От х:

Днес в x:

10 °C

Купата на Хасково от „Вълшебен свят“ замина за Търново, най-добър солист е Петра Недялкова

  Много емоция, много красота и много вдъхновение затвориха снощи 11-тото поред издание на Международния фестивал „ Вълшебен свята“, на който три дни домакинства Хасково.

  Близо 3000 участници и над 900 изпълнения радваха очите и сърцата на ценителите.

  Най-добрите 15 изпълнения в категория групи и формации от различните стилове участваха на Бест гала концерта снощи на сцената на читалище “Заря“ . Бяха раздадени и специалните награди.

  Три годишната Аделина Господинова получи наградата и силните аплодисменти от почитателите си, като най-малкия участник във вълшебния свят на танците в Хасково.

  За втора поредна година голямата награда за солист остава в Хасково при Петра Недялкова от „Тангра“. Ивет Иванова от “Рона“ се нареди втора при соловите изпълнители, тя беше оценена много високо от журито и получи една от раздадените по времето на Фестивала 70 стипендии. След момичетата, достойно соло в ТОП 3 и е варненецът Керан Костадинов от “Кик Болеслав”. Заедно с Неда Танева той обаче се окичи със златото при дуетите. Талантливата Ивет Иванова и рускинята Анастасия Лукина станаха втори, трети са Гергана Манолова и Моника Демирева от “Тангра”.

  Купата на кмета на Хасково, която връчи заместник-кметът на Милена Трендафилова, замина за Велико Търново и ще краси витрината с награди на балет “Зоки“. „Надявам се че Хасково ще остане в сърцата ви и ще има там сериозно място“, каза заместник-кметицата при връчването на купата. Милена Трендафилова отбеляза и огромната заслуга, за да се случва танцовия фестивал в Хасково на директора на  форума Милена Налбантова и й благодари за реализацията му.

  За педагог на фестивала с аплаузи беше обявена Дорина Инджова-ръководител на формация „Тангра“ от Хасково, а с категоричните гласове на журито за  хореограф беше посочена ръководителката на СК “Рона“ Милена Налбантова. Тя получава за втора поредна година сериозното признание за труда, който полага в залата заедно със своите балерини. Днешният ръководител е в състава на  „Рона“ от три годишна покрай своята майка Росица Налбантова, която е създател на формацията и неин дългогодишен хореограф. Милена Налбантова я наследява след кончината й и доразвива формацията с цялата си любов и признателност към основоположника на танцовата магия в „Рона“.

  11-тото издание на „Вълшебен свят“ е вече в историята, вълшебството обаче продължава в очите на децата от танцовите школи, в усилията на техните ръководители и в красотата, която те ще продължават да раздават на своята публика, в очакване на 12-тия фестивал догодина в Хасково.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 16.04.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят е подходящ за творчески планове и подготовка за реализацията им. Не се претоварвайте физически, мислете позитивно и съзидателно. Хармоничните отношения ще ви помогнат да се организирате и справите по-леко с трудностите. Обективната ви оценка за нещата е предпоставка за правилни решения и адекватни действия.
  16 апр 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С основание може да очаквате от работата си днес по-добри доходи. Трудностит са възможни по линия на администрация и неспазване на срокове и законност. Въпреки това ще се справите с възникналите препятствия и ще доведете делата си до край, което значи и осигуряване нуждите на семейството.
  16 апр 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Дава ви се отлична възможност да покажете на практика вашите умения, изобретателност и младежки дух. Голямата ви ангажираност може да ви направи неспокойни и нетърпеливи, но сега е момента да стиснете зъби и да издържите. Повярвайте, усилията ви няма да са напразни. Всичко, което постигнете днес, ще ви носи добри дивиденти за дълго време напред.Струва си, нали.
  16 апр 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Стремите се да вършите нещата така, че на хората около вас това да им харесва и да не влизате в пререкания за излишни неща. Помислете обаче и за собствените си желания и за това, че е трудно винаги всички да са доволни. На работното място пред вас се открива блестяща възможност да покажете на какво сте способни, затова захванете се сериозно за работа.
  16 апр 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате доста работа днес, но едва ли ще се намери нещо, с което да не успеете да се справите. Често се заемате с много неща наведнъж, но учудващо за хората около вас успявате да се справите без проблеми. Ще се изненадате от предложението, което ви прави близък приятел. Винаги сте готови да отвърнете на предизвикателствата и едва ли ще откажете.
  16 апр 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Привеждайки програмата си в действие, ще засилите активността и желанието си за общуване. Чрез търговско-финансови операции, реализирани не без подкрепата на близък човек, ще се стабилизирате материално. Ако сте пряко ангажирани с професионалните си задачи ще получите изгодни предложения.
  16 апр 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ако сте и не конфликтни ще спечелите повече, осъществявайки плановете си. Насочете усилията си в областта, в която сте най-силни. От там ще дойдат и добрите резултати. Желанията ви скоро ще станат реалност, повярвайте си. При някои е възможно да се събудят стари, хронични заболявания.
  16 апр 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Предстои ви ден, който ви предлага възможности в много направления. Най вече от вас зависи как ще предпочетете да го изживеете, но със сигурност не трябва да спирате да се усмихвате и да забавлявате околните, защото настроението ви е страхотно. Ставащото е само част от настъпващия период на драгоценни успехи.
  16 апр 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Нетърпеливи сте да видите работата си по-скоро завършена и това ви амбицира. Усърдно ще избегнете проблем, който застрашава да обезсмисли труда ви досега. Към някой от обкръжението ви сте особено чувствителни и това ви пречи да оцените връзката си правилно. Но не му пречете да изрази отношението си към вас.
  16 апр 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Несъгласието ви с нечие решение не бива да пречи на отношенията помежду ви. Намерете по-елегантен начин да изразите становището си, без да влизате в конфликт и да застрашавате връзката си. Можете да предложите и повече в името на общото ви бъдеще, не мислите ли. Волята ви е силна, но не пренебрегвайте и другите.
  16 апр 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Възможностите ви за извънредни приходи днес са много добри. Има вероятност и да ги пропуснете при прекалено колебание. Може би пред някои от вас стоят леки затруднения в бизнеса, които скоро ще отшумят без трайни негативни последици.
  16 апр 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
  16 апр 2021
  Последни новини