От х:

Днес в x:

Граждани сигнализират за опасни отпадъци пред входа при саниране на блок

Изображение 1 от 4

    Опасни отпадъци са разпилени при изнасянето им от жилищната сграда пред блок 17 в кв.“Орфей“. За това сигнализира читател на Haskovo.net този следобед.

    Той уточнява, че при подготовката за саниране на блока азбестоциментовите облицовки на тръбите от сградата заедно с тяхната изолация, която е стъклена вата, се носят към контейнера за строителни отпадъци не по регламентирания начин-в чували.

    Заради това пътеката към контейнера, който е на 20 м. от входа е осеяна със стъклена вата.

    „Знае се, че азбестоциментът и стъклената вата са с доказана вреда върху здравето.Но за да се спестят пари, вместо боклукът да се изхвърля с чувалите в които е събран, те се носят до контейнера и се изсипват.

    Поради тази причина се вдига страшен прах, а в близост има детска градина два детски площадки и няколко заведения! Кой следи за правилното управление на опасните отпадъци, при санирането в гр. Хасково!?, пита подалият сигнала.

    Той съобщава и за друг случай, този път пред блок 20 в същия квартал, при който пак при подготовка за саниране боклуците са се изхвърляли направо от покрива на зданието.

    Заместник-кметът на Хасково, към когото предохме сигнала, Евгени Консулов обясни, че фирмите, ангажирани със строителните работи по санирането са абсолютно отговорни за депонирането и третирането на отпадъците при подготовката, те са длъжни да поддържат в изряден вид и строителната площадка. Контролиращият орган обаче е Общината, в частност отдел „Екология“ към Дирекция“ Архитектура“, обясни Консулов. Заместник-кметът изпрати веднага проверка на адреса, за който е сигнала, която да установи дали има нарушения и ако засече нередности, които застрашават здравето на хората, да предприеме необходимите действия към отговорните за това.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Къ
      Къньо Иванов
      13 -7
      17:38, 14 окт 2016
      Николай Кангалджиев, Блок 3 в Бадема се санира от средата на месец август и е напреднал много. Просто медиите не го снимат!
      • Е,
        е, и?
        5 -1
        22:05, 14 окт 2016
        Вас притеснява ли Ви, че някой се опитва да си свърши работата в подходящото за това време, а не да чака зимните валежи и стеудове? Кой страда от това?
    • 2
      На
      налъми
      17 -19
      17:59, 14 окт 2016
      Санирането ще е когато цъфнат налъмите
    • 3
      Th
      The dude
      17 -12
      20:26, 14 окт 2016
      Заградиха 5 блока предизборно с ограда,защото знаят какъв е наивен народа.Свалят чакъла от покрива на блока с кофи да става по бавно,и да се правят че работят.Иначе сега като стане студено е най добре за лепене на стереопор .ОТ каде на каде хората ще плащат с данаците си за стереопор за да има работа на фирми на герб.Аз не познавам хора които да са с стара дограма,а там е далаверата,пишат че всякаде са подменили дограмата и прибират остатъка.Иначе от къде пари за някои депутати да пращат децата си в италианския лицей.
      • Та
        ТаШакаЗулу
        10 -10
        21:52, 14 окт 2016
        Вместо да тролиш под всяка тема, ходи на училище редовно и спри да пропускаш часовете по БЕЛ!

    Още новини

    Последни новини