От х:

Днес в x:

Хасковската търговско промишлена палата губи 500 000 евро по ФАР

Автор: Тодор Кръшков
Два проекта в напреднал стадий на хасковската търговско промишлена палата са със спряно финасиране по програма ФАР заради замразените от Брюксел плащания, съобщи днес шефът на палатата Янчо Янев. Те са за 250 000 евро.

Единият проект е за облагородяване на парка под калето "Свети дух" край Минерални бани, в който палатата вече е вложила значителни усилия и средства. Другият е съвместен с одринската палата.

Други два проекта за още 250 000 евро изобщо не са подадени заради замразените плащания, допълни Янев. По думите му обявеното от правителството финансиране на одобрените проекти със средства от държавния бюджет така и не се е състояло.

Оттук нататък следва абсурда – ХТПП е принудена да работи с организации от Турция. Съседите нямат такива проблеми с корупцията и техните проекти се финансират по програма ФАР "Трансгранично сътрудничество". Стремежът на хасковската палата е да си партнира с турска организация, която да е водеща в проекта и да получи финансиране от Европейския съюз, чийто член България е от две години.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини