От х:

Днес в x:

Вадят скатана златна корона от румънски автомобил

    Златна корона и още близо 900 грама скатано злато за над 50 бона разкриха при опит да бъдат пренесени нелегално през наша територия митнически мобилни групи на Митнически пункт Капитан Андреево. Конфискуваните ювелирните изделия са от два румънски автомобила.

    При единия от случаите шофьорът и пътуващите в колата мъж, жена и непълнолетният й син заявили, че не пренасят ценности и валута за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При личен преглед на жената, по тялото и е открита торбичка от плат, пълна с общо 342 грама златни пръстени, гривни и колие, както и една златна корона. Вещото лице се е произнесло след експертизата, че става въпрос за 14-каратово злато на короната и част от бижутата, а два от пръстените са от висока проба 22-каратово злато.

    При личен преглед на мъжа, в джобовете на якето и на панталона му са открити 17 златни изделия, сред които 12 златни медальона. Общото тегло на откритите у мъжа ювелирни изделия е 88.60 грама. Според експертизата на вещото лице стойността на задържаните общо 430.3 грама златни бижута е 26 175 лева.

    При проверка на другия румънски лек автомобил, влизащ в страната от Турция, митническите служители откриват, укрити в долното бельо на румънски гражданин, златни накити с общо тегло 424 грама на стойност 25 000 лева.

    Контрабандно пренасяните златни изделия са иззети с протоколи и подлежат на отнемане в полза на държавата. На тримата нарушители са съставени актове по Валутния закон като им е иззета сумата от общо 1540 евро за обезпечение на евентуални вземания по съставените актове.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини