От х:

Днес в x:

Ротари дарява два апарата на детското отделение в Хасково

Два жизненонеобходими апарата дарява "Ротари Аида" Хасково на местната болница, обявиха от клуба днес. Те са фетоскоп – за наблюдение и изследване на вътреутробното развитие на плода, и фиброгастроскоп – оптична апаратура за оглед на стомаха и вътрешните органи. Необходимата сума – 18 000 лева, вече е почти събрана, а апаратурата е поръчана, съобщи президентът на клуба Байчо Бахов.

Ротарианците се спрели точно на тези апарати след консултация с шефа на болницата д-р Димитър Шопов, който ги информирал от какво има най-голяма нужда детското отделение. Инициативата е по повод основната тема на тази ротарианска година, посветена на детската смъртност. Тя е под мотото "Да направим мечтите реалност".

В набирането на средствата за двата апарата са се включили 39 местни фирми, на които днес ротарианците горещо благодариха за тяхната съпричастност и благородство. С лични средства участват и всички членове на клуб "Ротари Аида".

На благотворителен бал на 12 декември на управителя на болницата ще бъде връчен символичен чек за събраната сума. Списъкът с дарителите е отворен, всеки желаещ може да се включи, защото това е инициатива за живота и здравето на децата на Хасково, уточниха от клуба.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини