От х:

Днес в x:

9 °C

Правят асфалтова база за 5 млн. край Крепост със 100 работни места

  Първа копка на нова асфалтова база на лидера сред пътностроителните фирми в Европа – Щрабаг, направиха днес край димитровградското село Крепост. На церемонията присъства и представителят на фирмата Гюнтер Хартвегер. Австрийският концерн вече има няколко площадки в България – в София, Бургас и Стара Загора. “Изборът на терена край Крепост бе направен след старателно обмисляне, заради централното му разположение. С новата си база вече се надяваме да изпълняваме пътностроителни дейности на територията на цялата страна”, каза Гюнтер Хартвегер. Той допълни, че компанията му със своите 40 млн. евро оборот се нарежда сред лидерите в този бранш в Европа.

  Областният управител Минко Ангелов също приветства новата инвестиция на компанията и допълни, че днес в 15 часа има среща в Агенция “Пътна инфраструктура”, за да се ускори изгаждането на кръговото на пътя Димитровград – Хасково. Новото кръстовище ще обслужва както новата асфалтовата база, така и изграждащият се завод на “Язаки” от другата страна на пътя.

  На церемонията по първа копка бе прочетено и поздравително писмо от шефа на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, който поздрави компанията за инвестицията й за 5 млн. лв. Представителят на Щрабаг Гюнтер Хартвегер пък уточни, че инвестицията на компанията край Крепост може да достигне 4 млн. евро, почти двойно от първоначално планираното.

  На първата копка присъстваха още кметът на Димитровград Иво Димов, заместник-кметовете на Хасково, кандидат-депутати.

  Начинанието бе осветено от архиерейския наместник отец Георги Тодев.

  Тодор Кръшков

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (17)

  • 1
   Ko
   koko
   22 -39
   12:42, 15 мар 2017
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 2
   Пъ
   Пътен инженер
   39 -16
   12:52, 15 мар 2017
   Как какво. Сега при правителство на БСП ще преасфалтират магистралата щото ББ я построил калпаво.
   • Пъ
    пък в Хасково нищо не става
    41 -7
    14:43, 15 мар 2017
    Защо димитровградския кмет може и прави толкова неща, пък хасковския заваллия нищичкоооо не прави вече ще станат 2 години, само дреме и ще си проспи така мандата рахат рахат
   • Еж
    ежко
    14 -1
    18:36, 15 мар 2017
    Че нали си имахме наша БЪЛГАРСКА асфалтова база до Крепост,какво стана с нея? Не вършеше ли същата работа? Да ГЕРБ си изпълнява "обещанията".
  • 3
   Да
   дааам
   46 -6
   13:07, 15 мар 2017
   Хубаво е да има чужди инвеститори, но не се прехласвайте толкова много. И български инвеститори има. Сигурно и те са направили инвестиции за по 5 милиона. Трябва да си ценим и нашите инвеститори, не само да се радваме на чуждите. Научете го това, постарайте се да създадете условия да се прави бизнес. Нека да има възможности и за наши, и за чужди инвеститори.
  • 4
   Рр
   ррр
   24 -24
   13:09, 15 мар 2017
   Много сте прости ама много ,до преди половин година нямаше и едно ново работно място ,тогава нямаше работа ...сега има ниски били заплатите ?За една година в тази зона се отварят 4,5 предприятия и пак някой е виновен и за това .Всичко си заслужаваме .
  • 5
   Ха
   Хасково
   30 -14
   13:10, 15 мар 2017
   Можело значи и в нашия град да се откриват нови заводи и работни места! Не като преди,града за 20 години се затри.Нищо не мърдаше.
  • 6
   Ко
   Консенсусен фен
   30 -3
   14:06, 15 мар 2017
   Абе защо все чакаме чужди умове и чужди инвестититори Къде отидоха умните българи Те не са ли в състояние да създават индустрия промишленност а чакамче всичко отвън
  • 7
   Пи
   Пише диктатора Ердоган Бей
   23 -11
   14:25, 15 мар 2017
   Борисов ако загубиш на изборите хич не се притеснявай ела в Турция-за теб границите са отворени ти си нашият гълъб отлитай веднага при нас след изборите.

   Да не забравиш да донесеш и Цецка Цацева- харесаната жена само в Турция
  • 8
   Га
   Галя
   14 -17
   17:07, 15 мар 2017
   Чудя се само какво е пак това недоволство?Не мога да разбера какво толкова искате?Разкриват се работни места!Вместо да се радвате пак мрънкате!Проумейте го- трябва да се работи!И то доста трябва да се работи, за да получаваш нормални пари!Не може цял ден да си клатиш краката и само да гледаш в канчето на другият!Вече ставате банални.А който мисли, че в чужбина е лесно да си стяга куфарите и да заминава!Само че там не мрънкате,че работите като роби и живеете в една квартира по 10 човека,за да може като се върнете в България да си купите нов "Мерцедес" и да си живучкате един месец с трудно спестените пари!Жалки сте до безобразие!И накрая- не може нещо което е рушкано 16 год. съвсем умишлено да се оправи за две!Спрете се!Хората работят за Вас!
  • 9
   Ге
   Генко
   19 -7
   17:44, 15 мар 2017
   Какво да се радвам. Че ще дават стотинки за мизерни заплати. Че ще точат държавните пари за калпав асфалт. Че няма да плащат никакви държавни данъци, щото са офшорки, а и местни данъци ще плащат смешни, защото са в земеделска земя на с. Крепост. Това ли е за радост???
  • 10
   Не
   Не е нормално!
   20 0
   19:16, 15 мар 2017
   Кое тепе ще бастисат? Там има две или три каменни структури. Не можем ли ние, държавата България да си правим асфалт със 100 работни места? Материалите български, трудът български, магистралата българска, а за всичко трябва да плащаме на някакъв изсулен маук.
  • 11
   Еж
   ежко
   17 -1
   19:42, 15 мар 2017
   Във вашия град за сведение,беше пълно с заводи и фабрики.Но пуста демокрация ни накара да сринем всичко и да се радваме на някакви чужди пишман капиталисти да ни построят нови такива с които ще станем супер богати, и ще забравим "тъмното"си минало.О неразумни.........
  • 12
   Не
   Независим гражданин
   16 -1
   20:38, 15 мар 2017
   100 работни места - нека роднините на Делянчо да ги заемат и да освободят чиновническите си местенца, които са заели в различни държавни и общински учреждения за кадърни хора!
  • 13
   Ди
   Димо
   16 0
   21:02, 15 мар 2017
   А Чешката ЧЕЗ -държавната,плаща от печалбите си в България -пет пъти по високи пенсии , на три пъти повече пенсионери!акога Българските политицинще си вземат обратно ЕРП-тата?Те са три!Нямало пари за пенсии,и всички достойни хора,построили всичко това,което им откраднаха-живеят в МИЗЕРИЯ!А ВЕИ-тата ?Кой ще провери дали са законни?С подписани договори за пет пъти по скъп ток от АЕЦ!А ние си плащаме и чакаме някой да дой де и да ни ОПРАВИ!Ще ни оправ1т още по добре,бъдете сигурни!
  • 14
   Ас
   ася
   1 0
   11:35, 16 мар 2017
   ти ако беше кадърен, щеше да си си на местото,щом завиждаш-направи си извода/ако можеш/!!!
  • 15
   Аб
   АБЕ
   4 0
   12:49, 16 мар 2017
   Абе гербаджии, колонизирахте страната ни. Все чужди инвеститори, а вие се биете по гърдите. Как- во направихте. Обрекохте младото поколение за евтина работна ръка в собствената си страна. Ако сте много умни щяхте да направите собствена икономика. А сега само чужди инвестиции. ЕС ни дават от нашите пари, ЕС това,ЕС онова. Брутният ни вътрешен продукт е само от пари от ЕС. Та парите от нашите емигранти е повече от това. Какво толкова сте направили, освен, че навсякъде сте окупирали медиите и приказвате глупости.

  Хороскоп за 24.10.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С целенасочените си действия ще привлечете интереса на специален за вас човек, провокирайки в него активност. Очертава се романтична връзка за едни, за други ползотворно сътрудничество. На работното място не са изключени изненади, но предвид особеното ви състояние на духа ще се справите с всичко.
  24 окт 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Прекрасен ден за обновление от какъвто и да било вид. Опитайте дори да скъсате с някои вредни навици, които са ви неприятни. Вниманието на околните към вас едва ли ще ви смути. Чувството ви за хумор и жизнеността ви правят център на внимание. Може да свършите и малко полезна работа, ако разпределите добре времето си.
  24 окт 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще се концентрирате върху нещата, с които бихте подобрили живота си. Сред тях са явявания на изпити, образователни и други програми, повишаващи квалификацията ви. Деловите начинания ще продължат да ви държат в кондиция, отговорни и пробудени за всичко, от което бихте могли да спечелите.
  24 окт 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Мнозина от вас обмислят нови сфери за действие. Работата в екип ще се стимулира и заедно ще ускорите приключването на печеливш проект. Не забравяйте близките си, зарадвайте ги с жест на внимание. Повече физическа активност ще ви се отрази тонизиращо, не се щадете. Любовни обяснения.
  24 окт 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Резултати от работата ще ви удовлетворят, но умората ще ви накара да потърсите пътища за развлечения и релаксация. Наред с това ще трябва да се погрижите за дома, децата и родителите си. Бъдете търпеливи, запазете добрия тон и всички ще останат доволни. Личен проблем ще ви отведе на друго място и накара да станете дискретни.
  24 окт 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Имате всички основания да се надявате, че трудът ви ще бъде оценен и съответно възнаграден. Финансовите придобивки ще ви удовлетворят. Любовни авантюри, но не се увличайте твърде много, ако желаете да продължавате в същия дух. Възможно е неприятен за вас човек остро да ви провокира. Запазете добрия тон.
  24 окт 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ако се чувствате уморени и ви липсва активност, не се насилвайте. Ще се заредите с енергия, правейки онова, което ви носи наслада и запълва духовните празноти в душата ви. Пътуванията също биха ви се отразили обновяващо на духа, ако разбира се го желаете. Каквито и възможности да имате си осигурете пълноценна почивка и достатъчно сън.
  24 окт 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Удовлетворени сте от делата, с които се занимавате напоследък. Положихте доста усилия, които съвсем естествено биват възнаградени. Сериозни финансови постижения ще повишат самочувствието ви. Можете да си позволите отдавна отлагани покупки. Сега е момента за инициативи от всякакво естество.
  24 окт 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С добро настроение и без да изпадате в крайности ще общувате и създавате полезни контакти. Денят е подходящ за пътувания или начало на сериозни промени. За някои те са свързани с професионалната им заетост, смяна на едно работно място с друго, стартиране на голям проект или нова връзка.
  24 окт 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Работата ви днес ще бъде свързана с получаване и обмен на информация. Добре ще е ако запазите спокойствие в напрегната ситуация и съвместно с колегите си намерите най-подходящия начин на действие. Печелите време с нещо, което сте свършили преди определения срок. Ваш приятел ще ви помоли за съвет, опитайте се да му бъдете максимално полезни.
  24 окт 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Денят не е подходящ за силни изяви и други активности, а предразполага към размисъл, смирение и блага дума, които биха свършили по-добра работа. Ако сте в позиция на търсещи, това е печелившата формула, но и не само за този случай. Всичко ще си дойде на мястото, стига да вървите напред с разума, да се вслушвате в интуицията си и почитате вярата си.
  24 окт 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Настроението ви ще е променливо, но не и разколебани в намеренията си. Взаимоотношенията в семейството ще ви носят повече сигурност, взаимното доверие, доказало се през годините е факт, който не подлежи на съмнение. Постигнали не малко, ще споделяте преживяванията си с близки или приятели вечерта.
  24 окт 2019
  Последни новини