От х:

Днес в x:

Търсят фирми за 4 дублиращи сондажа за питейна вода в Хасково

Община Хасково обяви обществена поръчка за 4 дублиращи кладенеца в района на “Узунджово 2” и “Източна зона”. Общата стойност на поръчката е 432 666 лева, а срокът за изпълнение е 60 дни.

Поръчката включва проектиране, авторски надзор и строително монтажни работи за един сондаж в “Узунджово 2” и три в “Източна зона”.

Дублиращите сондажи се налагат заради откритото увеличение на уран и алфа активност в питейната вода на града, а правителството отпусна 2 млн. лв. за допълнително водоснабдяване на града. Към момента водата от водопровода на града е забранена за пиене и готвене.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Ни
  Нищо ново под Слънцето
  20 -7
  15:25, 18 авг 2017
  Точните места се знаят и какъв е дебитът се знае, каква е водата също. Тези парички са един нежен подарък за добри и верни другари, както старите "уранови" кладенци ще потънат в нечии мераклийски джоб.
 • 2
  Ал
  Алчниииии
  13 -5
  16:19, 18 авг 2017
  Крадци и мошеници алчни, само д лпт при искат, никой не мисли за хората, пък тоя кмет е кръгла нула
 • 3
  Ви
  Виолет
  10 -10
  17:10, 18 авг 2017
  И какво предлагате Хасковлии??? Да си пием от урановата вода и нищо да не се прави. Поискали пари нашия кмет и депутат -правителството дало. Нека да видим каква вода ще излезе. Работата много се разшумя и изобщо не вярнам да се потули ако не е читава.
  Ако някой смята че за по-малко пари ще прокопа кладенец сега е момента да участва в тая поръчка и да си го направи. Ако знае как да прецени каква вода ще излезе точно -пак да си каже. Има геолози специалисти учили сума ти години и всичко е предположения. Всъщност не знаем дори дали завишеното съдържание на уран е вредно. То така е от стотици години в Хасково. Нали кладенеца в градската градина бил с уран-ми от там Хасково пие вода сигурно от както е Хасково.... . Като много ви е страх -купувайте бе-изселвайте се от тука -след като мислите че е отровено мястото. То ей такива МРЪНКАЛА като вас го тровят.
  • Пинки, около всеки град през комунизма се правеха сондажи, ако вземе да стане мегаполис да има с каква вода да го поим. Узунджовската вода е хубава но нитратна за това предприятията от тази зона не вземаха вода от там. Сега вероятно вече не им пука, че по европейските правила може да сме зеленчуци. Кладенците с урана цял комунизъм,, когато "Редки метали" не бяха толкова редки и във всяка нива имаха сонда нямаха уран. Уран се появи с гербаджиите, на които само червен сняг не им трябва, но и това е спорно. Цялата хъка-мъка има опашка и тя няма вечно да се крие, ще я видим!
 • 4
  Ня
  Някой
  10 -9
  22:20, 18 авг 2017
  Не разбирам защо някои хора с такава настървеност пишат срещу всеки опит да се намали урана във водата.
 • 5
  Ба
  Бай върбан
  5 -2
  16:27, 19 авг 2017
  НЯКОЙ Ама ти изглежда си паднал от ЛУНАТА Научил си се да пишеш но не и да МИСЛИШ
 • 6
  Др
  Друго мнение
  8 -1
  23:40, 19 авг 2017
  Глупаци!!! Ами пийте си уран всеки ден, пък да видим колко е безвреден! Даже много закъсняха с тия кладенци ама по-добре късно, отколкото никога.

Хороскоп за 09.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Не се сърдете на околните, а потърсете причините за проблемите във вас. Притежавате безспорен и значителен потенциал, и като че ли най-голямата пречка пред вас е колебливостта ви. Справите ли се с нея, нищо не би било в състояние да ви спре. Получавате добри новини, свързани с бъдещо пътуване.
09 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Силните аргументи, които изтъквате в своя подкрепа ще спечелят на ваша страна подкрепата на влиятелни хора. Предимствата от нововъведения на работното място ще направят работата ви успешна, което ще се отрази на финансите ви. Търпението, с което се отнасяте към околните впечатлява и ви превръща в предпочитани партньори.
09 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще е доста разнообразен и интересен. Възможно е да се срещнете с много приятели. Възможно е да почувствате носталгия по миналото. Ще прекарате безгрижно и със сигурност няма да скучаете.
09 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Нечие мнение по ваш адрес ще повиши емоциите ви и ще ви подтикне към повече активност, в доказване на правотата си. Запазете спокойствие. Деловите ви занимания ще донесат резултати, но на по-късен етап. С младежко дръзновение ще прегърнете една идея и ще се отдадете на реализацията й.
09 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Този ден ще премине под знака на емоционалните преживявания. Опитвате се да спечелите вниманието на човек, към когото изпитвате нещо специално. Отбелязвате значителен успех в това отношение, за което можете да благодарите на неотразимия си чар и самоувереност. Не пренебрегвайте обещанието си към човек от обкръжението ви, отнесете се сериозно.
09 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Избирате да се занимавате с нещо, с което малко хора биха се нагърбили. Вие обаче обичате предизвикателствата и считате, че можете да се справите отлично. Наистина сте способни, но не трябва да надценявате възможностите си за момента. Бъдете по-постоянни и не се отказвайте от нормалния път до целта. Радвате се на нещо, което сте очаквали да се случи.
09 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не всичко, което привлича интереса ви е по силите ви и във възможностите ви да го осъществите. Не се и опитвайте да доказвате нищо на никого, това ще ви направи раздразнителни. Ще се зарадвате на вниманието на приятел, а обаждане по телефона ще ви направи нетърпеливи. Очакванията ви ще се сбъднат.
09 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Балансирайте между професионалните и семейните си задължения. Често пренебрегвате едното за сметка на другото, а това може да създаде напрежение в отношението ви с околните. Организирайте добре времето си и непременно ще успеете.
09 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Приятен ден. Събитията, които се случват на работното ви място ще ви се струват важни и вие с интерес ще участвате в тях. Все пак има доста неща, които трябва да свършите, така че не губете време. Ще бъдете благодарни на близък колега, който навреме ще ви предаде информация и окаже подкрепа.
09 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не се щадете, положените от вас усилия ще ви възнаградят богато. Работете самостоятелно и не разчитайте много на хора, които малко познавате. Така ще си спестите последващи главоболия. Не бързайте да се обвързвате емоционално и с партньор, имащ нездрав интерес към вас. Бъдете реалисти и се опитайте да прозрете намеренията му.
09 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Изградете си предварителен план за действие при работата по важна задача. Мнозина от вас подхождат доста неорганизирано и рискуват да загубят много време и нерви, без да постигнат нещо съществено. Успявате да се издължите на кредиторите си и възвръщате оптимистичния си поглед върху нещата. Изяснявате тежащи ви недоразумения.
09 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Едно събитие ще ви постави в някаква зависимост от други хора. Това няма да ви се понрави и ще търсите начини да защитите независимостта си. Ще срещнете трудности, но ще ги преодолеете. Ще откриете, че има още какво да ви развълнува извън обсега на интересите ви. Любим човек ще се погрижи за това.
09 апр 2020
Последни новини