От х:

Днес в x:

Двама ранени при две катастрофи

Двама души са ранени при две катастрофи в страната до този момент на денонощието. Това показват данните на МВР, съобщиха от областна администрация, която е партньор в днешната полицейска акция, с което се отбелязва първия Европейски ден без загинали на пътя.

Ако днес докажем, че можем да бъдем разумни и не допуснем жертви на пътя, означава, че можем да го правим всеки ден, това е категоричното мнение на Областния управител на Хасково Станислав Дечев. Статистиката показва, че всеки ден в Европа загиват по 70 човека, а други 370 са ранени. Целта е да предотвратим нелепите загуби на човешки животи. Призовавам за повече разум при шофиране и отговорност от страна на всички участници в движението, заяви Областният управител на Хасково. Безопасността на движението е приоритет в работата на Областната управа.

В навечерието на есенно-зимния сезон ще бъдат предприети поредица от мерки и инициативи с цел насочване на общественото внимание към темата за отговорното шофиране и спазване на Закона за движение по пътищата. Днес на всеки час в сайта на МВР ще се публикува информация за хода на операция EDWARD в България. Засиленото полицейско присъствие в цялата страна ще продължи през целия ден.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини