От х:

Днес в x:

Читател: Деца трябва да пробиват преспи за пешеходна пътека към училище

„Ето как изглежда пешеходната пътека на бул. „Илинден”, непосредствено до училище „Паисий Хилендарски”. Именно от там утре сутрин ще трябва да пресичат стотици деца на път за училище”, алармира хасковлията Николай Ванев, който ни изпрати и снимка. Читателят е запечатал през обектива си пешеходна пътека, която отвежда към затрупани от сняг тротаори. „Така „зебрата” е неизползваема и се налага пешеходците да пресичат по булеварда на метри от нея”, което е нарушение по Закона за движение по пътищата. Хасковлията вметна още, че ако в такъв случай кола блъсне пешеходец, вината ще е за минувача, който е тръгнал да пресича на необозначено за целта място.

Ванев призна, че не е подал сигнал на дежурния телефон на щаба по снегопочистване в общината, тъй като преценил, че днес е неделя и служителите не работят.

От община Хасково заявиха, че най-късно до утре тротоарът до пешеходната пътека ще бъде почистен. От там допълниха още, че служители на „Екопрогрес” и спечелилата търга фирма „Ата-строй” работят непрекъснато и днес са чистили по малките улици в града.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Ха
    хасковлия
    10 -5
    17:12, 15 яну 2017
    не чистиха малките улици,а центъра до първа поликлиника
    • АС
      а стига де
      1 0
      11:18, 16 яну 2017
      Снимката е стара, отдавна е изчистено .Проверявайте бе хора!
  • 2
    Не
    Незапознат
    9 -12
    18:26, 15 яну 2017
    В последно време всички взеха да се подзимат.Общинари,директори,граждани.Общинарите за да си вържат гащите
    дават препоръки какво да се прави за да са топли стаите.Директори изпаднали в шаш и паника да не би сутринта да ги ковнат че не си гледат работата подлудяват всички надолу под тях.Този пък хасковлия се прави на папарак.Тинейджърите въобще не признават пътни знаци и пешеходни пътеки. Много ги интересува какво е надраскано по асфалта и какво означава.Закона за движението за тях е да вървят от където и както си искат.Даже и да е на зиг-заг.Не че трябва да е така както е на снимката.Това ще се оправи.Ще се почисти.Но щом съзнанието и дисциплината я няма ефекта ще е никакъв. Всеки има претенции към някой и нещо.Но това което зависи от него го причатква през пръсти.Чака да му се скръцне със зъби или заповяда на висок тон за да свърши работата си както трябва.Завършвайки я си казва''Всяко чудо за 3 дена''и продължава както си знае за във бъдеще.
  • 3
    До
    До горния
    4 0
    20:36, 15 яну 2017
    Ами ти най-добре знаеш, че както и да се свърши работата, ако не са прочетени точно мислите на "уважаемата" бърза директорка винаги изпълнителя ще бъде скастрен и навикан. Ами като е такова отношението на тази директорка и кликата и от дружки точно така ще се работи - да се изработи нещо пък после всеки ще си получи навикването, приказките зад гърба и дори когато няма за какво - обичаят е такъв. Няма нещо, което да е свършено както трябва, инициатива не е разрешена, разсъждаване на е е разрешено, мнения различни от висшито не са разрешени и много други работи не са разрешени. След като открито се заявява, че работят само звездния екип от дружки и директорката слънце - другите за какво да се стараят - за едно навикване. Ами то така и така си го получават.
    • Ха
      Хасковлия
      3 0
      08:38, 16 яну 2017
      Така е , директорката на у-ще"П.Хилендарски" не се старае за нищо.Не веднъж съм писал за нехайството й по отношение на тази база -неизползваема по капацитет от години . Другите училища как се оправят и с ремонти , и с програми.Тази е срам за директорския състав на това старо училище.Децата бягат от квартала в другите училища.базата е неподдържана,деца пушат в тоалетните/вместо да ги впрегне да чистят сняг,да засеят дръвчета,да си исчистят боклуците по градинките/.Оградата от към ул."Светлина" години е пропаднала и само Господ знае кога ще стане беля и ще затисне някой и т.н.Много моще да се пише по въпроса.Към Общината - сложете някой млад и переспективен директор , амбициозен, за да възроди училището.Грехота е
  • 4
    U2
    U2
    8 -4
    22:07, 15 яну 2017
    Целия град е така. Само около общината се изчисти.
  • 5
    Д-
    Д-р Андреева
    6 -5
    23:28, 15 яну 2017
    Искайте също от властите да се вземат мерки да се спре мъглата, защото пречи на горните дихателни пътища!
  • 6
    Ки
    Кики
    6 -2
    08:35, 16 яну 2017
    Тротоарите по бул.Илинден са непроходими едва съм завела детето си на училище. Ходихме по платното с риск някоя кола да ни подметне. Срамота и нехайство. Вземете бързи мерки защото ще стане беля.
Последни новини