От х:

Днес в x:

КАТ Хасково глобява по двама на час за превишена скорост

Изображение 1 от 5

    По двама шофьори за час глобяват от КАТ Хасково, които стартираха операция за контрол на скоростта от днес. Тя е организирана по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL) и носи името „24 часа контрол на скоростта“. Акцията започна от 6 часа тази сутрин и ще продължи до 6 часа утре. В рамките на 4 часа и 30 минути пътните полицаи са установили 10 случая на шофьори в областта, които натискат по-здраво педала.

    От началото на годината до момента нарушителите в Хасковско са 2654, които са санкционирани с електронен фиш за превишена скорост. Те ще отнесат глоби на обща стойност около 150 000 лева, каза началникът на КАТ Хасково Иван Расоков. Той уточни, че на този етап няма установени водачи, които драстично превишават скоростта, шофирайки в пъти над разрешената скорост. „Надяваме се, че шофьорите ще карат внимателно“, допълни Расоков.

    Целта на акцията е намаляване на пътнотранспортните произшествия, предизвикани от бързото шофиране. Екипите на „Пътна полиция“ ще са разположени в населени места, главни пътища, магистрали и третокласни шосета и ще следят основно за скоростта. Подобна операция се провежда от 2013 г. и е установено, че за целия ЕС 4,97% от водачите на моторни превозни средства са шофирали с превишена скорост. Именно това е и основната причина за възникване на тежките произшествия с най-голям брой загинали и ранени не само в България, но и в целия Европейски съюз.

    Установено е, че в деня, в който се осъществява толкова мащабен контрол на скоростта, шофьорите се движат по-внимателно, което допринася за рязкото намаляване на пътните инциденти.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ба
      Бай Пешо
      13 -2
      19:00, 19 апр 2017
      Камери и радари на всички кръстовища да снимат денонощно това е не един ден в годината.
    Последни новини