От х:

Днес в x:

Лидерът на "Подкрепа" Марио Бисеров съди лекар от Спешното за опит за убийство

    Лидерът на КТ “Подкрепа” в Хасково Марио Бисеров дава под съд лекаря от Спешно отделение на хасковската болница д-р Жан Пейчев. Синдикалистът го обвинява в опит за непредумишлено убийство.

    Случая е от 10 октомври тази година. Марио Бисеров преживя тази година поредица от лечения. През пролетта той едва оцеля спешна операция при спукан апандисит, последвана от перитонит. Опериран бе в хасковската болница, но при интервенциите имало срезове, които по думите му причинили голяма херния. Малко по-късно пък получил силни болки от жлъчката.

    Хернията била оперирана в “Пирогов”, където му направили и изследвания на жлъчката и го предупредили, че органът е много увреден и трябва да се махне. Лекарите обаче решили да изчакат известно време след операцията на хернията. Тя била направена в началото на октомври.

    “На 10-ти ме изписаха и аз се прибрах сам с колата от София. Чувствах се много добре, но привечер започнаха силни болки. Вече знаех, че е от жлъчката. Търпях часове с надеждата болката да отшуми, но тя не отмина. Малко след полунощ събудих сина и той ме откара в Спешното отделение. Носех и папката с изследванията на жлъчката от “Пирогов” и ги показах на доктора. Той обаче ми направи инжекция с бускулизин и ми каза да се прибирам, като ме насочи към джипито. Аз му казвам: Докторе, болката не се търпи. А той ме тупа по рамото: “Животът си е твой, оттук нататък ще се оправяш”, разказа Бисеров.

    “Тръгнахме си от болницата, но болката беше нетърпима. Казвам на сина: “Карай за София”, продължава разказа си Бисеров.

    Пристигнали в "Пирогов" призори на 11-ти. Там веднага го приели, били му инжекция, която за 2-3 минути успокоила болката. Направили му изследвания и на 13-ти го оперирали. Жлъчката била отстранена. В епикризата, издадена от “Пирогов” пише : “Намери се гангренозно променен жлъчен мехур”.

    “Това значи, че жлъчката всеки момент е щяла да се спука. И си отивам. Онзи доктор буквално ме е осъдил на смърт. Щеше да ме убие. Те първо в Хирургията щяха да ме трепят, спаси ме д-р Желязков с втората операция, буквално ме върна от оня свят. После в Спешното обаче бяха на косъм да ме довършат”, казва Марио Бисеров.

    “Оцелях на късмет. Ами ако през нощта не бях тръгнал за “Пирогов”? Ами ако на мое място е човек, който в момента няма пари за път? Отива си”, разсъждава Бисеров. Той е категоричен, че ще съди доктора от хасковското Спешно отделение. Свързал се е с адвокат и в момента двамата обсъждат формулировката на съдебния иск. “Но каквато и да е правната формулировка, за мен това си беше опит за непредумишлено убийство”, смята Марио Бисеров.

    “Това са пълни измишльотини. Това е негово право, нека съди когото иска. Но го предупредете, че ако не се установи лекарска вина, ще го съдя за клевета”. Това коментира пред Haskovo.net д-р Жан Пейчев. “Имам 28 години лекарски стаж. Много пъти са се опитвали да ме съдят, но нито веднъж успешно. Прегледал съм пациента Бисеров съгласно всички медицински правила. След като е бил опериран преди няколко дни в “Пирогов”, в продължение на един месец той се води техен пациент. Спешната помощ не лекува, а насочва пациентите за лечение в съответната клиника”, допълни д-р Пейчев.

    Той каза още, че е един от основателите на “Подкрепа” в Гълъбово и намира за куриозно, че ще се съди с областния лидер на синдиката в Хасково.

    “Никога не съм бил сервилен с пациентите. Ние, лекарите, не сме техни слуги, нито техни работници. Трябва да има взаимно уважение”, заключи д-р Пейчев.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (33)

    • 1
      Ха
      Хасковлия
      94 -14
      11:59, 3 ное 2016
      Не бил сервилен, то това хубаво, ама вие се държите като ла*на понякога. Сякаш хората са виновни, че са нарушили покоя ви в това Спешно. Я да се очовечите малко! Гледате на пациентите като на парче место, а Хипократова клетва сте давали.
      • Пе
        Пенева
        63 -6
        13:45, 3 ное 2016
        И като на банкомат.
      • По
        пострадал от Жан
        28 -1
        08:23, 4 ное 2016
        Преди три години баща ми бе със силни болки в областта на корема. Като възпитани и знаещи реда граждани не отидохме най - напред в хирургията , а пристигнахме в Спешното някъде към 20.30 часа. Прие ни Жан. /Тогава беше с козя брадичка./ Имаше две медицински сестри в помещението. "Докторът" започна да се подиграва с баща ми, да ни унижава и да оригиналничи пред жените. Изпълни тирадата за личните лекари, и за безотговорността на пациентите, дето тичали в спешното за всичко. това продължи около 30 минути. През цялото време седеше зад бюрото и въобще не си направи труда да дойде до кушетката и да погледне болния, камоли да го докосне. Или има скенер в очите или явно според него явно щом човекът е над 75 години е изкукуригал и няма смисъл да живее . Направих му забележка да се държи по - възпитано, а той веднага ме изгони от кабинета. Идваше ми да го хвана за брадичката и да го удуша. Добре, че нервите ми издържаха. Тогава разбрах защо ги бият в спешно. Чак след като стана скандала, тогава "великият медик" разпореди да се извика хирург за консултация. В крайна сметка се оказа, че баща имаше спукана язва на дванадесетопръстника и го оперираха. След този случай се поинтересувах за квалификациите на Жан и се оказа, че има доста специализации, но това не го прави човек. За мен той е един грубиян, без каквото и да е хуманно отношение към пациентите. А и според действията му в конкретния случай е пълен некадърник, защото и санитарката можеше да извика хирурга да ни погледне. А като толкова завижда на джипитата защо не стане такъв. Сигурно защото е по - лесно да си изкараш смяната и да си вземеш заплатата на края на месеца, а и междувременно да избиеш някой комплекс като обидиш пациент. Убеден съм, че такъв и пет минути не биха го търпяли в една нормална болница в нормална държава.
      • Бе
        безпристрастен
        0 0
        23:44, 6 ное 2016
        Думите, с които завършва Хипократовата клетва, са пожелание към себе си. Спазването на високите изисквания на изкуството и съсловните правила ще осигурят слава и успех в живота. Не се говори за бедност, а за житейски и професионален успех.

        Неизвестен е авторът на следния текст от Хипократовия сборник, може би е на самия Хипократ:
        „Ако започнеш да говориш за възнаграждение, болният ще се убеди, че няма да го изоставиш. Ако не говориш по този въпрос, той може да си помисли, че го подценяваш.
        Трябва впрочем да знаеш, че болните по правило не познават благодарността. Болните в началото са почтителни и скромни, но по-късно хитри и неблагодарни.
        Колкото до богатите, когато са болни, се разтапят от обещания, а после се извиняват под претекст, че още не са придобили своите доходи.“

        Какво е всъщност Хипократовата клетва?

        Това е молба към боговете и обещание от учениците, които ще изучават медицинското изкуство – да се грижат за учителя си и неговите деца, да работят в интерес на болните, да лекуват според силите и знанията си, да се въздържат от причиняване на вреда, неправда или сластолюбие, да не разказват това, което не бива да се разгласява. Не се съдържа обещание за сигурно и успешно оздравяване. Нито една дума или израз от Клетвата не говори за безрезервна отдаденост в служба на пациента.

        В упражняването на своето изкуство, което е познание за малцина, лекарят има право да бъде заможен, щастлив и уважаван човек. Обратното води до ранна ***** ** пациентите и вечна забрава за обществото, което е унизило лекарското изкуство.
    • 2
      По
      Потърпевш гражданин
      79 -12
      12:13, 3 ное 2016
      Малко им е боя на тези изроди от спешното.Но господ гледа и наказва след време , запомнете го Господа Лекари !!!
      • Бе
        безпристрастен
        0 -4
        23:30, 6 ное 2016
        Какво значение има "козята брадичка"!?Първо направ... Виж коментара
    • 3
      Не
      Непознат
      75 -10
      12:19, 3 ное 2016
      Крайно време е да се осъдят няколко доктора,защото аман от некадърници в хасковското спешно
    • 4
      Bi
      Biserov
      37 -35
      12:20, 3 ное 2016
      Огладняхме ,брат ми фалира и се чудя от къде да изкарам некои лев.
    • 5
      Bi
      Biserov
      27 -40
      12:23, 3 ное 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • А.
        А.С.
        30 -7
        18:15, 3 ное 2016
        И това че ги няма дава ли им право да се държът така ? Като ще са такива нагледции и мизерници по добре да не са там или още по добре да не бяха ствали " лекари" (нарочно е в кавички). НИКОЙ не ги е карал да стават лекари,нали ? Всеки сам си избира какво да работи! Да ходят да шият някъде като не им харесва!
    • 6
      Ви
      вип
      42 -13
      12:49, 3 ное 2016
      за трепане е този дано го осъди затова не се занимавам с хасковски доктори само София
      • Бе
        безпристрастен
        0 0
        23:41, 6 ное 2016
        Думите, с които завършва Хипократовата клетва, са пожелание към себе си. Спазването на високите изисквания на изкуството и съсловните правила ще осигурят слава и успех в живота. Не се говори за бедност, а за житейски и професионален успех.

        Неизвестен е авторът на следния текст от Хипократовия сборник, може би е на самия Хипократ:
        „Ако започнеш да говориш за възнаграждение, болният ще се убеди, че няма да го изоставиш. Ако не говориш по този въпрос, той може да си помисли, че го подценяваш.
        Трябва впрочем да знаеш, че болните по правило не познават благодарността. Болните в началото са почтителни и скромни, но по-късно хитри и неблагодарни.
        Колкото до богатите, когато са болни, се разтапят от обещания, а после се извиняват под претекст, че още не са придобили своите доходи.“

        Какво е всъщност Хипократовата клетва?

        Това е молба към боговете и обещание от учениците, които ще изучават медицинското изкуство – да се грижат за учителя си и неговите деца, да работят в интерес на болните, да лекуват според силите и знанията си, да се въздържат от причиняване на вреда, неправда или сластолюбие, да не разказват това, което не бива да се разгласява. Не се съдържа обещание за сигурно и успешно оздравяване. Нито една дума или израз от Клетвата не говори за безрезервна отдаденост в служба на пациента.

        В упражняването на своето изкуство, което е познание за малцина, лекарят има право да бъде заможен, щастлив и уважаван човек. Обратното води до ранна ***** ** пациентите и вечна забрава за обществото, което е унизило лекарското изкуство.
    • 7
      Ко
      Костовист
      41 -21
      12:53, 3 ное 2016
      Абе Марио,къде е крадливия ти батко с овчия поглед и мънкане под носа ?
    • 8
      Ан
      Анани
      45 -18
      12:56, 3 ное 2016
      От Бисеров по корумпиран човек не съм виждал все съди някой ,а него кой ще осъди за далаверите му в синдиката .Цял живот живее на гърба на хората които членуват в КТ Подкрепа но никаде другане не го ебават защото го знаят че и чеп за зеле не става , пълен интригант.
    • 9
      Bi
      Biserov
      15 -20
      13:04, 3 ное 2016
      Вип явно си мноо богат или имаш млада жена за манд... Виж коментара
    • 10
      Ма
      мастикаджия
      50 -19
      13:11, 3 ное 2016
      Абе ашколсун на тоя дето е скочил на некъдърния доктор по законов ред.
      Така трябва.Нека се види и другия край на монетата.Май тая в Пазарджик не са я били напразно.
      Действай!
    • 11
      Па
      пациент
      58 -4
      14:05, 3 ное 2016
      Имах късмета да попадна на този *доктор* преди две години в спешното. Крайно арогантен, недружелюбен и на последно място всеотдаен в професията. Нагруби ме хубаво как не мога да контролирам хроничното си заболяване, че допускам да стигна чак до спешно. Добре, че имаше още един лекар / за мой срам не зная името му/, който ми помогна не само с включването на системи, но и с отношението си. Направи ми впечатление за времето, през което лежах там, че въпросният доктор Пейчев по същия груб начин се отнасяше към всичките пациенти, които се извървяха по това време на нощта. Основно работеше другият лекар, а този само седеше зад бюрото си.
    • 12
      11
      1111
      54 -9
      14:44, 3 ное 2016
      Подкрепям Бисеров.Този лекар щом е дежурен се ги праща при джипито.И аз ходих при него.Чакахме с едно момче половин час да излезне от стаята за почивка за да се развика че той не е длъжен да ни лекува а джипито.Е аз къде пре ноща да търся джипи.
    • 13
      Ko
      Koko
      46 -5
      15:31, 3 ное 2016
      А като за капак,знаете ли на какво ви карат да се подписвате в спешното?
      На амбулаторния лист попълват,че са ви измерили кръвно,температура,някое изследване е пуснато,неща,които нямат нищо общо с действителността!
      Отивам в спешното със съмнения за пукнат глезен.Излиза едно младо,с жълто около устата още,преглежда ме в коридора и ме праща на рентген.След това ми дава да подписвам амбулаторния лист със старателно попълнени данни за кръвно налягане,температура и т.н.
      Следващия път отивам с порязана длан,нуждаеща се от шев.Пак същата практика,но с тази разлика,ще поставиха инжекция срещу тетанус.Пак дават за подпис амбулаторния лист,отново с прилежно попълнени всички видове манипулации.Когато засякох гологлавия доктор,как така е познал,че кръвното ми е 11/70,отговори,че имал набито око! А реалните стойности на кръвното ми налягане бяха 140/75!!!!!!!!!!!!!!!! Помилих в ортопедията сестрата да ми го измери,докато чакахме на ортопеда да му дойде вдъхновението!
      Малко им е боя на тия!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
      • ЕТ
        Е това се не трае вече!
        8 -20
        18:23, 3 ное 2016
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 14
      Браво Бисеров! Поне доказващ че си стабилен железен мъж,дано само не се разкандардисаш или и теб да те купи докторската мафия !
      Успех ти желая !
    • 15
      12
      1234567
      40 -7
      16:22, 3 ное 2016
      Тоя дойде от пловдив,не искат да го видят в техните болници та затова дойде в хасковското смешно, и не само той е за кютек от тея пишманлий .
    • 16
      А.
      А. Войнов
      24 -12
      18:19, 3 ное 2016
      Не познавам нито пациента, нито лекаря, не съм и лекар, но....:
      Сутринта го изписали от София за това, че още няма нужда от операция. да ама не, до вечерта се изострил а обвинява хасковския лекар а не софийските, дето са го изписали? Може да пътува цяла нощ до София ама не може да изчака в Хасково до сутринта и да си мине по нормалната процедура за планов прием (или има нещо друго)? Щом са го оперирали чак на 13ти, значи не е бил чак толкова спешен.
      • Па
        парамедик
        20 -2
        08:46, 4 ное 2016
        Донякъде сте прав! Но въпросния т.н. д-р Пейчев Е БИЛ ДЛЪЖЕН ДА ГО КОНСУЛТИРА С ХИРУРГ, при положение че идва със силни болки и ясна диагноза. Бисеров е прав, че само бон шанс го е спасил от фатален изход.
    • 17
      Аз
      АЗ
      12 -17
      19:25, 3 ное 2016
      Стига сте плюли, хора! Как не се намери някой ДОБР... Виж коментара
      • До
        до Аз
        23 -5
        20:05, 3 ное 2016
        Абе , ти попаднИ на тоя доктор, пък ние ще чакаме добра дума да кажеш.Иначе и на теб ти знае много устата/клавиатурата/, но непланирано и ти може да попаднеш в спешно.
      • Па
        Пациент
        20 -4
        00:43, 4 ное 2016
        За който заслужава се казва добра дума.Че и повече.Наскоро имаше статия за д-р Василев.Защо никой не каза нищо лошо по негов адрес?Този серсемин заслужава много повече от бой.Навремето такива копеленца които не взимаха от дума и от нищо в някоя тъмна улица им се налагаше чувал върху главата и бой по манерката. И така докато се оправи или лудне.Този боклук дава нон стоп дежурства в спешното. Не знам нарочно ли го слагат защото не става за друго или някои хора имат наистина лош късмет.А сега към този медицински изрод който бил имал 28 години стаж. Няма да използвам думата доктор.Това е срам и позор за гилдията към която се причслява с тази титла.Вие утайко я обяснете на всички нас какво е медицинското определение за човек ухапан от пчела?И трябва ли да се правите на интересен пред сестрите когато спешното е пълно?И то точно по време на един от великденските празници.За какви медицински правила ми говорите кир мръсен след като вместо да се опитате да помогнете на хората там вие злорадствате за това че ще викнете колкото се може повече ваши колеги на работа и им развалите празника?Имаше и един възрастен грък.Кой дявол го е карал да идва в шибаната ни държава?Ако е оживял няма да повтори тази грешка.Вие отпадъко божи как решихте като сложихте
        само слушалката си върху мен да ми изпишете лекарство което ако бях продължил да пия кой знае какво щеше да ми се случи?Вместо да се радвате че само ви съдят вие заплашвате с подобно действие опонента ви ако не успее.Ей, някой ден на някой ще му писне и както си вървите ще ви врътне шийката.И ако го хванат ще ви излежи с чиста съвест.
    • 18
      Си
      синдикалист рушветчия
      13 -14
      19:59, 3 ное 2016
      да беше изчакал глупака до 23-ти щом е бил толкова -смешен- Защо не му стиска на Софиянци да каже нещо аааааааа освен жлъчката и друго ще му вземат на глу пака.Умира комунизма умира няма вече като преди да краде
    • 19
      St
      stan
      31 -6
      20:48, 3 ное 2016
      Този доктор е един от най-арогантните и отвратителни доктори в Спешна помощ.
      Молете се да не попаднете на него!
    • 20
      Fu
      fucata
      30 -5
      21:57, 3 ное 2016
      д-р Жан Пейчев е не само некадърен а прекалено арогантен. Имахме същата случка с този псевдо доктор. Малко остана да го просна на пода в спешното. Тези като него рано или късно си получават заслуженото!
    • 21
      Па
      парамедик
      17 0
      09:07, 4 ное 2016
      Нека е ясно, че всички коментари се отнасят за конкретен човек: т.н. Д-р Жан Пейчев.
      Никой пациент не очаква от него сервилност /съсвсем неуместна дума за задълженията му/, а професионализъм и адекватни действия. Никой не се вдига посред нощ от глезотия, освен ако съвсем съзнателно е решил да се възползва от факта, че спешната помощ обслужва и неосигурени.
      Отделна тема е, че трябва да има ясни критерии кой, кога и къде трябва да се обръща за спешна помощ. За пациентите е ясно, а за медиците-още повече, че джи-пи-тата не могат да оказват такава и при спешни състояния /дори през деня / хората следва да се обръщат към спешно отделение, каквото има към всяка болница.
    • 22
      Пе
      Пенчо Питанката
      9 -7
      09:50, 4 ное 2016
      Имам страничен въпрос ? Като е лидер на подкрепа колко му е членската маса ?
      • Ма
        мастикаджия
        9 -4
        12:52, 4 ное 2016
        Пенчо ,ти къде членуваш?
        В дружинката на некадърните доктори?Човекът поставя проблем,не като някакъв си,а като един от многото ощетени пациенти!
        А ти си пази червения билет.
    Последни новини