От х:

Днес в x:

Хасковлии с добри показатели за диабет в Акция „Здраве“

    Много добри резултати и нито един, който да е притеснителен. Това засякоха специалистите от ДКЦ1, които днес се включиха в Акцията „Център здраве“ в Хасково.

    Навръх професионалния си празник в дървените къщички на главната до общината медици от различни специалности и институции консултираха гражданите на открито. Те ще бъдат по местата си до около 14 часа днес.

    Мощно представяне направи Филиала в Хасково към Тракийския университет Стара Загора. На едната от масите студентки в първи курс направиха разяснителна кампания за следващия прием в Хасково. Интересното беше, че доста беловласи хора се спряха при тях да търсят информация за внучетата, които тази година завършват гимназия и професията на медицинските сестри се струва примамлива и престижна за техните баби.

    В другата информационна база на Тракийския университет студентки от по-горните курсове пък раздаваха различни информационни материали, свързани с хипертонията, алергиите, тестове за функцията на щитовидната жлеза, които да светнал лампата за първи преглед при специалист. Въпреки силния вятър много хора се спираха именно, за да консултират по тези теми. Наблюденията на сестрите са, че най-масово жените имат притеснения, свързани със щитовидната жлеза, а мъжете-сърдечни проблеми и високо кръвно. В центъра е разположена и подвижна лаборатория за изследване за СПИН.

    Безплатни прегледи до 13 часа има днес и в кабинетите в отделенията на МБАЛ Хасково.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Не
      Не можеше ли
      3 0
      13:46, 7 апр 2017
      Не можеше ли да продължи поне още два часа, че повече хора да могат да се консултират.
    • 2
      Xa
      xax
      5 0
      20:20, 7 апр 2017
      що не казахте утре бе ,измислени журналя
    Последни новини