От х:

Днес в x:

13 °C

Готвят транспортна схема за електробусове в Хасково, правят три зарядни станции

  Навлизането на електроавтомобилите в Хасково е само въпрос на време. На днешната среща на кмета Добри Беливанов с представители на Националната браншова организация за електрическа мобилност бе решено създаване на работна група, която да изготви транспортна схема за общината. Експертите трябва да преценят натовареността, дължината на маршрутите и целесъобразността за въвеждане на електробусове по линията на градския транспорт. Идеята е където е възможно сегашните автобуси да се заменят с електрически. Компания производител пък се наема да изгради безплатно три зарядни станции в Хасково.

  “Има нужда от доста промени в схемата за градски транспорт. Например във вътрешността на Бадема градски автобус не влиза, а до Болярово последният е в 19 часа. Но трябва да се прецени дължината на дадена линия, защото електробусът има определен пробег след зареждане”, обясниха от общината. Оттам допълниха, че администрацията вече е кандидатствала пред Националния доверителен екофонд за закупуване на два автомобила, предстои да бъде обявена обществена поръчка. Фондът обаче осигурява безвъзмездно 20 000 лв. на кола, а електрическите автомобили са скъпи. Представеният днес в Хасково електрически Ситроен например струва около 60 000 лв.

  Общината е имала възможност да кандидатства за финансиране по Оперативна програма “Региони в растеж”, по която получи 27 млн. лв. Но тогавашната администрация не е кандидатствала за такова финансиране, макар че в програмата е имало и ос “Транспорт”. Пари по тази ос за електроавтомобили е получила община Габрово. Това обаче вече е минало и не може да се промени, обясниха от администрацията.

  Според заместник-кмета Евгени Консулов Хасково не може да кандидатства по ОП “Транспорт”, защото тя е само за големите градове. По ОП “Околна среда” пък още не е ясно, защото не са изготвени условията.

  Кметът Добри Беливанов обаче бил оптимист, че ще се намери финансиране.

  Тодор Кръшков

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (21)

  • 1
   Яя
   яяяя
   48 -16
   17:26, 7 мар 2017
   Всичко в града е ок. Хората получават по 2 000 лева заплати .раждат се мноооог деца. Няма престъпници. Няма мръсотия. И бай -добри реши да се занимава с електоавтомобили. Еби му мамата и държава и управници
   • 🇧🇬
    🇧🇬
    18 -19
    19:10, 7 мар 2017
    Бай Добри ли ще ти вдигне заплатата...!!!!!????? Сега след изборитер Биволицата от Крушовица--другарката Курнелия СлаНинова ще ви направи заплатите 2000 лв.....А и деца ще се раждат......Нали от БСП казаха,че за един мандат ще ни размножат до девет милиона.....Тръгвайте да осеменявате ДРУГАРКИ.....Ама от това, само дебили и кретени ще се пръкнат...
   • Яя
    яя
    15 -7
    19:41, 7 мар 2017
    Не казвам кой ще я вдигне. Казвам да не се харчат с лека ръка народни изтормозени пари
   • Тц
    Тцък
    3 -1
    11:58, 8 мар 2017
    Аааааа неее.. Бат Боко каза, че ще прави деца.. Моля, моля наредете се на опашка!
  • 2
   Ам
   аман от наивници
   40 -11
   17:32, 7 мар 2017
   Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш! Мечтателните планове на Беливанов предизвикват само смях и сериозен размисъл за бъдещето на Хасково. Кмета да слезе малко на земята и да види реалностите - градът потъва надолу към нищото.
  • 3
   Яя
   яяяя
   35 -13
   17:39, 7 мар 2017
   При цена на дачията 13 000 лева бай добри ще купи електроавтомобил за 40 000. Това безумие трябва да спре. Гласуваме за един кмет за промяна .идва на власт и се оказва същият презерватив като предишния
  • 4
   Аа
   ааа
   12 -4
   18:02, 7 мар 2017
   Къде е сниман електробусът ?Това е пикап,който е предназначен за соц. патронаж.
  • 5
   Ам
   ама стеееее
   14 -22
   18:19, 7 мар 2017
   Нищо да не прави общината така ли? Какво искате? К... Виж коментара
   • Яя
    яяяя
    25 -7
    18:24, 7 мар 2017
    Тъпак. Искаме да не се харчат ей така на вятъра народни пари. Кървави пари събрани от народа. От мизерният живот на народа се хвърлят ей така за глупости. Ама щото не са от неговия джоб . Затова е така
   • А.
    А.В.
    21 -4
    19:07, 7 мар 2017
    Щом "баничарката" е 60000лв, колко ще струва автобуса, как ще го платим и колко броя ще трябва да купим за да възстановим градския транспорт? Дали няма да е по-добре да се разшири мрежата на тролеите, те също са на ток?
  • 6
   Ха
   Хасковлия 3
   21 -3
   18:20, 7 мар 2017
   Тролеите да не би да са с нафта.
  • 7
   До
   до горния писател
   23 -6
   18:29, 7 мар 2017
   Ха-ха-ха. Запитай се защо хората недоволстват? Ти сам си го казваш:Каквото и да прави все лошо. Това е. Нали кмета лееше обещания преди изборите пък сега нищо не изпълнява затова хората са недоволни. Дразни ги мръсотията, бесни са за ледения ад дето търпяха а общината не се справи, дразнят ги кучетата завзели града, лутат се в тъмни улици и боклуци, няма ги инвестициите и никакви перспективи не виждат хората. И стига сте ревали какво е било преди. СЕГА СТЕ ВИЕ. СЕГА НЕ СТАВА НИЩО!!!!!!!!!!
  • 8
   Ab
   absurda
   29 -3
   19:13, 7 мар 2017
   "Всичката Мара втасала" седнали за електромобили пари да търсят. Смешна работа, че чак да ти се стъжни. Купувайте електромобили, направете и проект за изграждане на соларен парк за собствено електроснабдяване, мога да ви дам и други идеи, така де, кaкво ви пука, че по-голямата част от местните хора мизерства, нямат работа и едва свързват двата края, важното е де се изрепчим някъде, че сме високо технологична община.
  • 9
   Ба
   Баш Тарикат
   11 -20
   19:17, 7 мар 2017
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 10
   Ан
   анализ на ланския сняг
   17 -4
   19:45, 7 мар 2017
   През ноември 2016г. Старецът се изцепи: "Изграждането на мрежа за тролейбуси до Болярово е доста скъпо начинание. Търсим вариант за финансирането на закупуването на електробуси."
   Явно ''съветниците му'' са намерили пазар, както с прословутия багер... Скъпо ще е, защото когато се отпускаха пари по оперативни програми /София, Варна, Бургас, Плевен и Ст.Загора/, вождът му напук отряза Узунджовеца! И защо ли го отрязаха, защото друг ще прибере парите!
   Старият е оставен да забавлява народа - я да поиграе шах, я да вдигне купа, докато другите си ''яздят'' народа и пълнят джобчета... със семки и бонбонки!
  • 11
   Бр
   Бравос
   10 -3
   20:26, 7 мар 2017
   От една страна ни казват, че Белене не ни трябва. Щото за какво ни е ток. Сега точно обратното и транспорта да минел на ток. Ама ток от къде ?
  • 12
   Ан
   анализ на ланския сняг
   10 -2
   21:03, 7 мар 2017
   То и Дядо ви не ви трябваше.... ама сега му се радвате на песовете и разрухата! За тях купата, за нас супата!
  • 13
   Ко
   кой
   18 -3
   21:24, 7 мар 2017
   какво направи новия кмет до сега за този град освен непочистени улици и мръсни кошове друго има ли?
   фактите говорят сами по себе си
   сложен там за параван да го действат и това е ,нищо не се случва с най скъпата вода и общински данъци в нашия най скъп град
   щеше да намаля общинските данъци,но къде е намалянето аз виждам поскъпване точно обратното на неговите думи или пак ще кажете хубавите неща стават бавно а
  • 14
   Ро
   Родител
   8 -1
   09:09, 8 мар 2017
   Аз искам да знам как намирате пари за глупости а за децата от Рилски не намирате.Искам да знам защо децата са гонени от стола заради това че предния ден не са яли замразения от миналата седмица боб.Нищо,те избори наближават.
  • 15
   12
   1234_1488967316
   2 -2
   12:01, 8 мар 2017
   Долу герб
  • 16
   Гр
   ГРАЖДАНИН
   4 0
   14:38, 8 мар 2017
   Доколкото знам градския транспорт в Хасково е частен и има доста сериозни субсидии, които се получават .Това са пари на данъкоплатците.А реално градски транспорт НЯМА.....
   По автобусите още пише 4 ДАПА МЛАДЕЖИТЕ НЕ ЗНАЯТ КАКВО Е ТОВА..........
   Тролейбусен транспорт е само прикритие да се харчат пари , пред всеки тролейбус вървят поне две таксите и дублират линията ,нима това не го знае кмета В Хасково градски транспорт няма.
   Първо направете що годе градски транспорт и след това мислете за електромобили.
   Бай Добри знае е ли колко струват акумулаторите ???????????????

  Хороскоп за 30.03.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В добро настроение ще преминете през днешния ден, вслушвайки се във всичко, което има отношение към вас. Енергично ще се включите в задачите си, в стремежа си да ги приключите навреме и с желаните резултати. Среща с приятели, някои от които ще превърнете в свои бизнес-партньори.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Подтиквани от смели решения ще пристъпите към изпълнение на плановете, без да търсите нечие мнение. Пазете се от преумора, в желанието си да свършите повече работа може да навредите на здравето си. Част от вас ще потърсят ново поприще, с което ще трябва да доказват уменията си отново.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Проявете толерантност към колегите за да си осигурите подходяща работна атмосфера. Много е важно да сте съзидателни, дарявайки топлина и разбиране. Вечерта някои от вас ги очаква приятна изненада свързана с близък човек. Позитивните ви очаквания напълно ще се оправдаят.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Творчески порив събужда у вас желание да работите по осъществяване на скритите си желания. Старанието ви да сте полезни на околните е впечатляващо. Чест ви прави факта, че не изтъквате направеното и продължавате да се грижите според възможностите си. Денят ви ще е ползотворен и интересен от към лични контакти.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Отстоявайте твърдо позициите си и не допускайте вмешателство в личните ви планове. Възможно е да получите новина, която ще ви подейства като стимулатор да работите още по-усърдно. Въздържайте се от семейни спорове, дори да мислите, че сте прави. Силно се нуждаете от оздравителни процедури свързани с изчистване на организма ви. Направете нещо в тази посока.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Въпроси от делови характер ще изместят посоката на притесненията ви днес. Запазете спокойствие, така ще работите по-пълноценно и ще свършите повече. Не си позволявайте да давате мнение по въпроси, които не ви засягат, но засягат други хора. В желанието си да сте полезни ще нараните някой, за което няма да ви прости.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще се включите във времето и навреме ще приключите започната задача, още повече, че имате финансова изгода от това. Загрижеността ви за здравето на близък човек ще ви накара да потърсите и друго компетентно мнение, с което бихте добили реална представа за нещата. Мислете позитивно.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Занимават ви професионалните ви дела и не мислите за почивка, но е важно да отделите време и за отпускане. Никой не ви притеснява, по-скоро вие сами стимулирате работоспособността си. Запазете я за следващите дни, когато действително трябва да действате безотказно.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Нова възможност за професионална реализация или пък началото на интимна връзка, ще вълнуват повечето от представителните на зодията. Денят е начало на промени в живота ви и ако днес може да не са така осезаеми, то в близките дни ще чувствате все по-силно ефекта им. Налага се да вземете конкретно решение по отдавна вълнуващ ви въпрос.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Пониженията тонус се отразява на здравето и общителността ви. Работете за укрепване на духа и имунитета си. Вземайте допълнително витамини, хранете се здравословно и мислете позитивно. Благодарете за всичко, което имате и ще се почувствате по-добре. За някои от вас денят е свързан с пътувания и срещи.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се опитате да наваксате изоставането си от предишните дни. Отнася се за работата ви. Това ще ви донесе спокойствие и увереност, така че, ако все още не сте започнали – действайте. Интимните връзки ще се задълбочават. Интересът към вас е по-засилен от всякога и не бива да го проигравате.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Имате добри намерения, но е нужно да потърсите съдействието на хора, които биха ви помогнали. Давате си сметка, че не всички са на нивото, което сте достигнали и ще срещнете трудности в разбирането на идеите ви. Някои ще посрещат гости и ще са ангажирани със семейни задължения.
  30 мар 2020
  Последни новини