От х:

Днес в x:

Подписват договора за обновяване на шест димитровградски училища

Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Региони в растеж“ за ремонт на шест димитровградски училища подписва днес в София кметът Иво Димов. Проектът обхваща ОУ "Алеко Константинов", ПМГ „Иван Вазов", Езикова гимназия „Д-р Иван Богоров", СОУ „Васил Левски", СОУ „Любен Каравелов", ОУ „Пенчо Славейков" и е на стойност над 6 000 000 лв. 

Според разработката, основна дейност ще бъде ремонта на дворовете на училищата и изграждане на обособени игрища за волейбол, баскетбол, минифутбол, народна топка, бадминтон, тенис на маса, лекоатлетически писти и фитнес. Ще се поставят и необходимите настилки от висококачествени материали, велоалейни трасета, зони за обучение по безопасност на движението, монтаж на амфитеатрални трибуни, подходящо осветление за спортните площадки и др .Предстои подмяна на съществуващите водопроводи и канализация към училищата.

Изцяло реконструирани и обезопасени ще бъдат и оградните съоръжения на учебните заведения. Поставянето на енергоспестяващо осветление за повишаване на сигурността и икономията е сред заложеното по проект. Предвижда се и монтирането на охранителни системи за наблюдение и на електро и интернет захранването им, поясняват от пресслужбата на Община Димитровград.

Подмяна ще има и на парковата мебел - пейки, беседки, перголи, кошчета за отпадъци. В проекта е заложено да се обърне внимание на дълготрайна декоративна дървета, като те се картотекират, прегледат и се предвидят дейности по залесяването. Ще се огледат и съоръженията за отводняване на спортните игрища, както и чешмичките в различните училища.

На своята Фейсбук страница Иво Димов коментира, че започва процедура за избор на изпълнители и се надявя от следващата учебна година децата на Димитровград да имат най добрите условия за развитие.

 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини