От х:

Днес в x:

Евродепутат нищи с харманлийци проблемите с бежанците

Евродепутатът и официално обявен кандидат за вицепрезидент на БСП Илияна Йотова сяда на кръгла маса с хората от Харманли по проблемите около бежанския лагер там и обитателите му. Срещата идва след като местните излязоха на протест в началото на месеца след масовия бой в бежанския лагер, при който бежанците замеряха с камъни дошли да въведат ред полицаи.

Разговорите са тази вечер от 17.30 часа в залата на Културния център в Харманли. Темата на дискусията е „Ситуацията с бежанците и сигурността на хората в общината“. Час преди нея Йотова ще посети и бежанския лагер.

Йотова, която е зам.-председател на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в ЕП, е запозната с бита в бежанския лагер, както и с отношението на града към чужденците, тъй като през март миналата година беше на посещение на място. Тогава Йотова доведе и свои колеги от Европарламента. Тя е сред българските депутати, които най-шумно лавираха за увеличаване на сумата от страна на Евросъюза към наша страна за справяне със ситуацията с бежанците.

Само преди три дни Европейската комисия одобри искането на България за спешна помощ и отпусна 108 милиона евро за управление на границите и справяне с бежанския поток.

Разговорите тази вечер в Харманли са отворени за всеки, коъто иска да вземе отношение.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ев
    Евтин цирк
    2 -1
    14:07, 19 сеп 2016
    Депутатите все гледат на масата да седнат и не им пука кръгла или елипсовидна е. Дрън, дрън, дрън и проблемът си остава, а те си заминават. Залагат на максимата, че като споделиш, ще ти олекне. Не олеква обаче, а натежава. Натежава с мигранти, социални проблеми, безработица, циганска престъпност, ислямизация, направо липса на бъдеще.
Последни новини