От х:

Днес в x:

Прокуратурата няма да проверява твърденията на Цветан Василев

Прокуратурата няма да проверява твърденията на бившия мажоритарен собственик на фалиралата КТБ Цветан Василев в интервю пред проекта "КТБ - какво се случи" и "Капитал" преди няколко дни. Това заяви пред "Дневник" говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Тя уточни, че след като Софийската градска прокуратура се е запознала с изнесените от Василев данни е преценила, че няма основание да се самосезира и да започва проверка за истинността на информацията.

В България има два клана - на Пеевски и на премиера. Повечето банкери са помогнали за "пуча" на КТБ,  а след 2009 г. в България има мафия на власт. Това са част от коментарите на Василев, който от две години пребивава в Сърбия и за когото прокуратурата поиска екстрадиция. Част от коментарите в социалните мрежи след интервюто бяха, че банкерът за първи път говори с конкретика. В интревюто той посочва конкретни фирми, имена и сделки.
В петък президентът Росен Плевнелиев също призова прокуратурата да провери дали Цветан Василев казва истината

"Демократичната държава не се базира на силни лидери, а на силни институции. Ако България е демократична държава, сега е моментът и не българският държавен глава или българските политици да се упражняват по тази тема, или някои други удобно да мълчат, или някои други удобно да се захвърлят с този или онзи парцал. Прокуратурата да се захване, крайно време е, много време мина", подчерта Плевнелиев.

Малко по-рано и бившият министър на провосъдието Христо Иванов коментира във "Фейсбук", че е задължение на държавното обвинение да провери твърденията на банкера. "Не е необходимо да вярваме на Василев с цялата му окаляност. Най-сетне стигаме до нивото на проверими твърдения, направени от непосредствен участник и наблюдател с името му (а не изтекли през трети лица)", коментира Иванов.

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова пък определи твърденията на Василев, че съществува нерегламентирано политико-икономическо съдружие между депутата от ДПС Делян Пеевски и премиера Бойко Борисов като "политическа атака". По думите й моментът за интервюто не е подбран случайно и то трябва да повлияе на резултатите от президентските избори. "Защо трябва да вярваме на този човек, след като той излъга толкова много българи?", попита риторично Бъчварова.

Междувременно въпросът с екстрадицията на Василев остава да бъде с много неизвестни.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ра
    Рая
    0 0
    16:03, 20 сеп 2016
    Цветан Василев лъже като дърт ******* тук. Ето ви малко несъответствия. В интервю от преди 2 години той казва, че няма нищо общо с Бареков, а сега признава, че той го е създал и финансирал изцяло. Финансирането както можете сами да се досетите идва от вложителите в КТБ. Нали си спомняте заплатите на Бареков от по 100 хиляди евро на месец… Признава, че Пеевски е бил идеолог на далаверите с парите на вложителите, но за да осъществи всичко му е била необходима помощта на Василев, който я предложил. С други думи единия казва как да се източват парите на вложителите, а другия ги източва. Това последното не е грешка както сам го нарича Василев, а е престъпление и част от ОПГ.
  • 2
    Хр
    Христов
    0 0
    16:22, 20 сеп 2016
    Какво има да се разследва тук? Един пропаднал престъпник бягащ от закона се опитва да шантажира всички. Явно е платил и на медиите на Прокопиев и протестърите, които да скачат и да налагат изкуствено неговата гледна точка на хората. Всичко е за пари, обаче няма и един осъден.
  • 3
    Пе
    Петко
    0 0
    15:48, 21 сеп 2016
    "Междувременно въпросът с екстрадицията на Василев остава да бъде с много неизвестни." - това е основното - кога ще го видим този мошеник Цветан Василев в съда да отговоря за всички далавери, които сътвори и съсипа толкова народ.
Последни новини