От х:

Днес в x:

Свиленград подновява водопроводната си мрежа със 725 222 лв

Реконструкция на водопроводната мрежа в централната градска част и в новите квартали на Свиленград предвижда проект на общината за 725 222 лв., който ще бъде подпомогнат от екоминистреството.

Днес кметът Георги Манолов и представители на МОСВ подписаха договор за техническа помощ по проекта на общината "Да подобрим жизнената среда". Той ще бъде финансиран от оперативна програма "Околна среда 2007-2013 г.", по процедурата за техническа помощ за подготовка на инвестиционни проекти за подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадни води в населени места с над 2000 жители.

Общата стойност на проекта е 725 222 лв. Той предвижда изготвяне на работни проекти за реконструкция на ВиК в централната градска част, а също и за изграждане на ВиК мрежа в новите квартали на града. Включени са и дейности във връзка с процедурите за оценка на въздействието върху околната среда, издаване на разрешителни по Закона за водите, процедури за издаване на разрешителни за строеж, изготвяне на анализ разходи и ползи и други.

Целта на тези дейности е да се направи подготовка на цялостен инвестиционен проект за реконструкция и изграждане на ВиК мрежа в град Свиленград.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини