От х:

Днес в x:

Уточниха автобусния превоз по време на ЖП ремонта Пловдив-Димитровград

Определена е схемата за обслужване на засегнатите населени места от предстоящото преустановяване на движението по ЖП линията Пловдив - Димитровград. Това беше решено на днешната среща в Областна администрация- Пловдив.

За обслужване на населението от засегнатите населени места, БДЖ ЕООД е изготвило предварителни подробни графици за обслужване с автобусен транспорт.

Участниците в срещата постигнаха консенсус за това, че би било редно за участъка от Първомай до Димитровград, за който отговаря италианската фирма "Асталди" да бъде определен същия превозвач.

Така няма да се създава проблем на пътуващите по отношение на багажа и ползването на издадените вече карти. Одобрени бяха 38 курса, от които 34 по линията Пловдив - Първомай и 4 по линията Пловдив - Чешнегирово.

От Първомай курсовете продължават до Димитровград. Ще бъдат включени и допълнителни рейсове по празници и в пиковите часове.

Предвиден бе също така и вариант при застъпване с ремонта на бул. "Христо Ботев" в Пловдив, който ще стартира от 15 май, автобусите вместо от автогара Юг да тръгват от паркинга на Централна гара Пловдив.

Фирмите - изпълнители не са длъжни да обявяват обществена поръчка за избор на превозвач, тъй като в клаузите на договорите по проекта за строителство е записано, че те са длъжни да поемат за своя сметка разходите.

Избраните фирми трябва да покрият графика и условията на БДЖ.


Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини