От х:

Днес в x:

Намалиха наемите за общинските жилища

Месечната сума, която ще плащат наемателите на общинските жилища в Хасково вече ще е по-ниска. Решението за това беше взето на заседанието на Общинския съвет днес само три месеца след като заплащането за ползване на тези имоти  беше увеличено с приемането на изцяло нова Наредба.

Докладната с предложението за намаляването беше внесена от кмета на Хасково Добри Беливанов.

Срещу ротациите в нея възразиха единствено от Коалиция „За Хасково“ с аргумент, че няма достатъчна финансова обосновка на предложенията. Възраженията бяха конкретно за това, че в докладната няма посочено предложение от къде ще се компенсират разликите в сумите от преди и сега. Общинските съветници от Коалицията гласуваха с „ въздържал се“, въпреки това обаче предложението мина.

Така за първа зона вместо 1.80 лв. на квадрат ще се плаща 0.90 лв., за втора – 0.80 вместо досегашните 1.60,  за трета 0.70 вместо 1.20, за четвърта и пета зона 0.60 вместо досегашното левче на квадрат.

 Haskovo.HET

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Ви
  виж ти
  11 -8
  10:54, 28 окт 2016
  а защо вадят хора които са наистина социално слаби.дойде време да се продават апартаменти май.пак ще нагласяме наши хора
 • 2
  Об
  общината започна да се справя
  12 -10
  10:58, 28 окт 2016
  Хората се поокопитиха и взеха да се оправят по малко, саниране, намаляне на някои такси, още много работи трябва да се направят но полека лека
 • 3
  Ре
  Реалист
  15 -3
  11:23, 28 окт 2016
  Естествено, че ще се вадят хора, защото зради такива, които си помислиха че ще живеят цял живот там други крайнонуждаещи се не могат да се вредят! Това са жилища предвидени за социално слаби до нормализирането на тяхното финансово състояние все пак! Не е коректно веднъж като се настаниш и да останеш там завинаги....
 • 4
  Kk
  kkkkkkkkkkkk
  6 -2
  13:52, 28 окт 2016
  Направете да ги ползват за по 2- 3 години, а не за цял живот и после да ги закупуват без пари. И другите хора заслужават привилегии.от нашия труд се заплащат техните разходи.мисля,че няколко години е достатъчно, а не цял живот.
 • 5
  Да
  Да
  4 0
  18:44, 28 окт 2016
  Малко вадят! Всички там са хрантутници с високи доходи от сивата икономика. Ама и много реват то постоянно опират до медийте и правят от мухата слон! Те къде къде отиват към средната класа ама в Общината идват опърпани одърпани... Подкарали са ги много добре всички малки души който смятат, че трябва да останат и да са на евтини жишища който смятат че ще купят за 5 000 лв на изплащане хахаха стига вече да излизат всички! Има тираджии с мерцедеси! Има една туркиня с две деца едната и шерка ина онлайн магазин и продава супер скъпи дрехи.! Има една друга с две коли едната е джип мъжа и строителен техник жез фирма и още много други неща има за съседите ми. Има една любовника и побърква всички живущи с пиянските си истории... Има около 20 човека мога да изреждам само негативи. Нека да излизат има толкова болни хора, самоти майки и наистина нуждаещи се! Има и хора които сами напуснаха и ЕВАЛА на смелостта и това ме не смятат че имат нужда от тези жилища! Все пак те са не пожижнено дадени, а всеки договир е едногодишен с цел проверка на състоянието ежегодно. Продават си апартаментите хвалят се на съседите после реват че ги били вадели шото били продавали... ама каТ яде кифтетата не рива???? Айде вънка!
 • 6
  Тр
  Трънче
  3 0
  18:51, 28 окт 2016
  Толкова са социално слаби, че лащаха по 1 000 лв на ръка на предното ръководство. Сега пари не им искат ама им искат документи по Наредба. Ще вадят естествено. Там сега се работи не се взимат рушвети. Нека си излизат и да не реват защото прекаляват.
 • 7
  На
  наблюдател
  2 0
  23:02, 28 окт 2016
  Лично аз познавам обитатели в 3 апартамента - вътре е супер лукс e обзавеждането и собствениците карат баварци и подобни лимузини които струват колкото малък апартамент!
  Нужно е преразглеждане на имотното състояние на обитателите на блокчетата?!?!
 • 8
  Tt
  tttttttttttt
  0 0
  17:48, 30 окт 2016
  След като са самотни майки ,защо и приятелите им живеят там? Децата признати пък самотни майки, каква е тая оправия в Хасково?

Хороскоп за 07.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Умеете правилно да преценявате хората и това ви помага да намирате верния път към тях. Доверието, с което се отнасяте към малко познат човек няма да ви разочарова. Проявете разбиране към проблемите на близък човек и му помогнете да се справи с тях. Щастието ще ви се усмихне и ще изживеете един вълшебен миг.
07 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Смирено и с компромиси от своя страна ще се стремите да изгладете отношенията с близките си. Ще имате удовлетворяващи ви и споделени мигове в компанията на семейството си и това ще направи деня ви пълноценен. Доволни ще бъдете от себе си, заради разума и волята, които сте проявили.
07 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ангажирани сте с помощ за другите и ще им посветите голяма част от времето си. Добре е да помислите и за себе си. Има неща, които трябва да свършите и то скоро. Бъдете предпазливи в общуването си с хора, които са чувствителни към темите, които ви вълнуват. Предстоят ви новости и благоприятно развитие на професионален проблем.
07 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не се спирате пред нищо, за да са постигнете нещо ново, което отдавна е вашата единствена цел. Това е добре, но ако наистина си струват всичките усилия, които полагате. Имате и редица по-малки цели, които също чакат своята реализация, затова не ги пренебрегвайте. В интимен план ви очаква нещо, което ще промени ежедневието ви в положителна насока.
07 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Организирайте добре още от сутринта работата си, за да съумеете да се справите с всичко. Имате всички шансове да осъществите плановете си, трябва да изчакате само сгоден случай да започнете да действате. С вашия нюх няма да е трудно.
07 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Преодоляване на препятствия от различен характер ще ви държат будни и в активна позиция днес. Не унивайте, с постоянство и малко късмет ще постигнете целите си. Ще получите съдействие от човек, който е доказал доброто си отношение към вас. Не бъдете прекалено мнителни.
07 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Изберете най-важното и върху него съсредоточете енергията, за да постигнете максимума в работата си днес. Почти са изключени ситуации, с които не бихте могли да се справите. Очакват ви приятни срещи с близки хора и запознанства с нови приятели. За много от вас - финансови придобивки.
07 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят ви носи промени и те ще решат в известна степен развитието на проблем, който ви интересува. Ще се изпълнят очакванията ви и това ще ви гарантира бъдещ просперитет. Помогнете на приятел, заплашен е от опасността да попадне под чуждо влияние, което силно ще му навреди. В личните си взаимоотношения търсете разбирателство с близките си, не се конфронтирайте с тях.
07 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Споделените проблеми по-бързо се решават, особено, когато имате до себе си хора, които ви обичат. Ще се почувствате защитени и това ще върне блясъка в очите ви. Получената подкрепа ще ви помогне да станете по-уверени и да не се тревожите излишно за бъдещето си.
07 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не проявявайте самоинициатива, вслушвайте се в желанията и мнението на хората около себе си. Това ще ви сближи и повиши настроението. Щастливи моменти ще имате с любимия ви човек, но само, ако му позволите да бъде искрен с вас, което значи да го предразположите към интимност и откровеност.
07 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Този ден ще бъде свързан с хубави емоции и положително развитие на връзки. В деловата сфера са възможни разногласия с партньори, касаещи минали събития. Ако проявите повече толерантност ще останете удовлетворени. Отворени сте към новостите и скоро ще ви се отдаде възможност да се заемете с нещо вълнуващо.
07 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Положителните ви мисли и добрата енергия, която излъчвате ще създава спокойствие и добро настроение на обкръжението ви. Служебните въпроси ще решавате в движение, предвид натовареността ви, но въпреки това ще се справите. Важна среща ще ви подтикне към повече активност в подготовката си за нея.
07 апр 2020
Последни новини