От х:

Днес в x:

Позор за Ерато. 500 бона за щерките на Кръстника. Преглед на печата

Позор за "Ерато", пише в голямо заглавие над главата в днешния брой на "Хасковска Марица". Един от трите проекта по ФАР, заради които Брюксел ни спря 220 млн. евро, е този на хасковската фирма, пише вестникът. В материала четем, че през февруари следващата година се очаква делото срещу шефовете от "Ерато" да влезе в съда.

Сергей от Баните изчезна безследно, акцентира на криминалната страница вестникът. 21-годишният младеж страдал от хроничен ентероколит. Полицията го издирва вече пети ден.

Школата сами избират интернета, четем още в броя. Поради проваления централизиран търг за доставчик на интернет училищата в региона сами ще сключват договори с фирмите.

Предколедно: Томболи и намаления, купувачите кът, пише още на страницата.

Чешмите в Тракиец – въздух под налягане. Под това заглавие вестникът публикува обширен материал за бедстващото хасковско село. Въпреки че се намира в подножието на най-големия водоем в региона, селото страда от безводие цяло лято. Проблемът е, че водата от язовира не може да се пуска в чешмите, спрян е и каналът за напояване, което пък пресушило и кладенците. Вестникът публикува и номерата на мобилните телефони на местните депутати, за да ги питат хората.

Началото на агент Сава – продължение от миналия брой, в което се описва агентурното минало на Ахмед Доган, можете да прочетете в броя. Материалът е написан по доклади на водещия му офицер кап. Маринов.

ВАС: 500 бона за щерките на Кръстника, открива броя си днес "Новинар юг". Скандално високото обезщетение е присъдил върховният административен съд за трите дъщери на Иво Карамански за един декар нива край Капитан Андреево. Теренът бил отчужден заради жп линията. Вестникът припомня, че най-високото обезщетение за отчуждените за тази цел имоти е 1000 лв.

Екокофи стават съдове за джибри, акцентира на първа страница изданието. Цветни контейнери за разделно сметосъбиране били открити от полиция в частен дом в Болярово.

Абитуриент дарява Долно Ботево с Ботев, акцентира още изданието. Дванадесетокласникът от Езиковата Александър Атанасов дарява едноименното школо в селото с портрет на поета, рисуван от самия него.

7 напират за шеф на музея, информира още вестникът. За свободното място кандидатстват Виолета Костова и Красимира Узунова – служителки в музея, колежката им в отдел "археология" Мариана Славова, бившият шеф на литературния музея в Хасково Йордан Нанчев, докторът по история Мюмюн Исов и директорът на музея в Харманли Николай Колев. Изданието не посочва кой е седмият кандидат.

Осъдиха братя Димчеви след седемгодишна сага, четем още в броя. ВКС потвърди присъдите на синовете на бившия депутат от НДСВ Димчо Димчев.

Одитори ще ровят за далавери в Цигарената, акцентира още изданието. Одитната комисия ще бъде съставена на 18 декември на общо събрание.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини