От х:

Днес в x:

Кметът: Общината прави своя кухня-майка за детските градини

Изображение 1 от 3

    За една година в Хасково има повече инвестиции, отколкото за предишните 16, взети заедно. Така депутатът Делян Добрев обобщи отчета на местната власт за една година управление на общината.

    Пресконференцията започна с отчет на кмета Добри Беливанов, който изчерпателно изброи направеното от есента на миналата година досега, стартиралите проекти, приходите в бюджета към настоящия момент, очакваните резултати. На брифинга присътваха още тримата заместник-кметове – Евгени Консулов, Милена Терндафилова и Велин Балкански. Очаквано като най-голям успех бе посочено направеното по националната програма за енергийна ефективност. “В момента в Хасково се санират 72 панелни сгради”, информира кметът. Сключените договори със сдруженията на собествениците пък са над 250, но всеки ден се подписват нови.

    “По този показател Хасково е на първо място в страната”, заяви Добри Беливанов.

    “Това е информация от министър Лиляна Павлова отпреди дни. Изпреварваме София, макар и само с един блок”, уточни Делян Добрев.

    “Приходите от данъци към настоящия момент са близо 93 на сто от заложеното в бюджета за годината, смятаме, че ще преизпълним прогнозата”, каза още Беливанов. И припомни, че с влизането си в общината е отменил устното разпореждане да не се обслужват граждани с неплатени задължения към общината. “Въпреки това хората си плащат налозите, защото виждат къде отиват парите им”, обясни градоначалникът.

    Според администрацията само по програмата за санирането в Хасково влизат 70 млн. лв. Чакат се още 130 млн. за блоковете със сключени договори за следващия период. Заместник-кметът Евгени Консулов пък съобщи, че общината има сключени договори по различни опаретивни програми за около 28 млн. лв. Проекти за други 10 млн. лв. пък чакат одобрение.

    Депутатът Делян Добрев припомни, че общината е получила безвъзмездно от държавата 5 военни имота с пазарна оценка около 50 млн. лв. От военните терени най-големи надежди се възлагат на летището в Узунджово, където вече се проектира индустриална зона.

    Във фаза проектиране е и военния терен зад ДНА. “Там планираме да направим голям парк със спестените близо 3 млн. лв. от обновяването на училищата и детските градини. Евгени Консулов припомни, че от предвидените за образователната инфраструктура 18 млн. лв. при проведените процедури за обществени поръчки са били спестени 3-те милиона, които през 2018-а ще се използват за бъдещия градски парк. “Идеята е там да има редки екзотични растителни видове”.

    Като успех за изминалата година екипът на Беливанов посочва и многото концерти, фестивали и други културни прояви в града. “Не всичко е пари. Предложихме богата и разнообразна културна програма на гражданите, при това в рамките на бюджета, определен от предишното управление”.

    На кмета бяха зададени и част от въпросите, които читатели на Haskovo.net поставиха под анонса за предстоящата пресконференция. На въпроса за местните данъци, които преди изборите обеща да намали, Беливанов отговори, че някои, като налога за МПС е бил намален. По отношение на такса смет, тази година не се предвижда намаление. “Въвежда се нова методика за изчисляване на налога, която тръгна пилотно в някои общини. Първо трябва да видим как ще се отрази тя на бюджета”, обясни Беливанов.

    За таксите за детски градини, чието намаление също бе обещано, градоначалникът припомни, че те бяха намалени, макар и само с 5 лв. “Разликата, около 250 000 лв. се поема от общинския бюджет. Сега се газифицират детските градини, което ще доведе до намаляване на разходите. Освен това общината пристъпва към създаване на собствена кухня-майка, в която ще се приготвя храната за децата. Договорът с фирмата, наследник на “Дусман”, изтича в края на април догодина и няма да бъде подновяван, храненето ще се поеме от собствената кухня. “Смятам, че това ще намали цената на храната на децата поне с левче”, обясни Беливанов. И допълни, че след като се направят изчисления, ще се пристъпи към намаляване на таксата.

    На въпроса за бездомните кучета, Беливанов призна, че това е тежък проблем. “Разговаряхме с фондация “4 лапи”, това, което предлагат, излиза много скъпо. Също скъпо излиза кастрирането в Димитровград, около 120 лева на животно. Собствен приют по всички изисквания да направим, също струва много пари. Затова разговаряхме със зоодоброволците в Хасково. Кастрираме кучетата във ветеринарна клиника, после ги поемат те. Общината ще им осигурява храната”, обясни градоначалникът.

    Останалите незададени въпроси към кмета бяха предадени на “Връзки с обществеността” на общината, откъдето обещаха да отговорят писмено.

    Отчетът на кмета публикуваме отделно.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (61)

    • 1
      Аз
      АЗ
      67 -56
      17:29, 10 ное 2016
      Браво на кмета и на общината! Само така! Видя се най-накрая, че и в хасково може да се работи! Не е лесно хора, не си мислете, че всичко което искате може да стане за ден, но се вижда, че са тръгнали в правилната посока да ни извадят от блатото и от прост проинциален град да се превърнем в един от центровете на южна българия. Дано да не настане хаос в българия и да продължават и от горе да му помагат на беливанов, та да може да направи още повече за хасково.
      • См
        смешки
        64 -63
        17:42, 10 ное 2016
        Сякаш сме на Априлския пленум и четем в-к Работническо дело,смешки
      • Гр
        Гражданин
        55 -35
        17:58, 10 ное 2016
        Как ги преброихте тези 72 блока, които се санират в момента? Има по 1-2 в жилищен квартал и те са само на скеле защото фирмите за строителен надзор не могат да се разберат.Хвалби, хвалби.......
      • Гр
        Гражданин
        31 -9
        18:03, 10 ное 2016
        Защо заличавате плюсовете?
      • Лю
        Люба
        58 -47
        18:46, 10 ное 2016
        Толкова много работа за 1 година,никой не е вършил! Вие оправдахте доверието! Показахте как работи ГЕРБ честно според законите и прозрачно. Кога Г.Ив ви се е отчитал? НИКОГА ЩОТО НЯМА С КАКВО. Кражби и далавери
      • Ее
        Еерс
        26 -34
        20:32, 10 ное 2016
        Това е кметът така се работи. Това е ГЕРБ скоро ще... Виж коментара
      • Ма
        мастикаджия
        5 -4
        10:08, 11 ное 2016
        Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 2
      Св
      Светлозарa
      58 -58
      17:33, 10 ное 2016
      Браво!За тази една година градът ни започна положително да се променя.
    • 3
      Оп
      Оптимист
      61 -52
      17:34, 10 ное 2016
      Наистина се радвам, че общината работи и виждам промяната за града. Стандарта се вдига и вратите са отворени за всички
    • 4
      То
      Тони
      44 -71
      17:35, 10 ное 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 5
      Ас
      Асен
      58 -52
      17:37, 10 ное 2016
      Факт е,че в момента общината в лицето на кмета работи за гражданите. Администрацията е благоразооложена и се държат с хората с уважение в помощ. Доволни сме.
    • 6
      12
      122776
      65 -46
      17:49, 10 ное 2016
      Вярвате ли си бе, я се огледайте - ттмнина, мръсотия, псета на глутници, безработица, никакви инвестиции, няма санирани блокове, хаос навсякъде пук те отчитат прогрес - явно са слепи или партийно заслепени
      • Св
        Светлозарa
        48 -30
        18:05, 10 ное 2016
        оффффф само знаете да плюете Г.И с кво ще го похвалите той освен да краде друго не правеше
      • Ko
        Koko
        32 -24
        19:41, 10 ное 2016
        Скептични, неблагодарни хора винаги има. Да трябва да се съберат кучетата от града, но нямам други забележки.
        Детето ми учи в Иван Рилски, догодина той ще е в едно напълно отговарящо по всички стандарти европейско училище. Санирано и напълно подновено. Мен не ме интересува коя партия ще е на власт, интересува ме по-добрият живот за моите деца в бъдеще и виждам, че се работи за по-добро развитие и се поллагат усилия за първи път от много години насам. Само за това аз и повечето майки ще гласуваме отново за ГЕРБ ако се наложи и 1000 пъти. Те съвместно с Беливанов направиха това възможно.
    • 7
      Sc
      Scarface
      26 -30
      17:49, 10 ное 2016
      Хайде стига де!Някои май не искат пресконференцият... Виж коментара
    • 8
      Лю
      Люба
      52 -40
      17:53, 10 ное 2016
      Направеното остава! Само да година повече привлечени инвестиции от последните 16 години! Адмирации! До месеци ще видим преобразено Хасково!
    • 9
      Оп
      Оптимист
      40 -40
      17:57, 10 ное 2016
      Да, в Хасково има още какво да се случи, но да не пропускаме това, което се случва. А то е, че се привлякоха инвеститори, че се създадоха работни места, че се усеща промяната.
      Хората сме слепи да видим хубавото и да признаем успехите на другите.
      Когато се научим да носим личната си отговорност към случващото се, тогава ще имаме право да съдим. На нас наистина ни трябва някой като бившия кмет, който да не ни поглежда и да кара да се чувстваме като утрепки. Най-добре се чувстваме като всичко става по заобиколни пътища и с подкупи. Явно това е добрия пример.
      • Ик
        Икономист
        30 -20
        18:42, 10 ное 2016
        Промяна в това че едните отрепки си смениха местата с други.Броя на инвестициите може да е по-голям но нови работни места няма.Или пък ако има те са неприемливи като заплащане и положен труд срещу това.Това което ще
        пропуснем е животът ни да изтече в празни надежди и очаквания от политиците
        за промяна.
    • 10
      66
      66666
      28 -24
      18:04, 10 ное 2016
      беше засегната темата за президента.този шофьор на саамолет ще вдигне самолета и ще го на...ка на баба меца (цеца)
      • Ик
        Икономист
        13 -4
        18:45, 10 ное 2016
        Това е добре.Но след това да не се обърне срещу нас.
    • 11
      Пр
      прочетахте ли
      42 -31
      18:06, 10 ное 2016
      Казаха хората че парите в общината се събират нормално.Даже имало икономисани от някои дейности и прехвърлени към други.Като си помисля стария кмет колко ревеше винаги че нямало пари ...ама работата стана ясна, те са източвали всичко.изисква се само почтенност
    • 12
      Аз
      АЗ
      27 -47
      18:06, 10 ное 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Не
        незнайко
        18 -22
        18:12, 10 ное 2016
        Вие вече сте загубили само Вие не знаете,питайте Г... Виж коментара
      • Ик
        Икономист
        8 -5
        19:01, 10 ное 2016
        Тази порода винаги печели.Даже и да загуби.А всички ние губим даже и да
        спечелим.
    • 13
      Не
      незнайко
      41 -24
      18:07, 10 ное 2016
      Гербаджии са един дол дренки,гледат бат Бойко кво говори и всички го копират.Доскоро хващаше дикиш ама нема вече.Разберете едно хората забравят и прощават ама до време.Дойдохте на власт понеже щяхте данъци да намаляте,нямаше да назначавате роднини,работни места да откривате /оставям настрана санирането все пак не всички сме зидаро-мазачи/,всички поръчки са за софииски фирми или за фирми на дпс,ще Ви изтърпим още три години и метла.
    • 14
      Жу
      Жулвер
      45 -40
      18:08, 10 ное 2016
      Преди годин не знаехте входа към Общинска администрация къде е. Треперехте и заобикаляхте... сега човек застава пред Вас, дава отчет и Ви казва всичко, което е свършил и Вие пак недоволни. Аз пък съм доволна! Санирането е налице. Виждам няколко блока се санират. Кучетата не ми пречат - даже ги храня! Общинските имоти не се продават на хора с вързки. Жилищата са вкарани в ред. Социалната политика е с високи постижения. Инвестициите тепърва почват да се вливат. Младежкия център има интересни програми за младежта и постоянно показват развитие.Прекрасно управление. Бъдете живи и здрави и целия Ви екип Благодарим Ви г-н Беливнов, че гради ни е това което Вие го правите!
      • Не
        незнайко
        30 -16
        18:45, 10 ное 2016
        Госпожо жулиета дайте малко по конкретно коя социална политика е наред.Аз социалната политика я разбирам така данък сгради и такса смет и данък МПС да са горе долу колкото в Пазарджик ,щото градовете са почти едни и същи пък на мен ми съдират джоба като се поява в данъчна служба,ей затова Марешки взе 450 000 гласа и ако продължава така след 5 години и президент ще стане стига да издържи на напъна.
    • 15
      Си
      Сим
      33 -28
      18:12, 10 ное 2016
      Хубаво е да се покаже какво се случва. Аз съм доволен от администрацията. Малко архитектурата куца и иска доста промяна, но с времето и там ще се стиковат нещата. Кмета е велик човек и знае как инкакво прави. Страхотен градоначалник. Нищо общо с деспота преди него. Работи се в името на гражданите не в името на парата.
    • 16
      Мо
      Моли
      39 -39
      18:14, 10 ное 2016
      Г-н Беливанов работи заедно с екипа си от млади хора и всичко е видимо за гражданите. Санирани блокове няма както е известно на всички поради причината, че бившия кмЯт нямаше нито един сключен договор и след стъпване в длъжност на г-м Беливанов се започна голямата работа. Кучетата на никого не пречат освен на глупаците! В другите държави никой не ги убива както правеше предния кмет, нито ги твовят. Повечето хора излизали в чужбина знаят, че бездомни кучета си има по улиците и не са проблем за хората. Проблема на българина е в главата. И ХУБАВО да му правят все кусури търси.Искахте промяна и законово управление - получихте го! Сега поне бъдете искрени и не плите човека, които заслужава най-малко уважение! Глупавия нрав на неблагодарните няма да се изкорени. За съжаление и децата Ви са такива.. Зли, недоволни, мрънкащи, искащи и те като Вас няма да работят за повече от една минимална заплата щото Ще чакат само на готово и ще плюят света!

      БРАВО НА Г-Н БЕЛИВАНОВ НЕГОВИЯ ЕКИП И ВСИЧКИ ПОСТИЖЕНИЯ НЕКА БЪДАТ НАЧАЛОТО НА ЕДИН ПРЕКРАСЕН И ОБНОВЕН ГРАД!
    • 17
      Не
      Недоумявам
      28 -18
      18:24, 10 ное 2016
      Хората не обичат да се държиш добре с тях, явно искат да ги мачкат,за да се чувстватдобре. Не я разбирам тази работа...
    • 18
      Ми
      Мим
      27 -22
      18:25, 10 ное 2016
      Нещото, заради което най-много адмирирам нашата е община е факта, че всеки човек е чут. Без да си платиш нещата се случват от самосебе си. Единствените звена в общината, които не работят за хората все още са архитектурата и Еко прогрес, там трябва да играе тоягата.
      Изпитвам голямо удоволствие, че НАГЛИТЕ турци вече не са галениците на община Хасково и биват отрязвани на общо основание, когато става въпрос за беззаконие, за да им се свърши работа.
      • Не
        незнайко
        31 -27
        18:53, 10 ное 2016
        Умирай от кеф и виж кой печели обществаната поръчка за снегопочистване и кой управлява екопрогрес и тролейбусен транспорт.Мога да ти дам насока Атаманчо /депутат и бивш областен преседател на ДПС/ имат си и общо жилище с депутатина Ви Делянчо на панорамен път и патрулка си имат всекидневно да ги пази и легнал полицай им сложиха наскоро.Ще ви изтърпим още три години и шутааааааааааааааааааааа.
      • Ик
        Икономист
        16 -6
        18:54, 10 ное 2016
        Не знам защо там тоягата само се размахва а не се удря.И в краен случай се
        правят козметични промени само
    • 19
      Ма
      Марио
      31 -29
      18:27, 10 ное 2016
      ша повърна от натягане и простотии , ама хората виждат че няма нищо насреща само празни приказки и празни тикви дето се кипрят по пресконференции
      • Ка
        как може
        20 -22
        18:46, 10 ное 2016
        Казвате на черното бяло!Как не ви е срам!
      • Sc
        Scarface
        7 -8
        20:52, 10 ное 2016
        Явно повечето сме далтонисти
    • 20
      Хи
      Химко
      19 -23
      18:39, 10 ное 2016
      Браво на Общината от части ! Не може по улиците на... Виж коментара
    • 21
      Не
      Недоумявам
      24 -22
      18:39, 10 ное 2016
      Абе аре бе недоволните, един не чух да каже аз направих това, само се повтаря, защо не направихте това, защо ненаправихте оново, а никъде не сме ви видели вие да свършите нещо полезно за обществото.
      • Sc
        Scarface
        12 -6
        20:59, 10 ное 2016
        Ако се опитаме ще ни резнат крилцата точно тези хорица ако нямат изгода.
    • 22
      Со
      Соня
      25 -18
      19:12, 10 ное 2016
      То българите само плюеме супер неблагодарни сме затова няма да се оправим!
      • Sc
        Scarface
        6 -10
        21:43, 10 ное 2016
        Защото чакаме да ни оправят.А все случваме на непо... Виж коментара
    • 23
      77
      77777
      39 -27
      19:18, 10 ное 2016
      Браво на кмета! Вижда се положителната промяна в града.
    • 24
      12
      1234567
      17 -20
      20:12, 10 ное 2016
      Заслужавате да ви начукат за кмет някъм мустсфа от крумовградско кауни откъсани.или да върнат герги пак да ва лашка с откъсаните сй
      клуптори в центъра на гр.хасково и надменното си отношение към жителите на града
    • 25
      Со
      Соня
      23 -11
      20:24, 10 ное 2016
      кМЕТЕ защо от нашите пари ще ходят на екскузии до Русия на конгрес Захариева,Станчева джипито ,Трендафилова и други мишки ,владиката и 3 попо а.
      • Te
        Teo
        7 -10
        23:08, 10 ное 2016
        Грешна информация, и той Георги от портала и той отива хаха . Що пишете простотии? Няма такова нещо. Не размивайте информацията от днес за 1 година в общината идват външни средства два пъти колкото е годишния бюджет на общината. Подобни ,,външни,,средства не са идвали в града за последните 16 години ЗАЕДНО
    • 26
      78
      7878788888..............
      29 -26
      21:00, 10 ное 2016
      Питам: 1. Защо при отчет на работата на общината освен кмет и зам.-кметове, присъства и депутат от ГЕРБ, който се отказа от имунитета си и е разследван? 2. Отчита се дейност, която е приключена и от нея има резултати, а се говори за саниране, което едва е започнало и не се знае кога ще свърши? 3. Отчитащите резултати от работа, знаят ли какво е "инвестиция" - това е създаване на активи или влагане на пари в дейности с дългогодишно проявление. Сега, кажете ми кои са такива инвестиции? Общинските дейности са строго определени и искам да видя резултати по тях - чистота, охрана, образование, асфалтирани улици, чисти места за отдих и развлечения,.... Обещахте и намаление цена на водата, а четем, че има намерения за повишаването й. Санирането на панелните блокове е много спорна дейност, за която може много да се говори. При такива отчетни срещи бъдете по- скромни и по- земни! Отечете 2-3 дейности, но хората да са ги признали!
    • 27
      Ка
      Катя
      23 -21
      21:03, 10 ное 2016
      Не знам какви хора сте тия тука дето пишете гадните коментари. Гледах по телевизията до сега. Хората дадаха отчет какво са направили подробно и какво смятат да правят. Срамота е говорите гнусотии спрямо тях. Толкова работа са свършили. Разбирасе че има още за свършване. Но не може да се свърши всичко за една година като 16 години са занемарени толкова много работи. Ще почнат да се виждат нещата след няколко месеца. Преди ремонтираха само общината. Забележете разликата - сега ремонтират вашия блок.Преди не стигаха парите. Сега прехвърлят парите които са останали след приключването на програмата! по други направления! Вие да сте чували преди такова нещо?Можело значи
    • 28
      Ha
      Hahaha
      27 -19
      21:22, 10 ное 2016
      Младежкото Герб пак се е активизирало да брани своите ,тези промити мозъци,които ходят да пълнят на хората пощенските кутии с листовки на герб посред нощите и то без да им се заплаща ...то бива,бива мазнене и лизане на задници ама ....
    • 29
      A
      a
      20 -4
      00:36, 11 ное 2016
      а Делян Добрев като какъв се явява на пресконференцията,че не ми е ясно.Следи дядо да не обърка някъде конците ли....
      • Ма
        ма много сте зли
        6 -16
        08:13, 11 ное 2016
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • Sc
        Scarface
        3 -2
        19:52, 11 ное 2016
        Делян Добрев е забит тук защото Бойко е задължен на някои хора.Да не забравяме че е и скритото лице на кмета ни.
    • 30
      На
      народа
      11 -3
      07:36, 11 ное 2016
      всичко което правиш Добри е добре но това не топли народа трябват работни места нема пари нема смисал от нищо
      • Този стария почти успя да ни затрие за 16 години, вие искате всичко да се оправи за една. Ами няма как да се свърши всичката работа.
    • 31
      Do
      Dobcho
      17 -12
      09:01, 11 ное 2016
      За 1 година градът ни заприлича на кенеф
      • Sc
        Scarface
        3 -1
        19:55, 11 ное 2016
        Без тоалетна хартия.
    • 32
      Ел
      ели
      6 -10
      10:58, 11 ное 2016
      Присъства като депутат избран от Хасковски избират... Виж коментара
    • 33
      12
      123987
      5 -8
      12:38, 11 ное 2016
      Когато си живял във феодализъм и си бил жертва на абсолютно еднолично управление, няма как свободата да виждаш, да изискваш, да се себеизразяваш по всякакъв възможен начин според възможностите си да не избива в крайности. Когато си бил затворник в продължение на години /не само последните 27/, очакванията, надеждите, вярата са големи. И защото в рамките на един човешки живот всеки иска да види реализиран /често не според възможностите си/ себе си, децата си, внуците си...търпението лесно се изчерпва. Чудеса се случват не само в приказките, а на шансове има право всеки. Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто да го направиш. На хората им омръзна от измислени елити и им е трудно да повярват, че можещият и честният ще работи повече за обществото и по-малко за себе си. Живелият в тоталитаризъм, продължава да си носи последиците от раните. Добрите промени са процес и няма как да случат за 1-2 години. Натрупаната омраза и недоверие са големи, но в името на децата си трябва да се опитаме да бъдем реалисти и да правим правилни избори. Достатъчно дълго грешихме. Не можем отново да си позволим да слезем от влака и да чакаме пак смяна на машиниста в реално време, което не ни чака. Да видим доброто е въпрос на чест. Борбата с корупцията и победата на справедливостта в желани размери са били и ще бъдат свързани с битки. В тях трябва да се участва с можене и честност, щом хората са те избрали. Личностите са важни, много важни... но силата е в екипа, с който работиш. Свободни сме толкова, колкото можем сами да си го позволим. А когато не можем, нямаме право "да режем глави". Ако крадливи милионери купуват гласовете ни, няма как да се сърдим на тях. Ако продължаваме да правим едни и същи грешки, ще сме виновни и пред децата си, и пред възрастните си родители. Всички те имат нужда от нашите грижи, ясно е защо. Радвам се много на стореното добро от г-н Беливанов. Дано не проиграем възможностите, дето ни се дават. Светът никога не е успявал да се справи с нечестните, крайно егоистични хора, но затова има съдебна система, която е грозно да работи под диктат. Затвори има дори в Сенгапур. Нали така. Не мога да вярвам на управленци, които са лъгали баба ми и дядо ми, баща ми и майка ми, мене включително...Учили са ме да бъда повече алтруист и по-малко егоист, което е правилно, но самите те са били негативен пример в това отношение. Да станеш богат със собствени усилия е едно, а да го получиш като подарък ...съвсем друго. На лъжливи и агресивни политици сме се нагледали в този живот. Не мисля, че може без чест и достойнство, без можене, без усещане за съпричастност...Без много неща не може. Нека докато силата е в нас, да продължаваме да работим за себе си, да мислим за себе си и близките си. Светът се променя и ние също трябва да се променяме. Животът в лъжа ни води към емоционални и мисловни крайности. Моля ви, хора. Освободете се от тях, за да не си причиним това, дето никой не може да ни причини, ако не му позволим. Не можем да обвиняваме необразованите, циганите, бедните...А къде са образованите. Къде е интелигенцията. Уплашена и прикрита в голямата си част, те си мълчат...Можещият е по-виновен от неможещия. Нашият личен интерес /в добрия смисъл на думата/ трябва да ни води. Нещата започнаха, но трябва да продължат. Позакъсняха доста. Иска се време, защото дълго ни приспиваха. От собствената ни воля зависи да не ни водят в помислите и действията тези, в дантелените пелени. И Първанов, и Станишев, и Нинова, и Йотова, и Орешарски, и Бисеров, и Доган, и Местан, и кой ли още не...Да не се връщаме назад, хора! Колкото и да е честен някой, важно е кой стои зад него. Не може тези, дето ни окрадоха и ни оставиха бедни и гладни да се лашкаме насам и натам, да искат гласа ни. Няма морал в това, а той е важен. Всеки може да бъде корумпиран по един или друг начин в едно монетарно време. Но от мислещия човек зависи да има баланс в обществото. Искаме справедливост. Няма да ни се поднесе на тепсия. Както ние имаме нужда от помощ, така имат нужда и тези, дето работят за обществото. Грешки правят тези, които работят. Да им ги показваме е нужно. Да не ги жалим, когато не трябва. За да няма "костинбродски афери" и "орешарски седенки". За да не обиждаме учителите си и не само тях. Благодаря Ви, г-н Беливанов за хубавото начало! Благодаря Ви, за децата! Искам истински да мога да Ви благодаря / не само на Вас, защото е ясно, че не зависи само от Вас/ и за възрастните хора истински, защото са зависими от нас. Грешките могат се поправят в реално време, но не с пенсия в парламента. Изборът ми е ясен. Дано го направят с ясно съзнание и всички мислещи хора. Успех!
    • 34
      Do
      Dobcho
      9 -3
      13:35, 11 ное 2016
      Наистина ти благодарим за кучетата по центъра и за мръсотията по улиците и за чуждо говорящите от 1 година насам.
    • 35
      То
      Тодор
      2 -9
      14:47, 11 ное 2016
      Аз благодаря най-вече за това, че можеш да понесеш... Виж коментара
      • Sc
        Scarface
        4 -1
        21:39, 11 ное 2016
        Нека да минат изборите и да видим дали няма да си подаде оставката.Не заради
        тези които го обвиняват в какво ли не.А заради това че той е от старото поколение. А те са идеалисти.И едва ли ще допусне до безкрайност да е кукла на
        конци.Това би било достойно за уважение поведение.
    • 36
      Ъх
      Ъхъ
      3 -1
      00:54, 12 ное 2016
      Не бе. В понеделник. Ама не знаем кой понеделник. Следващия по-следващия попо следващия......
    Последни новини