От х:

Днес в x:

Хванатият с 214 кг хероин иранец остава в ареста, не знаел за наркотика

    Задържаният с 214 кг хероин иранец Вахид Нимехфороуш ще остане за постоянно в ареста. Това реши днес съдия Красимир Димитров при разглеждане на мярката за неотклонение на обвиняемия в Хасковския окръжен съд.

    Наркотикът беше открит при щателна митническа проверка на граничен пункт Капитан Андреево в камион Скания, шофиран от 31-годишния Вахид. Той пътувал от Иран за Полша. Хероинът за близо 14 млн. лв. беше открит във фабрично запечатани консервни кутии с подправка за паниране на пилета. Част от кутиите бяха пълни с хероин. Днес в съдебната зала чуждият гражданин заяви, че не е знаел за наркотика в тира и допълни, че е невинен.

    Прокурорът по делото Невена Владимирова настоя обвиняемият да остане за постоянно в ареста и заяви, че може да се направи обосновано предположение, че именно той е автор на престъплението. Вахид присъствал на натоварването на стоката, освен това имало несъответствие в теглото и товара. Разследващите открили у иранеца и 13 сим-карти, с които той контактувал с хора от Иран и Полша с текстови съобщения и обаждания. Получил няколко съобщения за местонахождението му – къде се намира и защо се бави, което според разследващите подсказва за контролиране на пратката. Държавният обвинител добави още, че има реална опасност обвиняемият да се укрие и извърши друго престъпление. Освен това за престъплението, в което е обвинен законът предвижда от 15 до 20 г затвор и глоба от 200 до 300 хил. лв., което е една от предпоставките за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

    Защитникът на обвиняемия адвокат Иванов пледира, че клиентът му не е знаел за превозвания от него хероин, който не бил скрит в тайници или кухини на камиона. Юристът настоя, че няма нито едно доказателство, обосноваващо осъществяване на контрабанда.

    След оттегляна за съвещание съдия Димитров постанови мярка „задържане под стража“. Решението под лежи на обжалване пред Апелативен съд в Пловдив.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини