От х:

Днес в x:

Правят асфалтова база за 5 млн. край Крепост със 100 работни места

    Първа копка на нова асфалтова база на лидера сред пътностроителните фирми в Европа – Щрабаг, направиха днес край димитровградското село Крепост. На церемонията присъства и представителят на фирмата Гюнтер Хартвегер. Австрийският концерн вече има няколко площадки в България – в София, Бургас и Стара Загора. “Изборът на терена край Крепост бе направен след старателно обмисляне, заради централното му разположение. С новата си база вече се надяваме да изпълняваме пътностроителни дейности на територията на цялата страна”, каза Гюнтер Хартвегер. Той допълни, че компанията му със своите 40 млн. евро оборот се нарежда сред лидерите в този бранш в Европа.

    Областният управител Минко Ангелов също приветства новата инвестиция на компанията и допълни, че днес в 15 часа има среща в Агенция “Пътна инфраструктура”, за да се ускори изгаждането на кръговото на пътя Димитровград – Хасково. Новото кръстовище ще обслужва както новата асфалтовата база, така и изграждащият се завод на “Язаки” от другата страна на пътя.

    На церемонията по първа копка бе прочетено и поздравително писмо от шефа на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, който поздрави компанията за инвестицията й за 5 млн. лв. Представителят на Щрабаг Гюнтер Хартвегер пък уточни, че инвестицията на компанията край Крепост може да достигне 4 млн. евро, почти двойно от първоначално планираното.

    На първата копка присъстваха още кметът на Димитровград Иво Димов, заместник-кметовете на Хасково, кандидат-депутати.

    Начинанието бе осветено от архиерейския наместник отец Георги Тодев.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (17)

    • 1
      Ko
      koko
      22 -39
      12:42, 15 мар 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 2
      Пъ
      Пътен инженер
      40 -16
      12:52, 15 мар 2017
      Как какво. Сега при правителство на БСП ще преасфалтират магистралата щото ББ я построил калпаво.
      • Пъ
        пък в Хасково нищо не става
        41 -7
        14:43, 15 мар 2017
        Защо димитровградския кмет може и прави толкова неща, пък хасковския заваллия нищичкоооо не прави вече ще станат 2 години, само дреме и ще си проспи така мандата рахат рахат
      • Еж
        ежко
        14 -1
        18:36, 15 мар 2017
        Че нали си имахме наша БЪЛГАРСКА асфалтова база до Крепост,какво стана с нея? Не вършеше ли същата работа? Да ГЕРБ си изпълнява "обещанията".
    • 3
      Да
      дааам
      46 -6
      13:07, 15 мар 2017
      Хубаво е да има чужди инвеститори, но не се прехласвайте толкова много. И български инвеститори има. Сигурно и те са направили инвестиции за по 5 милиона. Трябва да си ценим и нашите инвеститори, не само да се радваме на чуждите. Научете го това, постарайте се да създадете условия да се прави бизнес. Нека да има възможности и за наши, и за чужди инвеститори.
    • 4
      Рр
      ррр
      24 -24
      13:09, 15 мар 2017
      Много сте прости ама много ,до преди половин година нямаше и едно ново работно място ,тогава нямаше работа ...сега има ниски били заплатите ?За една година в тази зона се отварят 4,5 предприятия и пак някой е виновен и за това .Всичко си заслужаваме .
    • 5
      Ха
      Хасково
      30 -14
      13:10, 15 мар 2017
      Можело значи и в нашия град да се откриват нови заводи и работни места! Не като преди,града за 20 години се затри.Нищо не мърдаше.
    • 6
      Ко
      Консенсусен фен
      30 -3
      14:06, 15 мар 2017
      Абе защо все чакаме чужди умове и чужди инвестититори Къде отидоха умните българи Те не са ли в състояние да създават индустрия промишленност а чакамче всичко отвън
    • 7
      Пи
      Пише диктатора Ердоган Бей
      23 -11
      14:25, 15 мар 2017
      Борисов ако загубиш на изборите хич не се притеснявай ела в Турция-за теб границите са отворени ти си нашият гълъб отлитай веднага при нас след изборите.

      Да не забравиш да донесеш и Цецка Цацева- харесаната жена само в Турция
    • 8
      Га
      Галя
      14 -17
      17:07, 15 мар 2017
      Чудя се само какво е пак това недоволство?Не мога да разбера какво толкова искате?Разкриват се работни места!Вместо да се радвате пак мрънкате!Проумейте го- трябва да се работи!И то доста трябва да се работи, за да получаваш нормални пари!Не може цял ден да си клатиш краката и само да гледаш в канчето на другият!Вече ставате банални.А който мисли, че в чужбина е лесно да си стяга куфарите и да заминава!Само че там не мрънкате,че работите като роби и живеете в една квартира по 10 човека,за да може като се върнете в България да си купите нов "Мерцедес" и да си живучкате един месец с трудно спестените пари!Жалки сте до безобразие!И накрая- не може нещо което е рушкано 16 год. съвсем умишлено да се оправи за две!Спрете се!Хората работят за Вас!
    • 9
      Ге
      Генко
      19 -7
      17:44, 15 мар 2017
      Какво да се радвам. Че ще дават стотинки за мизерни заплати. Че ще точат държавните пари за калпав асфалт. Че няма да плащат никакви държавни данъци, щото са офшорки, а и местни данъци ще плащат смешни, защото са в земеделска земя на с. Крепост. Това ли е за радост???
    • 10
      Не
      Не е нормално!
      20 0
      19:16, 15 мар 2017
      Кое тепе ще бастисат? Там има две или три каменни структури. Не можем ли ние, държавата България да си правим асфалт със 100 работни места? Материалите български, трудът български, магистралата българска, а за всичко трябва да плащаме на някакъв изсулен маук.
    • 11
      Еж
      ежко
      17 -1
      19:42, 15 мар 2017
      Във вашия град за сведение,беше пълно с заводи и фабрики.Но пуста демокрация ни накара да сринем всичко и да се радваме на някакви чужди пишман капиталисти да ни построят нови такива с които ще станем супер богати, и ще забравим "тъмното"си минало.О неразумни.........
    • 12
      Не
      Независим гражданин
      16 -1
      20:38, 15 мар 2017
      100 работни места - нека роднините на Делянчо да ги заемат и да освободят чиновническите си местенца, които са заели в различни държавни и общински учреждения за кадърни хора!
    • 13
      Ди
      Димо
      16 0
      21:02, 15 мар 2017
      А Чешката ЧЕЗ -държавната,плаща от печалбите си в България -пет пъти по високи пенсии , на три пъти повече пенсионери!акога Българските политицинще си вземат обратно ЕРП-тата?Те са три!Нямало пари за пенсии,и всички достойни хора,построили всичко това,което им откраднаха-живеят в МИЗЕРИЯ!А ВЕИ-тата ?Кой ще провери дали са законни?С подписани договори за пет пъти по скъп ток от АЕЦ!А ние си плащаме и чакаме някой да дой де и да ни ОПРАВИ!Ще ни оправ1т още по добре,бъдете сигурни!
    • 14
      Ас
      ася
      1 0
      11:35, 16 мар 2017
      ти ако беше кадърен, щеше да си си на местото,щом завиждаш-направи си извода/ако можеш/!!!
    • 15
      Аб
      АБЕ
      4 0
      12:49, 16 мар 2017
      Абе гербаджии, колонизирахте страната ни. Все чужди инвеститори, а вие се биете по гърдите. Как- во направихте. Обрекохте младото поколение за евтина работна ръка в собствената си страна. Ако сте много умни щяхте да направите собствена икономика. А сега само чужди инвестиции. ЕС ни дават от нашите пари, ЕС това,ЕС онова. Брутният ни вътрешен продукт е само от пари от ЕС. Та парите от нашите емигранти е повече от това. Какво толкова сте направили, освен, че навсякъде сте окупирали медиите и приказвате глупости.
    Последни новини