От х:

Днес в x:

Баш майстори показват умения на патронния празник на Строителната гимназия

    Състезание по майсторлък в различните специалности провеждат днес в Професионалната гимназия по дървообработване и строителство “Цар Иван Асен II”. Поводът е патронният празник на училището – годишнината от знаменитата битка при Клокотница, където през 1230 година цар Иван Асен II разгромява войските на Теодор Комнин.

    В тържествената част учители и ученици бяха поздравени от областната администрация, от общината, от Регионалното управление на образованието в Хасково. На церемонията присъстваха много гости - от настоятелството, от Обществения съвет, бивши учители, както и дългогодишният предишен директор на гимназията Александър Батимов. В края на тържеството в чест на празника в небето полетяха бели гълъби.

    В двора на училището в отделни павилиони възпитаниците на различни специалности показваха майсторлъка си – в бояджийството, в обработката на дървото, в рисуването, а бъдещите горски стражари пък се състезаваха по стрелба с въздушна пушка. Театралният състав представи драматизация по Чудомир, а в коридора на първия етаж бе разпъната огромна 24-метрова маса, отрупана с вкусотии. Те са приготвени от учениците, увериха педагозите. Е, можи би с малко помощ от родителите.

    За пореден път възпитаниците на хасковската професионална гимназия се представят отлично на националното състезание “Най-добър млад строител”. На регионалния кръг, проведен на 17 и 18 март в Бургас, Светослав Кирилов и Цветан Николаев станаха отборни първенци в категорията “зидария”. Бонислава Димитрова завоюва второ място в “мазилки и бояджийски работи”, а Даниела Йорданова стана трета в раздела “облицовки”. Така тези ученици ще участват в националния кръг на надпреварата “Най-добър млад строител”, който ще се проведе на 22 април в Пловдив.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ге
      Георги
      4 0
      17:05, 21 мар 2017
      Браво! Добри сте!!!!
    • 2
      Сл
      Сланинко
      5 -3
      17:33, 21 мар 2017
      Кръшкон защо след рекламните клипове не позволявате коментарии на Гражданите Да ти кажа ли ---Заещото ще бъдат тотално опровергавани лъжите им Получава се така $$Делянчо ме баламосва в нетае а аз нищо не мога да му отговаря е това ли е свободата на словото Изглежда в случая само делянчо се ползва от свободата
    • 3
      Не
      Незапознат
      3 0
      18:47, 21 мар 2017
      Опънати маси по дължината на целият коридор.Това май вече съм го виждал(а) вече.
      Честит празник!
    • 4
      Ре
      Реформатор- лаладжия
      3 -1
      20:39, 21 мар 2017
      Аз да попитам ИВАН$АСЕН дали еприсъствал на такива трапези Защо така всичко се свежда до ЛАПАНЕ
    Последни новини