От х:

Днес в x:

Община Хасково разсрочва две вноски по кредита от 20 млн.

Промяна в договора с Райфайзенбанк и разсрочване на януарската и февруарската вноска по кредита от 20 млн. лв. иска община Хасково. За тази цел шефът на ОбС Иван Иванов е внесъл нова докладна записка за извънредното заседание на Общинския съвет утре, въпреки че според правилника на ОбС „При събития, за които се налага спешно свикване на Общинския съвет се насрочва извънредно заседание, на което се обсъжда само събитието, по повод на което се провежда заседанието“.

Утрешната сесия бе обявена от председателя Иван Иванов на 12 януари и бе по повод даване на съгласие кметът да подпише запис на заповед за проекта за разширение на ВиК мрежата в града.

Разсрочването на двете вноски към банката, за което се иска решението на ОбС утре, е заради натрупаните плащания през януари и февруари по три проекта, по които общината трябва да плати общо 1 882 907 лв. Единият е за защита от наводнения в с. Тракиец, другият – за разширение на селищната ВиК мрежа, а третият за българо гръцко партньорство за създаване на регионален екип.

Тъй като в началото на годината няма големи постъпления от местни данъци и такси, общината изпитва затруднения да покрие плащанията, пише в мотивите към докладната записка. Предлага се вноските към банката да бъдат добавени към договорените плащания през март и април. Предлага се още така да бъде всяка година, поради което, ако ОбС одобри предложението, кметът трябва да сключи анекс към договора за кредит с Райфайзенбанк.

Договорът за кредит бе сключен с банката след обществена поръчка в края на 2006 година.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини