От х:

Днес в x:

Ромските сватби и тържества само с разрешително

Ромските сватби и вдигането на шум на територията на общината да стават само след писмено разрешително, предлага кметът на Хасково Добри Беливанов в докладна записка. Това трябва да стане с изменение на Наредба за поддържане и опазване на обществения ред, чистотата и общественото имущество на територията на община Хасково. В нея е регламентирано озвучаването с технически средства, вдигането на шум и опазването на обществения ред. До този момент обаче не е посочено в какъв срок трябва да бъде подадено искането за музикално озвучаване, така че да има необходимото техническо време за издаването на разрешително от кмета. Заради това градоначалникът предлага искането за озвучаване с технически средства и вдигането на шум по улици, площади, паркове и спортни съоръжения, в жилищни и нежилищни сгради, включително храмове на религиозни общности, когато звукът се чува извън сградата, за времето на цялото денонощие, да се подава в срок 3 работни дни преди датата на събитието. Разрешение за музикално озвучаване може да бъде издадено само за петък и събота. Шумни тържества обаче няма да се разрешават по време на национални празници на Република България, както и на общински празници. Нарушителите ще се санкционират с глоби от 50 до 200 лв. за първо нарушение.

Предложението на Добри Беливанов трябва да бъде гласувано на предстоящата сесия на Общински съвет на 16 септември.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

  • 1
    Пе
    Пешо
    26 -2
    10:18, 2 сеп 2016
    Ако може и проблема с бездомните кучета да решат на предстоящата сесия на Общински съвет ще бъде добре , тъй като станаха много в града и особено в кв.Орфей - на глутници са! Тъкмо спрат "ромските ритми" и започва да се огласява квартала от кучешки лай!
  • 2
    Ив
    Иван
    15 -1
    11:20, 2 сеп 2016
    Българите пари за музикално озвучаване и техника нямат . Тези разрешителни се дават на малцинствата така че нека бъде така добра общината да наложи такси поне да си струват хилядите безсъни нощи !
  • 3
    Ям
    ямача
    23 -1
    11:28, 2 сеп 2016
    Не знам за какви разрешителни бълнуват,но от р-т "Сп(И)ртна среща" такива мазни маанета се разнасят че направо може да полудее човек!Имам чувството,че чак в Димитровград се чува музиката!Няма ли кой да вземе мерки?Няма ли кой да спре тая цигания?
  • 4
    Ям
    ямача
    19 -2
    11:36, 2 сеп 2016
    А за "турските" сватби?Там също е неописуем ужас!Няма уикенд ,който от средата на седмицата до неделя от Ямача да не се разнасят звуци от зурли и маанета!Тук да не е Диарбекир?
  • 5
    Бе
    Без съвест
    20 0
    11:49, 2 сеп 2016
    С тези глоби от 50 лв. кого ще плашите? Чист популизъм. Направете им от 1000 до 5000 лв. глобата,
    тогава да кажем, че наистина има желание да се реши проблема. Освен това след 23ч. лятото и 22ч. зимата никой с никакво разрешение от Община или друг орган няма право да вдига шум. Какви са тези глупости петък и събота по 24ч. маанета и музика с разрешително от Общината. Алоо Кмета, някой иска да те лъзне леко по пързалката!
  • 6
    За
    За всички глоби
    4 -1
    12:01, 2 сеп 2016
    Нека глобата за първо повикване да е 50лв., но всяко следващо да се умножава по 10. Бързо ще им спадне желанието за танци.
  • 7
    Му
    Мундаря
    5 -1
    13:10, 2 сеп 2016
    Осен солени глоби над 2000 лв. да се запишат и ясни и точни критерии (правила) за даване на разрешително. Ако няма правила, чиновника ще дава на всеки, който му даде нещо под масата и анархията ще продължи. Не разбирам какво основание трябва да има Общината за да разреши силна музика примерно в Орфей и целия квартал да няма спокойствие заради шепа ******и? Въобще няма никаква логика да се разрешава подобно нещо. Кмета добре да си помисли и да избере циганизацията или цивилизацията.
  • 8
    Ер
    еро
    9 0
    13:27, 2 сеп 2016
    Затегнете контрола на тези улични прояви. С какви уредби и какви децибели работят циганските оркестри щом музиката от кв." Република" се чува чак до бул. "Раковски" въпреки шума от превозните средства.
  • 9
    Fu
    funky
    6 0
    15:53, 2 сеп 2016
    Само плашите гаргите с тия разрешителни и отчитате дейност и в момента от ресторанта на Ямача дънят манета,на Добруджа сме и на обяд трудно приспивам детето си.Цяло лято, делнични и почивни дни няма спокойствие
  • 10
    Ни
    Никодимчо
    1 0
    08:32, 3 сеп 2016
    С разрешителните само се узаконява шумовия терор. Не може и да се оплачеш, защото имали разрешение.
  • 11
    Ха
    Хасковлия
    2 0
    22:44, 4 сеп 2016
    Не искаме да им давате разрешителни, а въобще да ги забраните! Каква е тази анархия?! Нека сме първата община, в която да се покаже, че има ред и дисциплина! Седнали 5 пиянки и надуват маанетата! И всички 20 000 наоколо трябва да ги търпят! Дори и по закон да имат право до 22 или до 23 ч, когато шумът е нетърпим, значи ли, че законно трябва да търпим този тормоз по домовете си? Кой следи за силата на децибелите, а? Апропо, в махалата тази година има явно някакъв макар и минимален ред, поне се усеща. В течение на няколко години ставаше от зле по- зле по времето на бившата управа. Г-н Кмете, не се поддвайте на инсинуации и спекулации за права и подобни щуротии! И ние също имаме права! И тези права са свързани с възможността за отдих в собствения ни дом, за да можем да си отпочинем и да имаме сили и нерви да работим и да си плащаме данъците в този град! Няма да плащам данъци, да им плащам водата, тока и да им търпя тормоза! Айде стига вече толерантност!... Също вземете сериозни мерки срещу пуснатите на воля коне, кучета и котки! Не можем нито ние, нито децата ни да сме на улицата спокойно! За каруците няма да коментирам! Къде са органите?!
  • 12
    Ха
    Хасковлия
    2 0
    22:49, 4 сеп 2016
    50 лв е смешна глоба! От 500 минимум! Наложи му 2000 лв глоба, нека пак посмее! Ако не може да плати, да работи обществено полезен труд! Тъкмо градът ще стане по- хубав! Какво значи при първо, при второ предупреждение?! Те някои имат цели катуни деца, трябва ли да сме им свидетели на всичките къни, маани, сватби, сюнети и други подобни?!
  • 13
    До
    до Беливанов
    1 0
    18:14, 5 сеп 2016
    Никой няма да спазва това само в събота и неделя трябват по строги мерки срещу ******ите. Ние сме България, а не някоя циганска държава.
Последни новини