От х:

Днес в x:

19 °C

Намалиха наемите за общинските жилища

Месечната сума, която ще плащат наемателите на общинските жилища в Хасково вече ще е по-ниска. Решението за това беше взето на заседанието на Общинския съвет днес само три месеца след като заплащането за ползване на тези имоти  беше увеличено с приемането на изцяло нова Наредба.

Докладната с предложението за намаляването беше внесена от кмета на Хасково Добри Беливанов.

Срещу ротациите в нея възразиха единствено от Коалиция „За Хасково“ с аргумент, че няма достатъчна финансова обосновка на предложенията. Възраженията бяха конкретно за това, че в докладната няма посочено предложение от къде ще се компенсират разликите в сумите от преди и сега. Общинските съветници от Коалицията гласуваха с „ въздържал се“, въпреки това обаче предложението мина.

Така за първа зона вместо 1.80 лв. на квадрат ще се плаща 0.90 лв., за втора – 0.80 вместо досегашните 1.60,  за трета 0.70 вместо 1.20, за четвърта и пета зона 0.60 вместо досегашното левче на квадрат.

 Haskovo.HET

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Ви
  виж ти
  11 -8
  10:54, 28 окт 2016
  а защо вадят хора които са наистина социално слаби.дойде време да се продават апартаменти май.пак ще нагласяме наши хора
 • 2
  Об
  общината започна да се справя
  12 -10
  10:58, 28 окт 2016
  Хората се поокопитиха и взеха да се оправят по малко, саниране, намаляне на някои такси, още много работи трябва да се направят но полека лека
 • 3
  Ре
  Реалист
  15 -3
  11:23, 28 окт 2016
  Естествено, че ще се вадят хора, защото зради такива, които си помислиха че ще живеят цял живот там други крайнонуждаещи се не могат да се вредят! Това са жилища предвидени за социално слаби до нормализирането на тяхното финансово състояние все пак! Не е коректно веднъж като се настаниш и да останеш там завинаги....
 • 4
  Kk
  kkkkkkkkkkkk
  6 -2
  13:52, 28 окт 2016
  Направете да ги ползват за по 2- 3 години, а не за цял живот и после да ги закупуват без пари. И другите хора заслужават привилегии.от нашия труд се заплащат техните разходи.мисля,че няколко години е достатъчно, а не цял живот.
 • 5
  Да
  Да
  4 0
  18:44, 28 окт 2016
  Малко вадят! Всички там са хрантутници с високи доходи от сивата икономика. Ама и много реват то постоянно опират до медийте и правят от мухата слон! Те къде къде отиват към средната класа ама в Общината идват опърпани одърпани... Подкарали са ги много добре всички малки души който смятат, че трябва да останат и да са на евтини жишища който смятат че ще купят за 5 000 лв на изплащане хахаха стига вече да излизат всички! Има тираджии с мерцедеси! Има една туркиня с две деца едната и шерка ина онлайн магазин и продава супер скъпи дрехи.! Има една друга с две коли едната е джип мъжа и строителен техник жез фирма и още много други неща има за съседите ми. Има една любовника и побърква всички живущи с пиянските си истории... Има около 20 човека мога да изреждам само негативи. Нека да излизат има толкова болни хора, самоти майки и наистина нуждаещи се! Има и хора които сами напуснаха и ЕВАЛА на смелостта и това ме не смятат че имат нужда от тези жилища! Все пак те са не пожижнено дадени, а всеки договир е едногодишен с цел проверка на състоянието ежегодно. Продават си апартаментите хвалят се на съседите после реват че ги били вадели шото били продавали... ама каТ яде кифтетата не рива???? Айде вънка!
 • 6
  Тр
  Трънче
  3 0
  18:51, 28 окт 2016
  Толкова са социално слаби, че лащаха по 1 000 лв на ръка на предното ръководство. Сега пари не им искат ама им искат документи по Наредба. Ще вадят естествено. Там сега се работи не се взимат рушвети. Нека си излизат и да не реват защото прекаляват.
 • 7
  На
  наблюдател
  2 0
  23:02, 28 окт 2016
  Лично аз познавам обитатели в 3 апартамента - вътре е супер лукс e обзавеждането и собствениците карат баварци и подобни лимузини които струват колкото малък апартамент!
  Нужно е преразглеждане на имотното състояние на обитателите на блокчетата?!?!
 • 8
  Tt
  tttttttttttt
  0 0
  17:48, 30 окт 2016
  След като са самотни майки ,защо и приятелите им живеят там? Децата признати пък самотни майки, каква е тая оправия в Хасково?

Хороскоп за 04.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ако ви се налага да правите обективна оценка на конкретна ситуация, работа или друго важно събитие се абстрахирайте от умората и личните си предпочитания. Не е изключено да получите вести, които биха повлияли на избора ви. Вярвайте, всичко ще се подреди по начин, който ще одобрите и за това не бива да се притеснявате.
04 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Очаквани развития ще подобрят самочувствието и финансите ви. Подготвени сте за това и без изненади ще приемете нечие решение. На други късметът ще се усмихне с предложение за пътуване или изясняване на заплетен въпрос. С вежливото си поведение ще се нареди сред претендентите за нещо повече, което заслужавате.
04 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Постарайте се да довършите нещо, което сте започнали по-рано и като цяло да не оставяте нищо недовършено. Когато работите, правете го съсредоточено и не мислете за странични неща. Имате всички шансове да се справяте блестящо с работата си, стига да вложите всичката си енергия в една насока. Не подценявайте помощта на близките си, те могат да ви съдействат.
04 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Демонстрирате самочувствие и това ще бъде забелязано от хората около вас. Не се поддавате на чужди влияния и предпочитате да следвате собствените си планове. Не се изолирайте от хората, които държат на вас. Случайно научавате факт, и това ще повиши настроението ви за дни напред.
04 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много скоро ще разберете, че в конкретно начинание се нуждаете от подкрепа. Ако продължите да упорствате ще си създадете повече главоболия. До вас има хора, които с готовност биха ви подкрепили, стига да ги потърсите. Кратко пътуване за среща с близък човек или по служба.
04 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Суматохата край вас може да ви създаде умора и напрежение. Грижите ви са не по-малко натоварващи, но предвид отговорното ви отношение, ще се справите. Във възможностите ви е и да бъдете по-внимателни и добри с околните. Намерете време и за себе си, починете си, като не отхвърляте нещата, които ви правят щастливи.
04 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще решавате въпроси, създаващи ви притеснения и най-вече на близките ви. Повечето от тях са икономически и битови, но не пренебрегвайте и здравето си. Ако сте спокойни ще ви бъде по-лесно да намерите правилните решения, припряността и гнева са лоши съветници. Последователни в действията си, ще създадете добри очаквания в онези, които разчитат на вас.
04 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
На делова среща ще обсъждате полезни за бизнеса ви идеи. Ще последват добри развития, които ще дойдат като отговор на усилената ви работа от последните дни. В семейството също ще имате повод за празнуване, нечии успех или оздравяване ще подобри настроението ви и отвори сетивата ви за забавления.
04 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Заемате се с твърде много неща наведнъж и твърде възможно е да не успеете да се справите с нищо. Иска ви се всичко да върви като по вода, но за целта са нужди последователни, а не едновременни усилия. Починете си от отговорностите и се постарайте да не си създавате нови. Бъдете по-практични в покупките си, особено ако сумите с които разполагате са ограничени.
04 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
С повече или по-малко усилия, но ще свършите по-голямата част от заплануваното днес. Срещите ви ще са ползотворни с идеите, върху които ще работите през следващите дни. Знаете как да подходите, за да ви потръгнат нещата. В края на деня ще научите приятни вести и ще можете се отпуснете.
04 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще получите гаранциите, които очаквате да ви направят по-стабилни във финансов и личен план. Заложили сте на правилната карта, но не отхвърляйте възможността да разширите бизнеса си с полезното сътрудничество на хората с власт. Ще останете изкушени от възможността за светска изява.
04 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Като духовни хора, ще оцените присъствието на обкръжението си и ще благодарите на съдбата, за щедростта й към вас. Доверието помежду ви ще направи възможно всичко, за което заедно мечтаете. Денят е важен за социално-ангажираните, не пропускайте да направите своя избор в полза на по-доброто си бъдеще.
04 авг 2020
Последни новини