От х:

Днес в x:

Хасковски строители: 10 000 души в региона може да останат на улицата

Дейността на 300 строителни фирми в региона, в които са ангажирани приблизително 10 000 души, е сериозно застрашена от световната криза, а правителството не прави нищо. Това се казва в декларация на областното представителство на Камарата на строителите в България, приета тази вечер на сбирка на шефове на фирми в ресторанта на хотел "Хасково". Тя е адресирана до министър председателя с копия до строителния министър, асоциацията на банките в България, до медиите, до председателя на строителната камара и до всички областни представителства.

Търговските банки вдигат лихвените проценти и утежняват условията за кредитиране, нещо ненормално по време на криза. Правителствата в целия свят предприемат крути мерки за за преодоляване на стагнацията, но българското правителство и парламента се опитват да докажат, че световната криза няма да засегне българската икономика. В целия цивилизован свят се свалят лихвените проценти, в страната ни е точно обратното, се казва още в декларацията.

Хасковските строители настояват за незабавна намеса на държавата и на централаната банка за адекватни мерки при криза, за лоялност при финансирането на доказали се фирми както от строителния, така и от други браншове.

Ако в най-кратки срокове не се предпиремат исканите от нас мерки, призоваваме всички свои членове и останалите търговски субекти да закрият сметките си в нелоялните търговски банки и да изтеглят депозитите си от тях, пише в декларацията на хасковските строители.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини