От х:

Днес в x:

Изграждат изолатор за заразно болни в Бежанския лагер в Харманли

Изолатор за заразно болни и такива, които са с предписание за домашно лечение ще бъде завършен в рамките на деня. Това съобщи на ГКПП Капитан Андреево в късния следобед вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Тя уточни, че за ситуирането на специална лечебница в центъра в Харманли й е докладвала лично шефката на Държавната агенция за бежанците Петя Първанова.

По-късно вр.и.д директорът на центъра Димитър Захариев уточни, че

Изолаторът се намира в центъра за първоначален прием в лагера. Представлява три стаи с общо 18 легла в тях и санитарно помещение и посочи, че в него ще бъдат настанявани хора със съмнение, че са носители на заразни болести.

Въпреки вчера масово гръмна скандалът за плъзналата краста и бяха документирани от медиите няколко случая на кожна лайшманиоза, властите все още продължават да отричат в лагера да има опасна здравна ситуация. „Спекулация е темата със заразите в лагера в Харманли. Не е доказан конкретен случай на лайшманиоза там“, коментира министър Бъчварова.

В бежанския лагер са разпоредени и непрекъснати медицински проверки на случаен принцип като превантивня марка.

Тя посочи, че през последният месец се отчита тенденция на трайно намаляване на миграционния натиск по нашата граница и подчерта, че макар центрове към МВР и ДАБ да са пълни, все още капацитетът им не е изпълнен на 100 процента.

Вътрешният министър определи като слухове намеренията за насочването на бежанците към едно или друго населено място, но призна, че се подготвят временни бежански центрове.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Въ
    ВЪН ТВАРИ
    6 0
    23:55, 10 ное 2016
    Когато българин ходи в опасна страна из Африка, след завръщане минава маса прегледи. Тези шушляци си влизат тук и се разхождат из Харманли, посещават хранителни магазини, кафенета и детски паркове и на никого не му пука. На една талибанска мърша правена ли е някаква медицинска проверка? Едва ли! Ще пламнем и тогава, ЕС ще ни сложи карантина, а пък ние съвсем ще свършим.
  • 2
    14
    14/88
    2 0
    07:40, 11 ное 2016
    Набутайте ги в едно дере, напръскайте ги със зарин (хитлеровата отрова, веселата), после десет кила нафта, една клечка кибрит и край. Ке ти спрат всички аварии..
    • Sc
      Scarface
      0 0
      21:44, 11 ное 2016
      Нафтата е енергиен ресурс.Нека я използваме по предназначение за това.
Последни новини