От х:

Днес в x:

Гавра с гробове в Ивайловградско. Спират тока на болница заради дълг. Преглед на печата

Гавра с християнски гробове в несъществуващото вече ивайловградско село Благовец е пуснато в интернет, информира в заглавие над главата "Новинар юг". Клипчето било заснето с мобилен телефон. На него се чува как момчета пеят на турски и псуват на български над поругани кръстове.
Прокуратурата в Ивайловград се самосезира, цитира изданието районния прокурор на Ивайловглад Ангел Петров.

Банка продава бензиностанцията на Митю, пише в другия челен материал на първа страница в броя. Става дума за хасковския бизнесмен Димитър Петков, известен като Митю Дебелия. От текста става ясно, че той е купил бензионстанцията в Клокотница вече ипотекирана, а по-късно не е успял да се справи с погасителните вноски.

"Бул Милк" в "Оня списък" авансово, акцентира на втора страница вестникът. Хасковската фирма е подала заявление за производство на цедено мляко, в което се влагат растителни мазнини, но още не е започнала да го прави, заявява пред вестника шефът на "Бел Милк". Това заявление обаче дало основание на министерството да ги прати в списъка на фирмите, които влагат такива продукти в млечните си изделия.

Купуваш къща – дворът подарък, четем на 4 страница. Брокерите на недвижими имоти в Хасково предприемат нестандартни мерки за оживяване на пазара.

Скоро ще се наложи да внасяме педиатри, казва пред вестника д-р Атанас Паунов, шеф на местната педиатрична асоциация.

Притискат тютюнев бос за грозна фасада, съобщава в заглавие над главата другият регионален всекидневник – "Хасковска Марица". Общината е изпратила предписание на фирма "Алфа и Зет" да си ремонтира сградата до зала "Дружба". От фирмата обясняват, че изчакват проекта за реставриране на къщата, която е архитектурен паметник.

Спират тока на болница заради дълг, четем в другия водещ материал на първа страница в броя. Става дума за здравното заведение в Любимец, което е застрашено от спиране на тока заради борч от 22 437 лв.

Полицията бави акт година, акцентира на криминалната страница вестникът. Наказателното постановление на РПУ Хасково е връчено на таксиметровия шофьор Боян Христов с почти година закъснение. Провинението е спиране на забранено.

На хасковлии не им пука за качеството. Така е озаглавена темата на броя на 4 и 5 страница. Разработката е съвместна с пловдивската "Марица". Етикетите на храните са ясни само за шпиони, констатира изданието. Написаните съставки наистина са загадъчни – заместител Е-100 например какво значи?
На хасковския пазар пък репортерите се натъкват на сирене "Шумен". За мистериозния производител няма никаква информация, пише вестникът.

Има ли Станишев книжка за мотор? Разработката на сайта "Всеки ден" е публикувана на 9 страница в броя. От два дни репортерите издирват свидетелството на Станишев за управление на мотоциклет, но не успели да го открият.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини