От х:

Днес в x:

Нова схема: Фирми инсценират фалити. Преглед на печата

Бизнесмени използват кризата, за да избегнат плащания на заплати и кредити, алармира "Хасковска Марица", позовавайки се на източници от икономическа полиция. Предприемачи държат парите си в чужбина, а в България обявяват фалит. След ликвидация на дружеството няма пречки да се създаде ново, разкрива схемата изданието.

Свалят промилите, скача такса смет, акцентира още на първа страница "Хасковска Марица". За апартамент от 80 кв. м. вече ще се плащат 23 лв. повече, въпреки намаляването на промилите. Причината е в увеличаването на данъчната оценка.

Бойко Боев подхвана безводието в Тракиец, съобщава още изданието. Изглежда това е единственият депутат от Хасково, който впрочем не е родом от Хасково, който взе присърце проблема на хората от селото, които цяло лято страдат от безводието.

Майка намери сина си обесен, информира още изданието. Наталия Александрова от Минерални бани вчера преживя един от най-тежките моменти в живота си – след петдневно издирване изчезналият й син Сергей бе открит мъртъв само на километър от селото.

Софиянец се разби при изпреварване, килия за турчин в афера с кредитни карти, приятелки се топят за имотна сделка – това са някои от останалите заглавия на страницата.

Как "Ерато" спря 220 млн. евро по ФАР – така е озаглавен обширен материал в броя, в който се припомня историята с холдинга, който според изданието е сред фирмите, заради които Брюксел ни спря парите.

Спецръка отстрелва журналисти в "битка с мафията", пише на 9 страница в броя. Материалът е взет назаем от afera.bg и проследява последните скандали, разтресли държавата, в които са намесени и журналисти.

Купиха Владо Запрянов в Полша, отбелязва изданието на 16 страница. Всъщност купили са картина от шефа на галерия "Форум" от изложба в Българския културен център във Варшава.

БСП туря чатал на ДПС, гласи заглавието над главата на "Новинар юг". Червените слагат свои хора в одитния комитет в Цигарената, който ще проверява сделките на човека на ДПС – Мюмюн Искендер.

Апарат ще проверява плода още в утробата, акцентира още на първа страница "Новинар юг". Това е единият от двата апарата, които Ротари дарява на детското отделение в хасковската болница.

Прибират мистриите на 10 фирми за 1 година, четем още в броя. Толкова са строителните дружества, които не са се регистрирали в местната камара.

Данъчните емнаха бакалии предколедно, пише още на страницата. От НАП не казват какво точно проверяват, за да не предупредят останалите търговци.

Удължават разследването за разфасован със сатър, акцентира на криминалната страница изданието. Прокуратурата иска удължаване на срока за разследването на убийството на Румен Орлинов – Ръмпо, който бе открит на парчета това лято във Въгларово. За убийството си е признал съселянинът му Желязко Желязков.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини