От х:

Днес в x:

В Конуш по цял ден без ток, ЕVN: сменяме цялата мрежа

“Трета седмица по цял ден сме без ток. Спират го малко след 9 часа, пускат го надвечер, към 17, понякога след 18 часа. Протекоха фризери, хладилници. Хората се видяха в чудо. Заведенията пък затвориха”. Това обясни в сигнал до Haskovo.net Ангел Христозов от хасковското село Конуш. И допълни, че най-лошото е, че хората нямат представа нито колко време ще продължи това, нито защо се прави. “Звънихме в кол центъра на EVN. Нали знаете там какво става: “Изчакайте, ще ви свържем”. Чакаш 15-20 минути като идиот, накрая те свързват с Варна. И ти казват: “Потърсете колегите от вашия район”. И отново звъниш, и отново чакаш на телефона, докато ти втръсне”, допълни ядосано Христозов.

Кметът на Конуш Младен Марчев също заяви, че не знае защо се спира захранването. “Никой не ме е уведомил. В началото на септември, когато сменяха стълбовете, се обадиха, разлепиха и листовки. Сега какво се случва, нямам представа”, заяви селският управник. Но уточни, че токът се спира не в цялото село, а в отделни райони.

Пресаташето на EVN Крум Косев направи справка и обясни, че започналите в началото на септември дейности на Енергото в Конуш всъщност все още продължават. “Това са планирани изключвания. Изцяло подновяваме мрежата в селото – не само стълбове, но и въздушни проводници, съоръжения. Опитваме се да бъдем максимално бързи, за да не затрудняваме хората. Там, където е възможно, пускаме захранване по други трасета. Още в началото на планираните дейности разлепихме обявления в цялото село. Хората вероятно са видели, че стълбовете са сменени и са сметнали, че ремонтът е приключил.

Правим всичко възможно да свършим в Конуш до края на тази седмица. В краен случай – началото на следващата”, увери Крум Косев.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Не само ток, а вода няма. СЕДМИЦА без вода!!!
    • Гр
      гръг
      0 0
      12:37, 15 сеп 2016
      не от седмица, от 2 месеца няма вода в махлата
Последни новини