От х:

Днес в x:

Технополис готов за именния ден на кмета

Тодор Белчев и Георги Иванов поливат багера

Хипермаркетът на Технополис в Хасково ще е готов за най-празнувания имен ден в България-Гергьовден. Това обяви председателят на директорският борд на холдинга, г-н Тодор Белчев.

След благодарностите за бързо придвижените процедури по издаване на разрешителни, Белчев се обърна към кмета на Хасково Георги Иванов и се зарече пред него: „Ще го открием за именния ви ден“.

Така, на 6-ти май Хасково ще стане 11-я град в България с хипермаркети на популярната верига за черна и бяла техника и IT. Днес бе направена първата копка-на терен от 4.5 декара до кръговото на бул. Съединение, по пътя за Харманли. Търговската площ е 2.5 дка.

„Мога само да благодаря, че в тези времена на криза, Технополис реши да инвестира пари в Хасково“, заяви Георги Иванов. Веригата инвестира 4 млн лева в изграждането на магазина си.

Според Георги Иванов това е явен показател, че Хасково изглежда град с бъдеще и перспективи, където си заслужава да инвестираш. „Ще се строи още, на този ъгъл“ допълни той и посочи терен, непосредствено до „Практис“. Малко по късно, кметът уточни за Haskovo.net че там ще се изгражда логистичен център, складове, товаро-разтоварни депа за стоки. Датата за първата копка е близо, но не уточнено точно кога, анонсира той.

До дни, Технополис ще обяви конкурс за персонал. Ще бъдат набрани 60 души, всички от Хасково. „Залагаме на млади хора, висшисти“ обяви Белчев, но допълни че хората ще бъдат избирани след мнтогоетапен конкурс. Избраните ще бъдат подложени на няколко месечно обучение, за да са готови за старта на 6-ти май.

Повече за новият хасковски хипермаркет, какво да очакват хасковлии от цените в Технополис и други подробности, вижте в нашия видеорепортаж 

Г.Христов

Шампанското не бе спестено
Отец Петър благославя началото на строежа
После благославя строителите от "Стройконсулт" Сливен
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини