От х:

Днес в x:

Експерти ще сравняват подписите на регистрираните на адрес в ниви в Тракиец

    Графологична екпертиза, която да сравни подписите под заявленията за регистриране на адрес в нива в Тракиец и парафа на същия човек в избирателния списък, ще се прави по делото за касиране на вота в хасковското село.

    Това стана ясно на днешното първо заседание по жалбата на загубилата изборите кандидатка за кмет Жечка Колева. Освен нея в залата днес присъстваха още избраният на частичните избори кмет Красимир Бойчев, Светослава Стоянова, представител на АБВ, която издигна кандидатурата му, представител на ОИК, основен ответник по жалбата, адвокати на страните.

    Съдът прие допълнителните доказателства към жалбата – заповедта на кмета на общината Добри Беливанов, с която се заличават адресните регистрации на 39 души в селото, сред които и жената на Бойчев, заради нарушения на закона при вписването им като жители на Тракиец.

    Основен аргумент на защитата на Бойчев бе, че избирателните списъци могат да се оспорват до деня на изборите. Според тях заповедта на кмета също подлежи на съдебен контрол, но това става в друго производство.

    Адвокат на Жечка Колева е Таня Захариева, която е и председател на Общинския съвет в Хасково.

    Процесът бе отложен за 25 октомври. Дотогава съдия Хайгухи Бодикян ще трябва да реши и дали ще уважи искането на Колева за спиране на предварителното изпълнение на решението на ОИК за избор на кмет на Тракиец, тоест да отстрани Красимир Бойчев от поста.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      См
      смех,смех...
      25 -4
      16:39, 18 окт 2016
      А братовчедката на бай Добри колко регистрира?
    • 2
      Кр
      Красьо
      8 -1
      21:03, 18 окт 2016
      Красьо,Красьо...Така и не разбрахте че подкрепажийката е роднина на бай Добри и отдавна всичко е снесено Георги да си поиска парите дето и е дал
    • 3
      Дж
      ДЖОНА
      1 -1
      11:52, 19 окт 2016
      Тая със бялото якенце е много готина има дълго бедро мога да я заведа на някой остров да и е хубаво
    • 4
      Же
      Жечка
      3 0
      15:18, 19 окт 2016
      Жечка Колева не е за кмет тя добре го знае,но...се хвана на акъла на Николина Папучарова и на всички ония тя ги знае ,които злобеят срещу Красимир и я използваха за изкопителна жертва.

    Още новини

    Случаен виц

    Последни новини