От х:

Днес в x:

Търсят над 100 учители. Работодателите стават по-щедри

Над 100 са свободните работни места за учители в Хасковска област, обявени в Агенцията по заетостта. Броят на незаетите позиции се увеличи с наближаване на 15 септември, когато е първия учебен ден за повечето училища. Преди малко повече от седмица в сводката на Агенцията бяха заявени около 40.

Свободните работни места в град Хасково са общо 89. Впечатление прави, че работодателите са станали по-щедри, тъй като посочените възнаграждения са доста по-високи в сравнение с тези от преди месец, когато най-високата заплата беше 600 лева. Сега работодатели търсят четирима машинни работници в текстилното, шивашкото и кожарското производство на заплата 850 лева. Друг шеф търси двама занаятчии срещу същото възнаграждение. Останалите обявени заплати в справката на Агенцията са по-ниски.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    От
    От Маказа
    10 -6
    12:16, 3 сеп 2016
    Даскал 600 Кожарев 850. Напълно заслужено
  • 2
    За
    запознат
    15 0
    21:51, 3 сеп 2016



    влезте в сайта на РУО Хасково - къде ги видяхте тези 100 свободни работни места..отделно ..две трети са в областта..в Хасково няма свободни позиции..ако има.. те са запазени за правилно ориентирани личности..
  • 3
    Га
    гавра
    10 0
    15:55, 4 сеп 2016
    Гавра е сбезработните учители това, което се случва в Хасково - по колкото и конкурси да ходиш, ако нямаш връзки и някой да се обади за тебе - нищо не се случва. Едни и същи нагласени хора, че си позволяват и длъжности да сменят - нали са на директорката хора! За тях има и добро отношение и редовни места и лекторски часове. Други се претрепват от работа за минималния праг, щото по надолу няма как официално и нищо друго не им е разрешено. На директорката дружките могат да отсъстват от работа заради другото си работно място, заради лични грижи, заради извинителни причини, а други не могат да мръднат изобщо. Едни само стоят и пият кафета, докато други им вършат работа. И така е целогодишно. Голяма социална спарведливост!
Последни новини