От х:

Днес в x:

Проверяват сигнал за снимана бюлетина в село Черногорово

Гласоподавател, който е снимал бюлетината си е бил засечен в изборния ден в секция в димитровградското село Черногорово. Дежурният окръжен прокурор в Хасково Невена Владимирова потвърди, че има подаден сигнал за нарушение при нея. ”Ситуацията е динамична. Случаят се проверява от полицията в Димитровград. Все още няма образувано досъдебно производство", пояснява тя пред Haskovo.net.

От Районна избирателна комисия -Хасково също са потвърдили за случая. При тях обаче няма подаден сигнал. Председателят на РИК-Хасково Георги Димитров обясни, че от членове на секцията в Черногорово са звънели за указания как да постъпят, след като са обяснили, че са хванали човек в тяхната секция със заснет вот. 

"Указанията, които им дадохме са разписани в ИК. Дадохме им инструкции да отбележат бюлетината, която е снимана и да не  разрешават  на този, който е заловен със снимката на вота си да се подпише като вече гласувал. Освен това, съветът ни бе и да го наблюдават, за да е се опита да се върне да гласува, докато случаят не се изясни и органите на реда не си свършат работата”, посочи Димитров.

Кметът на Димитровград Иво Димов потвърди за случая пред журналисти днес. Той посочи, че е задържан мъж от ромски произход, който признал, че е стимулиран финансово, за да упражни правото си на вот.

Репортаж за случката в Черногорово - вижте в новините на еТВ!

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ив
    Иванов
    1 0
    17:20, 27 мар 2017
    Другарю Стефан Димитров, вашето мнение по въпроса?
    Защо хванатия ром е бил с бюлетина, попълнена с Ваша бюлетина като партия и с Вашият номер като референция...Купуването и продаването на гласове....Ти не разбра ли, че не ставаш нито за *директор* на завод, нито за политик, нито за *олигарх*...До кога ще пречиш на хората в региона, върви се скрий в някоя дупка да ближеш рани и да пишеш оставката да те освободят от поста в общинския съвет поради неспособност за мислене. Колко пари раздаде и колко а-кита изяде...

Още новини

Последни новини