От х:

Днес в x:

Подпалвачите в Странско – хлапаци с план за пакости. Борис Г. изнудвал Ерато, записан. Преглед на печата

Подпалвачите в Странско – хлапаци, пише във водещо заглавие на първа страница днешният брой на "Новинар юг". 14-годишните Мирослав и Ванко си признали за 4 палежа в селото, обмисляли още. Хлапетата дори направили "План за пакости", в който грижливо набелязали обектите. Били впечатлени от приключенския филм "Десетото кралство".

Борис Г. изнудвал "Ерато", записан, информира в другия акцент от първа страница изданието. Бившият шеф на "Асти", дъщерната фирма на "Ерато", се опитвал да изнудва шефа си Георги Музафиров за комисиона от 39 000 лева. Вчера от холдинга предоставили запис от разговора на медиите.

Кметът вади жандармерията от ОСМА, четем още в броя. След като стартира процедура за продажбата на сградата, ОбС даде възможност на МВР да кандидатства преференциално за закупуването й. От силовото ведомство обаче не проявили интерес и сега жандармерията ще трябва да напусне.

Спасяват "Хасково" с 50 000 лева, четем на спортната страница. Постъпила е докладна записка до ОбС Хасково за отпускане на сумата за футболния отбор. С парите тимът може да оцелее в следващите месеци.

Пиянде си подпали дома, не пуска пожарната, пише на 12 страница. Пиян до козирката 48-годишен димитровградчанин запалил жилището си, а после отказал да пусне пожарникарите вкъщи.

Изнасят пари под контрола на БОП, информира в голямо заглавие над главата "Хасковска Марица". Според изданието антимафиотите контролират канал за куфарчета с пари през ГКПП Капитан Петко войвода, действал от години.

Церовски се отрича от ортака си Музафиров, четем в другия челен материал на първа страница. Разследването на хасковската окръжна прокуратура откри, че в случая с неправомерно взетите 46 000 евро по ФАР от Ерато, е замесен и тогавашният жълт министър Валентин Церовски. По тази причина делото е изпратено в софийски градски съд. Ексминистърът обаче отрича да се познава с Музафиров.
На втора страница в броя е публикувано и кратко интервю с Церовски, от което личи обратното – че се познават. А жените им дори имали обща фирма.

Днес за Ерато има два противоречиви материла във вестниците. Впрочем нищо не пречи и двата да са верни.

3 седмици чакане за здравни карти, четем още в броя. Трета година в региона няма експресна поръчка за документа, допълва изданието.

Лекари скандално бавят дело срещу колежка, акцентира на криминалната страница вестникът. Става дума за процеса срещу д-р Антоанета Николова, обвинена за смъртта на пеленаче в Симеоновград. Вече 5 месеца софийски експерти бавят заключението за смъртата на детето.

Хасковски тийнейджъри се друсат с еротичен ароматизатор. Нов вид дрога се появява сред хлапетата – "Попърс".

Не се харесвам като човек, твърди в интервю пред изданието актьорът Мариус Куркински. Нищо чудно и той да е прав.

Червен парцал върху клекалото, така е озаглавен редовният коментар на бившето вице Александър Божков в "Хасковска Марица".

Гергана Димова на полуфинал на Евровизия, четем на 16 страница. Димитровградчанката грабва публиката с визия и глас в атрактивната песен "Ясно слънце".

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини