От х:

Днес в x:

Скандал: Опозицията напусна Общинския съвет в Хасково

Опозицията демонстративно напусна днешното първо за годината заседание на Общинския съвет в Хасково. Съветниците от ГЕРБ, ДПС и АТАКА оставиха празни столовете си. Скандалът избухна малко след началото на заседанието, а ябълката на раздора се оказа комисията за конфликт на интереси, която ОбС трябва да сформира по закон.

От мнозинството предложиха тя да се състои от 3 члена. Златко Марчев направи предложение това да са Наталия Любенова, Албен Манджуков и Бранимир Спенджаров.



Това предизвика ожесточена съпротива от страна на опозицията. От ГЕРБ предложиха членовете на комисията да са петима – по един от всяка представена в ОбС политическа сила, излъчени от самите съветнически групи.

Предложението обаче бе отхвърлено и мнозинството гласува тричленката, съставена от предложените от Златко Марчев съветници.



Ирена Узунова от ГЕРБ обясни от трибуната протеста на опозицията. Смисълът на закона, каза тя, е точно да се избегне конфликтът на интереси, а вие вкарахте в комисията трима от мнозинството. Това означава, че вътре в това мнозинство вие си разпределяте нещо. Това решение не е в интерес на самите вас, допълни тя.



След избухналия скандал председателят на ОбС Делян Делчев даде 15-минутна почивка. При подновяване на заседанието обаче първо ДПС, а после ГЕРБ и АТАКА обявиха, че напускат залата.

Останалите на местата си съветници продължиха работа, а резултатите от първите няколко гласувания бяха еднообразни – 25 "за", нула "против", нула "въздържали се".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини