От х:

Днес в x:

Хасково домакин на „Млади таланти“ по бадминтон през март

    Хасково ще е домакин в началото на март на състезанието по бадминтон за момичета и момчета под 9, под 11 и под 13 години, част от Националната верига “Млади таланти“.

    Бадминтон клуб Хасково домакинства на 4-ти и 5-ти март на бадминтон турнира за най-малките.

    Според регламента надпреварата ще се проведе в дисциплините „единично“ и „двойки“.

    Домакините се стягат за провеждането на състезанието непосредствено след като станаха отборни шампиони при 19-годишните на държавното първенство в София.

    Водени от наставника Станимир Бойчинов шампионската титла завоюваха Йоан Гаргов, близнаците Мартин и Тихомир Петкови, Стефан Господинов и Димитър Едрев.

    Освен шампионското злато, тимът се завърна и със сребърни и бронзови медалисти в редиците си от състезанието по двойки-братята Петкови са вицешампиони, а Йоан Гаргов и Стефан Господинов са трети. До бронз в сингъл участието си стигна Тихомир Петков. Горе-долу по същото време играещият треньор на Бадминтон клуб Хасково Пейо Бойчинов участва на състезанието за мъже и жени в австрийската столица Виена. Бойчинов-младши, който тръгна от Хасково болен, но въпреки това не се отказа от турнира, спря участието си на квалификациите след две загубени срещи, като при втората падна след контрагейм от втората ракета на Испания Луиз Енрике Пеналвер. 

      Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини