От х:

Днес в x:

Хасковлийка: Шофьори карат и паркират по тротоара на „Дунав“

    За системно неправилно паркиране на тротоара на улица „Дунав“, сигнализира читателка на Haskovo.net. Хасковлийката, която се представя с името Катя, е изпратила няколко снимки от различни ситуации. От фотосите се вижда, че различни коли са паркирали на пешеходния участък. „Шофьорите не само паркират на тротоара, но и се движат по него, за да стигнат до магазин за авточасти, намиращ се на ул. "Дунав", пише хасковлийката. Тя уточни, че това е редовна практика и създава предпоставки за катастрофи с движещите се по тротоара пешеходци и майки с колички.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      Ст
      Стефка Стоева
      25 0
      17:40, 13 сеп 2017
      Елате на улица Стара планина и ще видите същото - автомобили по тротоара от хубави по-хубави - любуваме им се от балконите. Не смеем да си изтупаме, да не ни "натупа" някой с убийствен поглед, точно когато паркира или потегля. Българинът не обича да спазва правилата, но много обича да се жалва от държавата си!
    • 2
      Па
      паяк
      8 -3
      18:40, 13 сеп 2017
      В рамките на синята зона, точно срещу местата за паркиране се заемат тротоарите... Няма да коментирам защо се мълчи - пак са хора на този и онзи... Да не говорим, че уж и вие бяхте будната съвест... извините буден слугинаж!
    • 3
      Бл
      бл 113
      5 -1
      20:01, 13 сеп 2017
      снимайте във кв. куба до блок 113 всички коли са върху тратоара и деца и пешеходци вървят по платното а кръшков нищо не прави да се премахне това безобразие и грубо нарушаване на З Д П .
    • 4
      Ма
      МАНГО
      10 0
      20:04, 13 сеп 2017
      На 50 м. от там има магазин за хранителни стаки. Как пък при него един път не се качи на тротоара да си разтоварва стоката? А тези от магазина за авточасти редовно са на тротоара. Даже там, ако не ме лъже паметта, бус блъсна кола на куриерска фирма, докато разтоварваше. А от задния край на сградата има вход за зареждане. Ама като знам на кой е сградата...
    • 5
      Ha
      hask
      2 0
      10:19, 14 сеп 2017
      Коментира се увеличаване на глобите. Спред мен решението е ДА СЕ ГЛОБЯВАТ ВСИЧКИ НАРУШИЛИ ЗАКОНА ЗА ПЪТИЩАТА. Тези с по-големите автомобили са най-нагли; карат с превишена скорост, паркират на забранено или затревени площи. Като паркират дори на разрешено, заемат повече от едно место. Може би при наказанията трябва да има и коефицент за мощност или обем. Повече възпитание, никой не е единствен на пътя. Не може да запушиш пътя за останалите автомобили и да пуснеш аварийни.
    • 6
      Яд
      Ядосан
      6 0
      10:32, 14 сеп 2017
      На "Дунав" е най-зле от кръстовището до "Авеню" до кръстовището със ул. "Стара планина". Там е тясно, а разни селяци си мислят че могат да си паркират където им скимне. Оная вечер, точно когато беше циганията на "Кенана" и половината град беше залазил нагоре с колите си, /щото Хво е мегаполис и само с кола може да се придвижваме/, та точно тогава едно миндилче беше решило да си паркира колата в дясната лента малко преди кръстовището със "Стара планина". И за да е "законно" всичко беше пуснало и аварийните. Щото то знае, че като си пусне аварйните колата му става безплътна и другите могат да минават през нея. Само че другите не го знаеха, та 500 човека се чудиха как да го заобиколят. За ситуацията с паркирането около "Арката" не ми се приказва. Що трябва като ходите на ресторант да е задължително с автомобил бе, не мога да схвана?????
      • Чо
        Чобанина
        3 0
        14:21, 14 сеп 2017
        Щото сме си кауни градски, и пъпа ни е хвърлен у автомобилот :)
    • 7
      Ха
      Хасковлията
      9 0
      10:55, 14 сеп 2017
      Здравейте! Неколкократно съм заявявал, от тази трибуна, че всичките тези случки ,се случват ,само по една единствена причина - ЛИПСА НА КОНТРОЛ !!! Нали не мислите, че в онези, "белите" държави ,хората са много по-културни , или много по-възпитани? НЕ , просто има контрол! Паркираш на тротоара,и на секундата получаваш наказание . Точка !В Хасково, от години няма контрол, и то не само по улиците. Полицаите не си изпълняват задълженията, и това е неуспорим факт. Не знам каква е причината -на тях ли не им се работи, не им разрешават ли -не знам. Да не говорим, че общината, все едно я няма- имам чувството, че нашите местни управници, не живеят в този град. Та те не виждат ли, безобразията ,които се творят на всякъде? Да не говорим, че от години , питейната вода в Хасково не става и за миене - нооо, най скъпа, в цялата страна. Е , кои помисли за това???
    • 8
      Па
      ПАРИ,ПАРИ
      1 0
      13:07, 14 сеп 2017
      Хазната на Общината ще остане под пари , ако се глобят всички паркирали по тротоарите в града.
      Ама някой явно има интерес това да НЕ се прави!!!
      От обръщалото на Куба до Левски ако само минат контролните органи сутрин към 7,30 и вечер след 17 що пара ще съберат , ама....нейсе , не щът?!......
      Ей , ще стане сакатлък казвам ви , деца тръгват утре на училище ,градина....
      В района на 3-та детска градина в началото на Куба пък е чудо-до там да стигнеш освен по шосето да вървиш , по тротоар това е невъзможно....И все едни и същи коли спират и все пред едни и същи къщи и това си е...
      Бе апелирам си аз от край време да вадим пироните и да дращим ,ама......
    • 9
      St
      stiif riis
      0 0
      14:38, 14 сеп 2017
      Тази представяща се Катюша ,как ще си закупи филтър за устичката?
    Последни новини