От х:

Днес в x:

Хасковлии на 20-то място по ръст на заплатите

Поредна негативна статистика отбелязва Хасково и региона на дъното в страната по доходи.

Сред жителите на всички 28 области хасковлии са 20-то място по размер за палатите си през последното тримесечия на тази година, като сумите са осреднени в статистическите данни.

Най-високи доходи от април до юни са имали работещите в София град, като средният размера на възнагражденията им е бил 1279 лв. За сравнения в Хасково средната заплата е 708 лева, а най-ниска е била през изтеклото второ тримесечие на годината във Видин-659 лева.

Сравненията на НСИ показват още, че средната брутна месечна работна заплата в област Хасково е падала през тримесечието, като за април е 731 лв., за май - 706 лв. и за юни - 687 лева.

В същото време наетите лица по трудово и служебно правоотношение в област Хасково, към края на юни тази година се увеличават с 2.7 хил., или с 5.4% спрямо края на март, като достигат 52.9 хиляди.

В структурата на наетите лица по икономически дейности най-голям е относителният дял на наетите по трудово и служебно правоотношение в преработващата промишленост- 24.9 % и търговията и ремонта на коли и мотори- 17.6 %.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини