От х:

Днес в x:

Писта „ Хасково“ открива Републиканския авто шампионат, трима местни пилоти на старта

    Писта „Хасково„ ще отвори Националния шампионат по автомобилизъм „Затворен маршрут". На 13-ти са квалификациите, съобщи на пресконференция днес Иван Бакърджиев, който е директор на състезанието в Хасково. Директор на старта ще е Валентин Бонев от Велико Търново.

    В събота движението на автомобили по маршрута ще бъде спряно в 12 часа . От 13.15 ч. започват тренировките по класове, които се очаква да приключат до 18 часа, след което движението по трасето ще бъде пуснато отново, отбелязаха организаторите.

    Стартът в неделя е първият от шест кръга през сезона. Той започва 10.30 часа с официалното откриване, което ще стане с вдигане на българския трибагреник от тримата миналогодишни шампиони в класовете „Спорт“, „Туринг“ и „Макси“-Симеон Симеонов, Иван Влъчков и Пламен Камбуров . Движението по маршрута ще бъде затворено половин час по-рано. Трима местни пилоти ще се състезават за купата в родния си град. В най-малкия клас автомобили „спорт“ участва човек на Еском-хардуерният специалист Юрий Саликирякис, който е състезател на Авто-мото клуб Хасково. В средния клас хасковският представител е Давид Будев, а в най-мощния клас“Макси“ ще се пусне 18 -годишният Симеонов. До края на деня днес участието си се очаква да потвърди и шефа на Българската федерация по автомобилни спортове Владо Илиев.

    Между маншовете в неделя организатори са подготвили и комплименти към зрителите с дрифт изпълнения.

    Награждаването ще е в 14 часа, а публиката ще бъде допусната край състезателите, за да ги аплодира.

    Със своите 37,4 км. в манш „Затвореният маршрут“ в Хасково е най-дългият в шампионата.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Ss
      ss
      17 -16
      18:51, 12 май 2017
      Аман от пишман състезатели, комплексари със трошки. Два дена сме блокирани без възможност да използваме колите си, шум и пикаене по входовете. Голяма цигания. Защо не оставите път по който хората да излизат ? Защо затваряте всички улици? Състезанието ще мине, но орфей няма да ги забрави и на следващите местни избори ще измете мишките, които заради рушвета мъчат два дена хората от квартала!
    • 2
      До
      Дора
      18 -13
      19:00, 12 май 2017
      Като са такива големи състезатели, защо осраха входа ни миналото състезание? Защо идват в 6:00 и почват да форсират трошките без ауспух? Защо два дена дето ми няма да може да спи и трябва да си викаме за да се чуем у дома? Защо нямам право да си ползвам автомобила събота и неделя? Кой взе пари за да разреши тормоз над цял квартал заради шепа комплексари-състезатели?
      • 1_
        1_1494605400
        14 -2
        19:10, 12 май 2017
        Осрали са ви входа щото състезателите ядът мазни кебапчета и пият бира, после много се клатят в колите и нямат тоалетни. След състезанието поне една година няма да може да се влезе в подлеза, щото ще е миниран.
    • 3
      Иц
      Ицо
      15 -6
      19:20, 12 май 2017
      Блокове 31, 32, 33, 37, 38, 39, 40 и 41 са буквално пълен блокаж без възможност за излизане и влизане през двата дни. Защо не се помисли да се остави на хората един авариен изход? Толкова ли е сложно , все пак това са хора и ако се наложи нещо спешно- линейка пожарна какво ще стане?
    • 4
      Дс
      ДС
      5 -3
      20:53, 12 май 2017
      Красьо Дебелака на Диню доносника сина,няма ли да участва?
      • Ха
        Хаха
        1 0
        09:30, 13 май 2017
        На Мариянчето " мъжа" ще е там и ще участва :)
    • 5
      Гр
      Гражданин
      2 0
      08:47, 13 май 2017
      Абсолютно безумие е да затвориш половината град за да могат 15 комплексари да си чешат крастата наречена " рали" два дни. Да не говорим , че на бензиностанции , магазини , жилищни сгради им се затваря бизнеса и достъпа за два дни. Никой никого не пита. Зам кметицата Трендафилова хубаво се кипри , но да помисли ,че освен братовчедка на жената на Бакърджиев е и зам кмет и на още поне 30 000 жители на града живеещи в Орфей.
    Последни новини