От х:

Днес в x:

Пращаме на Брюксел педофил, осъден за 12 опита за изнасилване на деца

Турският педофил Фатих Диврикли да бъде екстрадиран в Белгия, постанови днес хасковският окръжен съд. Фатих бе задържан през януари тази година при влизане в страната през Капитан Андреево по силата на европейска заповед за арест от прокуратурата в Брюксел.

Фатих Диврикли има влязла в сила задочна присъда от 9 години затвор от белгийския съд, стана ясно днес в съдебната зала. Той е признат за виновен в 12 опита за изнасилване на малолетни – деца между 14 и 16 години.

Междувременно за него е пристигнала нова европейска заповед от Брюксел. Тя е за друга присъда от 20 месеца затвор. Диврикли е признат за виновен в 6 престъпления от финансов характер, пише в европейския документ.



Пред съда днес Фатих Диврикли заяви, че неговата жена – полякиня, го е натопила, че блудства с децата й, за да му вземе парите. Имате гаранциите на Брюксел, че процесът срещу вас ще се води отново във ваше присъствие, обясни му съдията.

Фатик Диврикли поиска от съда да не бъде сниман и да бъдат отстранени журналистите от залата. Съдебните процеси в България са публични, отхвърли искането му съдията.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини