От х:

Днес в x:

10 златни хасковски медалисти от Международния турнир по джудо в Панагюрище

Изображение 1 от 3

    Със 10 златни, 6 сребърни и пет бронзови отличия тимът по джудо на Хасково се класира първи отборното преброяване по медали на 2-рия Открит турнир, който се проведе в Панагюрище.

    В силното международно състезание с участието на 55 клуба от 12 държави в зала „Арена Асарел“, възпитаниците на треньора Георги Георгиев се качиха най-много пъти на почетната стълбица и затвориха класирането като първенци. Във всички възрастови групи -от 6 до 16 годишни и категории имаше хасковско представителство.

    Като шампиони от Панагюрище се завърнаха Димитър Димитров, Димитър Данаилов, Георги Русев, Джани Бъчваров и Христо Шулеков. Със златни медали са и Иван Гачев и Христо Христов, които се състезават в младша възраст. А дома на Стилян Сталев и Калина Сталева, които са брат и сестра, ще красят две златни отличия. При момчетата в категория 42 килограма финалът беше хасковски. Бату Алпер измъкна златото от съотборника си Антон Димитров, който остана втори.

    Състезанието е последното в календара за спортната година и всички участваха на макс, затова и резултатите са добри, коментира цифрите под чертата от турнира Георги Георгиев.

    Още едно важно изпитание предстои това лято пред по-големите от неговите възпитаниците- Балканиадата в Солун в края на юли. За участие там се подготвят Христо Христов, който излиза на тепиха при 38-килограмовите и сребърната медалистка от Панагюрище Ива Перестерова, която ще участва в Гърция в категория 57 килограма.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини