От х:

Днес в x:

Зарята за Ботев на първи юни, дарителите за Незнайния воин - на мемориална плоча

Тържествената заря-проверка по повод 2 юни - Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, ще се проведе в навечерието на Деня. Областният управител на Хасково Станислав Дечев кани жителите и гостите на града да присъстват на площад “Свобода" на 1 юни от 21 часа, за да станат част от тържеството.

От администрацията му уточниха, че в ритуала ще участват военни от формирование 52 740 и ученически блокове от ГПЧЕ. Тази година се навършват 141 години от гибелта Христо Ботев, саможертвата на воините от неговата славна чета и от безпримерния подвиг на хилядите български революционери и патриоти, отдали живота си за Освобождението на България.

По време на тържествената заря ще бъде отбелязана и 90-тата годишнина от освещаването на Паметника на Незнайния воин в Хасково. По повод годишнината Община Хасково поставя мемориална плоча, която да напомня за признателността на поколенията и за безпримерния дарителски акт на всички жители на Хасково, благодарение на които е изграден един от уникалните войнишки паметници в България - този на пл.“Свобода“ в Хасково.

haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини