От х:

Днес в x:

Извадиха 12-килограмов тумор от корема на 72-годишна

Изображение 1 от 2

    12-килограмов тумор извадиха хирурзите от хасковската болница от корема на 72-годишна жена от село Динево. Операцията започна в 11 часа днес и продължи докъм 12.30 ч. Огромното образувание е отстранено успешно и лекарите се надяват жената да се възстанови напълно. Според тях туморът е доброкачествен, съдейки по огромния му размер.

    “Пациентката е приета преди три дни със силни болки в корема и затруднено дишане. Изследванията показаха, че има голяма киста в корема, не не се установи категорично от кой орган е, затова се реши да се пристъпи към комплексна операция”, разказа д-р Георги Гелов, изпълнителен директор на хасковската болница и водещ хирург в екипа, извършил интервенцията.

    “За съжаление, подобни огромни образувания напоследък вече не са рядко явление. Това означава, че не обръщаме достатъчно внимание на здравето си и търсим лекар в последния момент. В конкретния случай жената е търпяла цяла година болките в корема, докато накрая е потърсила лекарска помощ. А на този етап вече операцията е единственото възможно решение”, коментира д-р Гелов.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Ма
      мастикаджия
      33 -7
      13:11, 15 юни 2017
      Браво!Оживял пациент от Хасковската хирургия!!!Това бива да се полее с мастика!
    • 2
      Мъ
      Мъльчи,мъльчи
      21 -7
      13:38, 15 юни 2017
      Рано е още за мастика.Да не кажат после,че сърцето не издържало...
    • 3
      О.
      о.з. подполковник
      20 -8
      15:05, 15 юни 2017
      Къде го има това в нормалния свят - хем действащ ежедневно хигург, хем и изпълнителен директор??? Уникум! Да се цоца двойно! Едното си е чисто административна дейност, другото практическа медицина! Нямам думи!
    • 4
      По
      полковник
      17 -5
      16:02, 15 юни 2017
      Подполковник,нали знаеш,че не е луд този който яде зелника,а който му го дава.И да имаш думи нищо не можеш да направиш.Просто явно няма институция която да се самосезира защото това наистина е парадокс като имаш впредвид,че той ходи да оперира и в Хигия.В България е така!Щом неговите попечители от ГРОБ са зад него той ще се чувства недосегаем.
    • 5
      Зо
      ЗОЯ
      19 -6
      19:26, 15 юни 2017
      Защо за всяко хубаво нещо плюете,обиждате и ругаете,вместо да се гордеете,че има такива доктори в хасково.доктор атанасов.доктор гелов,бъдете живи и здрави. Моето семейство се отнася към вас с голямо уважение и благодарност.
    • 6
      Ха
      Хасковлия
      13 -1
      23:14, 15 юни 2017
      Браво, Зоя! Поздравления за хубавите думи! Вместо да се радват за спасен човешки живот, хейтърите злобеят срещу хирурзите. Ами нали за това учат 6 години! Всеки може ли да оперира? Д-р Гелов е отличен хирург! Баща му, също е бил хирург.
    • 7
      Вм
      вметка
      7 0
      08:30, 16 юни 2017
      Такива ни били докторите, онакива ни били...Добре, че ги имаме, защото ако отпрашат и те на запад, за такива операции ще се ходи я в Пловдив, я в София..
      За д-р Атанасов - само добри думи от лични впечатления.
      За д-р Гелов - не се е налагало и нямам мнение, но баща му бе великолепен хирург.
    Последни новини