От х:

Днес в x:

Кметства по селата искат собствен бюджет, жалват се от роми без регистрация

Кметствата в община Стамболово да имат свой собствен бюджет и с него сами да правят плащания за основна поддръжка на селата. Това поискаха от заместник областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова кметовете на населени места в стамболовско.

По време на изнесените приемни д-р Здравкова проведе среща с представителите на местната власт и с жители на община Стамболово. Хората информираха заместник областния управител за перманентни проблеми с водоснабдяването на селата Голям извор и Поповец, както и за липсата на поливна вода в общинския център. Освен това те настояват за ремонт на три пътни отсечки в общината: Поповец-Лясковец, Тънково-Голям извор и Корен-Жълти бряг. Пред д-р Здравкова кметът на Царева поляна настоя за проверка на няколко адреса в селото, където живеят много хора, предимно роми, без адресна регистрация. Това създава проблеми на местните жители и те с право настояват да се разреши този проблем, заяви кметът на селото. Пак там е голяма и популацията от бездомни кучета, за което освен областната управа, е информирана и община Стамболово. Друг важен за селата в община Стамболово проблем е липсата на достатъчно контейнери за боклук и редовното сметоизвозване.

В рамките на изнесените по общини приемни на държавната власт д-р Стефка Здравкова се срещна и с жителите на община Тополовград. В този край на областта основен проблем е пътят за Стара Загора през Светлина, защото отсечката има нужда от основен ремонт, а финансиране все няма, оплакаха се живеещите в Тополовград.

Haskovo.net

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини