От х:

Днес в x:

Блокираха границата с Турция заради изборния туризъм

Изображение 1 от 5

    Движението от Турция за България на ГКПП-Капитан Андреево бе напълно блокирано около 10.20 часа. Протестиращите са категорични, че се противопоставят на изборния туризъм и се заканват да останат на границата до изборите на 26 март. На платното са наредени автомобилни гуми и синджири, за да попречат на преминаването. 

    Протестиращите имали информация, че от южната ни съседка ще пристигнат 1000 автобуси със сънародници, които имат право да гласуват в България.

    Полицейското присъствие на пункта е засилено. До сблъсъци не се стигна.

    През изминалото денонощие няма извънреден брой преминали автобуси през границата.

    В посока от България към Турция движението се осъществява нормално. Тази сутрин колоната от тирове на пункта е дълга 10 километра.

    Блокадата на "Капитан Андреево" бе вдигната за кратко, за да преминат автомобили от Турция за България.

    Блокада срещу изборния туризъм има и на границата с Турция при Малко Търново. Протестиращите са издигнали плакати "Браним България, браним Европа". Те са блокирали пункта и в двете посоки десетина минути преди 11.00 часа.

    Блокада имаше и на граничен пункт "Лесово", тя продължи около 7 минути. Над 200 полицаи и жандармеристи охраняват протеста.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (11)

    • 1
      Ха
      хаха
      38 -13
      14:45, 21 мар 2017
      Това е предизборно! Кво ми се правите на мъже. И до сега патриотите бяха в парламента, що не приеха закон с който да обезсмислят изборния туризъм ? Кво ми се прайте само ..
      • E
        E
        28 -8
        14:58, 21 мар 2017
        Разбира се,че е предизборно, но това не са хора от парламента нали?! Това са действия в резултат на неприемането на закона, за който пишете!
    • 2
      Dr
      drun
      19 -24
      14:50, 21 мар 2017
      Позьори Виж коментара
    • 3
      Да
      Дари
      25 -10
      14:58, 21 мар 2017
      Спрете дикйтатора Ердоган и неговата партия у нас.

      А за предателите ....?
    • 4
      Аг
      агбтате
      21 -16
      15:06, 21 мар 2017
      Човек трябва да е много тъп, за да се върже на тези популистки и безсмислени действия на "патриотите".
    • 5
      14
      14/88
      14 -4
      15:58, 21 мар 2017
      Сърце, душа за българия, жито и цветя за местанката
    • 6
      Ср
      СРАМ и ПОЗОР
      12 -15
      16:07, 21 мар 2017
      Защо е тази яростна анти дост кампания у нас. И КОМУ ТОВА Е ИЗГОДНО. Отговорът е прост- на ДПС. И стратегът от Сараите отново го използва по най- добрият начин. Моята хипотеза, която при един анализ на фактите ще се потвърди и превърне в теза е че ДОСТ БЕШЕ \"СЪЗДАДЕНО\" ОТ ДПС, В ИЗГОДА НА ДПС. Защо в кавички- защото Сараите провокираха появата му. Там симпатиите на Местан към управлението на съвременна Турция не са били тайна. но много изненадващо нещата се промениха. В Турция преврат, Ердоган увеличава властта си, в Сараите отдавна е известно, че клонят към Фертулах /сигурно и пари са идвали от там/. Подходящ момент за разграничение от официална Турция, но не и от Турция. Гоним Местан, той прави партия, открито подкрепяща официална Турция и ето ДОГАН СЕГА МОЖЕ ДА СЕ ПРАВИ И НА БЪЛГАРСКИ ПАТРИОТ И НА РОДОЛЮБЕЦ. Печели симпатии сред политическото семейство на България и от страна БСП и ГЕРБ. Местан е уличен за протурски \"шпионин\", патриотарите му се нахвърлят, забравяме за Доган и ДПС. Доган печели и с още нещо. докато ДОСТ показва пронатовски симпатии Доган издига московската карта. Е, и тук печели в очите на БСП и ГЕРБ. по различен начин. 100% за БСП и 50-60% за любителя на лодки и яхти в Черно море, който свенливо избягва открито да говори за империалистическата политика на Русия /президентът беше смъмрен/. ДПС провокира създаването на ДОСТ, за да си изгради подходящия нов образ, а медиите у нас ми пригласят- БТв, Алфа, Скат и не само те. Май трябва да се корегирам. Отричах, но май Доган го бива като стратег.
      • Съгласен съм, че това е играта добро и лошо ченге с главен сценарист Ахмед Доган, но все пак трябва да се знае, до къде е нормално и от къде става опасно. Местан събра около себе си радикални турски елементи, а на Доган му е все тази, стига да може той да разпределя порциите. Не ми харесват действията на патриотите, дори да са с чисти и родолюбиви сърца, понеже никога не е умно, да правиш фронтална атака срещу превъзхождащ противник. Има само една такава успяла, "атаката на мъртъвците" в Първата световна война, но ние нямаме как да платим такава цена. Българският народ е в опасност, трябва да се играе стратегически. Гледайте генерал Радев, той се обучавал за това и то много успешно!
    • 7
      Cc
      cCc
      11 -3
      17:10, 21 мар 2017
      ДОСТ - враг номер едно на патреотичното ДПС и на всички обединени патреоти. И има защо - след 25 години най-после на ДПС му е изпята песента. Ще се отървем от разпределителя на порции.
    • 8
      В.
      В.Путин
      7 -5
      20:16, 21 мар 2017
      Трябва да се спре преминаването на резаци в периода на гласуването и със закон да се забрани участието на смешните четашки партии в политиката . Никъв к..р от ибрици . Ай със здраве .
    • 9
      11
      111
      5 0
      22:54, 21 мар 2017
      забелязали ли сте че около махалата радио фреш се преплита с пеене на имами и другитурскистанзиирано сутрин
    Последни новини