглед. Близост и хармония с човек от обкръжението ви.
  28 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С поведението си респектирате околните и така съзнателно ги подчинявате на волята си, спестявайки си изненади. С навременните си действия по интересуващ ви въпрос ще благоприятствате професионалното си развитие. Не позволявайте да се показвате отегчени пред някой, който ви интересува.
  28 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Предстои ви решаването на важен въпрос. Трудно ще ви е да вземете от раз решение, затова бихте могли да се посъветвате с хората около себе си. Със сигурност има човек, на когото бихте могли да се доверите. Вечерта се заемете с нещо приятно и разтоварващо. Работата не е за предпочитане.
  28 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Денят е удачен за експерименти от всякакъв род. Ентусиазмът ви е заразителен и отваря всички врати пред вас. Великодушието ви ще ви спечели нови приятели. Отдайте се на желанията си - днес почти всичко ви е позволено.
  28 яну 2021
  Последни новини