От х:

Днес в x:

Седмица театрална сцена в Хасково „Театър, обичам те“

    Седмица ще продължат през тази година театралните празници в Хасково. Представленията ще минат под общото заглавие “Театър, обичам те“. Театралната празнична сцена открива на 11-ти юни детското представление “Карлсон и Дребосъчето“. Заглавието е премиерно в афиша на Хасковския театър. Драматизацията на Моника Угринова, раздвижва на сцената режисьорът Съби Събев. Страхотният екип, който работи по постановката, попълват сценографът Томиана Томова-Начева и доц. Веселн Койчев, който е автор на музиката. Към тандема на познатите и любими на детската аудитория актьори Петър Влайков, Силвия Предова и Димитър Атанасов-Шърата, се присъединяват младите актьори Мустафа Исмаил и Сибел Азисова.

    Официалното откриване на Театралните празници, които през тази година за първи път ще се проведат със съфинансиране от Министерството на културата, на което се дължи разширената и изпъстрена с хитови заглавия програма, ще е на 12 юни в 18.50 часа, обясни директорът на театъра Стелиян Николов.

    Тогава на хасковска сцена излизат трупите на Театрална къща Viva Arte и Драматичния театър Бургас с постановката на Борислав Чакринов „Малко комедия“ на Чехов. В ролите: Калин Врачански, Койна Русева и Асен Блатечки.

    Чаканият с огромно нетърпение от Хасково авторския моноспектакъл на Мариус Куркински “Черното пиле“ идва на 13-ти юни. Супер успешната продукция на Продуцентска къща“ Ажур Пико“е едно от заглавията гвоздей в афиша на тазгодишните театрални празници.

    Цвят на сцената и потапяне в магическото изкуство предлага програмата на следващия ден с „Арсен Меджик шоу“ на Веселин Долмов-Арсен, който е един от най-талантливите млади магьосници у нас. Представлението на носителя на 2-ра награда от 7-мия Балкански магически фестивал и на още много други от фестивални сцени и присъждани от гилдията, започва в 19 часа.

    Сред интересните събития в средата на юни на театралната сцена е и гостуването на държавен куклен театър Пловдив, който ще представи митът за вграждането в представлението за възрастни “Вграждане“.

    Още едно премиерно заглавие ще представи в рамките на празниците Хасковският театър-постановката на Елин Рахнев “Свалячи“ с участието на Малин Кръстев, Герасим Георгиев-Геро и Мариела Топалова.Това представление и ще затвори страницата на 11-тото издание на театралните празници в Хасково.

    Билетите за представленията ще са на сивлочини цени и няма да сеприемат резервации, предупредиха от ръководството на театъра. И през тази година ще има подарък за децата-представлениията на Куклен театър-Пловдив: "Разбойническа приказака", което ще се играе на вход "свободен" в голямата зала на театъра и " Мечо Пух" на откритатасцена на пл. "Свобода".

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ма
      мария
      2 -1
      18:33, 2 юни 2017
      Много неграмотни "журналисти " , боже !!
      • Кр
        Красимира Славова
        0 -1
        08:47, 3 юни 2017
        Сигурна ли сте, че сте Мария?!
    Последни новини