От х:

Днес в x:

Хасковски четвъртокласници нарамиха автомати и гранатомети

    Четвъртокласници от училище “Паисий Хилендарски” в Хасково нарамиха днес автомати и гранатомети в кенанското поделение, където се провежда Ден на отворените врати. Той е по повод празника на сухопътните войски – 19 ноември.

    Децата любознателно огледаха техниката, екипировката и въоръжението на хасковските военни. Много от малгуганите вдигнаха оръжията, за да се прицелят във въображаем противник, а униформените им даваха указания къде точно да гледат и как да държат пушкалата.

    На маси в двора на поделението бяха подредени пистолети, автомати, гранатомети, преносими ракетни комплекси, до тях зенитни установки, минохвъргачки. Децата се покатериха на МТЛБ-то в двора и надникнаха любопитно през люковете. Бронетранспортьорът-ветеран е на въоръжение от 1964 година.

    Мнозина от малчуганите се снимаха във войнствени пози. Войниците подробно им обясняваха предназначението и възможностите на всяко от оръжията

    Освен децата в двора на поделението влязоха и възрастни – служили в армията преди десетилетия, за да си припомнят младостта и романтиката на миналото. По-голямата част от въоръжението им е познато до болка от войнишките години и съживи спомени и истории от миналия век.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ке
      Кенанския Маймун
      11 -1
      13:45, 17 ное 2016
      Дечицата сладки ,
      ама войниците като свине :)))
    • 2
      Ма
      мастикаджия
      10 -1
      15:16, 17 ное 2016
      Деца ,снимайте се с армията докато я има.
      Утре това ще е само спомен.
      Тъпа държава!
    • 3
      Co
      Cop
      3 0
      19:07, 17 ное 2016
      Много мазен военнослужещ...само да има на кой да дава.
    Последни новини