От х:

Днес в x:

Прекратиха делото срещу Янко Полицая

Изненадващо искане за прекратяване на процеса срещу Янко Тодоров от Димитровград, известен като Полицая, и връщането му за ново разглеждане направи днес в залата на окръжния съд прокурорът Петър Мидов. Заедно с Тодоров подсъдими са Илко Тонев – Гаргамел, както и Мариана Апостолова.

Гаргамел и Полицая бяха спипани при получаването на пратка от 2 кг. хероин през февруари 2005 г. Пратката била засечена по-рано на Капитан Андреево и проследена до получателя.

Прокурорът призна за процесуални пропуски, които нарушават правото на защита на подсъдимите. Обвинителният акт трябва да бъде преработен, защото не са открити достатъчно доказателства за предварителния сговор на тримата за извършване на престъплението.

Съдът се съгласи с мотивите на прокуратурата. Обвинението е неясно, неточно и некоректно, каза съдия Анна Петкова. Фактите по делото сочат съучастие на тримата подсъдими, но не е ясно кой какво точно участие има, а оттам и срещу какво обвинение да изгради защитата си.

Искането за излизане от ареста на Янко Тодоров заради влошено здравословно състояние не бе разгледано. Този съдебен състав прекрати правомощията си с прекратяването на процеса, обяви съдът.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини